Πού να βγείτε φέτος τα Χριστούγεννα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Αν υπάρχει μία περίοδος του χρόνου, κατά την οποία μπορείτε να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα βγείτε και να τηρήσετε την υπόσχεση, δεν είναι άλλη από τις Γιορτές. Λίγο το δώρο των Χριστουγέννων (αν είστε ιδιωτικοί υπάλληλοι), λίγο οι διακοπές των σχολείων που χαλαρώνουν τα σφιχτά οικογενειακά ωράρια και λίγο το συνολικό εορταστικό πνεύμα που ανεβάζει κάπως την διάθεση για διασκέδαση, ωθούν στο να προγραμματίσετε επιτέλους τις εξόδους που τόσο σας έχουν λείψει!

Φυσικά, για τις περισσότερες μαμάδες, τόσο ο χρόνος όσο και τα διαθέσιμα χρήματα για βόλτες και εξόδους είναι περιορισμένα, γι'αυτό θα πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά πού θα τα ξοδέψετε! Σκεφτείτε, λοιπόν, αν θα μπορούσατε να δείτε μία ταινία στο σινεμά αυτές τις μέρες, ποια θα ήταν αυτή; Κι αν θέλατε να βγείτε ένα βράδυ κάπου καλά για φαγητό με τον άνδρα σας, ποιο εστιατόριο θα άξιζε να προτιμήσετε; Μάλλον... μην σκεφτείτε! Το κάναμε εμείς για εσάς:

Τι να δείτε στο ΘΕΑΤΡΟ

Κακά τα ψέματα, όσο θεατρόφιλη κι αν είναι μία γυναίκα, αν υπάρχει μία μόνο παράσταση που θα απολάμβανε με το στόμα ανοιχτό αυτόν τον χειμώνα, δεν είναι άλλη από το «Ηρακλής - Οι 12 Άθλοι». Ο λόγος; Πρωταγωνιστεί ο Σάκης Ρουβάς! Εντάξει, πρωταγωνιστούν και οι: Ρούλα Πατεράκη, Ναταλία Δραγούμη, το κείμενο είναι του Στρατή Πασχάλη, η σκηνοθεσία του Γιάννη Λιγνάδη, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Θεοφάνους. Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία σπουδαία παραγωγή, την οποία θα φιλοξενεί η εντυπωσιακή θεατρική σκηνή της Λ. Πειραιώς «Πάνθεον» από τις 12 Δεκεμβρίου. Μάλιστα, καθώς το θέμα της παράστασης απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, μην διστάσετε να βγάλετε και ένα δεύτερο εισιτήριο για... την κόρη σας!
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 20.00, Κυριακή στις 15.00 & 19.00.
Τιμές: Διακεκριμένη ζώνη: 38 ευρώ, Α: 35 ευρώ, Β: 30 ευρώ, Γ: 25 ευρώ, Δ: 20 ευρώ, Ε: 15 ευρώ. Φοιτητικό & ανέργων 15 ευρώ.
Μάθετε περισσότερα εδώ.

Τι να δείτε στο ΣΙΝΕΜΑ

«Από έρωτα» ονομάζεται η νέα ταινία του Θοδωρή Αθερίδη, ο οποίος διασκεύασε την ομώνυμη παράσταση για τον κινηματογράφο με συμπρωταγωνίστρια τη Σμαράγδα Καρύδη.
Η ιστορία ξεκινά δύο ημέρες πριν από τον γάμο του Αντώνη με τη Νατάσσα, όταν εμφανίζεται στο σπίτι του η παλιά του ερωμένη Άννα. Ο έρωτας μεταξύ τους παραμένει «ζωντανός», ο Αντώνης, ωστόσο, δεν θα ματαιώσει τον γάμο του με τη Νατάσσα. Τα πράγματα, μάλιστα, θα μπλεχτούν ακόμη περισσότερο όταν θα ξεκινήσει η διπλή ζωή του Αντώνη μέσα στο ίδιο του το σπίτι.
Από 4 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους.

Πού να πάτε για ΦΑΓΗΤΟ

Το Aleria φιγουράρει ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, στον έγκριτο ταξιδιωτικό οδηγό Tripadvisor, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και απλησίαστο στις τιμές του. Δεν είναι, φυσικά, αυτό που θα αποκαλούσε κανείς φτηνό φαγάδικο, όμως η υπέροχα ατμοσφαιρική του διακόσμηση, τα προσεγμένα πιάτα από αμιγώς ελληνικά υλικά και ο αξεπέραστος κατάλογος κρασιών δικαιολογούν απόλυτα τα 30-40 ευρώ κατ'άτομο που θα σας κοστίσει ένα δείπνο εκεί. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν όλες οι κριτικές που έχουν κατά καιρούς γραφτεί για το εστιατόριο, οι οποίες καταλήγουν στο σαφές «αξίζει τα λεφτά του!».
Aleria: Μεγ. Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5222633.
Μάθετε περισσότερα για το εστιατόριο εδώ.

Σε ποια ΠΙΣΤΑ να πάτε

Γεγονός είναι ότι δύσκολα μπορεί κανείς να προτείνει μία μόνο πίστα για να ξεφαντώσετε τον φετινό χειμώνα, κι αυτό γιατί είναι πολλά τα ονόματα που «κονταροχτυπιούνται» κάτω από τις μεγάλες «στέγες» της Αθήνας. Ρέμος-Ζουγανέλης-Ασλανίδου στο Diogenis ή Καρράς-Ρόκκος-Ζαχαράτος στο Έναστρον; Μαζωνάκης-Πάολα-Παντελίδης για μεγάλα ντέρτια στο Teatro ή Νταλάρας-Βιτάλη-Γλυκερία για τους πιο... ποιοτικούς στην Ιερά Οδό; Εδώ οι απόψεις διχάζονται, όχι όμως και οι τιμές φιάλης που κυμαίνονται στα 30-40 ευρώ κατ'άτομο.

Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΟΛΤΑ

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά τα φετινά Χριστούγεννα είναι να περάσετε χρόνο μαζί τους –πόσο μάλλον αν τον χρόνο αυτόν τον επενδύσετε σε παιχνίδια και διασκέδαση! Τα καλά νέα είναι ότι η Αθήνα φιλοξενεί κάποια υπέροχα χριστουγεννιάτικα πάρκα για παιδιά, στα οποία μπορούν να ψυχαγωγηθούν όσο εσείς θα απολαμβάνετε τη βόλτα σας. Από τις πιο αξιόλογες προτάσεις, καιρού επιτρέποντας, είναι το Christmas Factory, το οποίο θα φιλοξενείται έως τις 6 Ιανουαρίου στην Τεχνόπολη.
Η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ και περιλαμβάνει συμμετοχή σε αμέτρητα παιχνίδια και δραστηριότητες, ενώ επιπλέον κόστος (2,5-3 ευρώ) έχουν τα παιχνίδια τύπου λούνα-παρκ. Η ατμόσφαιρα στο πάρκο είναι άκρως εορταστική, στις εγκαταστάσεις θα βρείτε στέκια για σνακ, καφέ και γλυκό, ενώ για φαγητό έξω από το πάρκο, οι εναλλακτικές που προσφέρονται στο Γκάζι είναι απεριόριστες, ικανοποιώντας κάθε γούστο (Το «Παλιό Ποδήλατο» αποτελεί ιδανική φιλική-προς-τα- παιδιά πρόταση, ενώ είναι και οικονομικότατο).
Μάθετε περισσότερα για το Christmas Factory εδώ.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)