Ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς σας δίνουμε δημιουργικές ιδέες διακόσμησης. Χρησιμοποιήστε κουπ-πατ, γιρλάντες και στολίδια δίνοντας μια ιδιαίτερη νότα στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας…
Τα κουπ-πατ σε χριστουγεννιάτικα σχέδια, εκτός από πολύ ωραία στολίδια δέντρου, μπορούν να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο (και όχι μόνο) τραπέζι σας επισημαίνοντας την θέση του κάθε καλεσμένου σε αυτό. Γράψτε σε χαρτάκια τα ονόματα των καλεσμένων σας, τρυπήστε το χαρτί με περφορατέρ (διακορευτής), περάστε από την τρυπούλα μια όμορφη κλωστή, δέστε το στο κουπ-πατ σας και είναι έτοιμο!
Επίσης αν έχετε μικρά στρογγυλά ή αστεράκια κουπ-πατ μπορούν πολύ όμορφα να συγκρατήσουν τις πετσέτες που θα έχετε για τους καλεσμένους σας στο τραπέζι. Δέστε και μια πολύ ωραία γιορτινή κορδελίτσα και… εντυπωσιάστε!
Φτιάξτε μόνοι σας… γιρλάντες! Είναι τόσο εύκολο. Στην αγορά υπάρχουν τα λεγόμενα χαρτιά για scrapbooking. Είναι πολύχρωμα και συνήθως έχουν σχέδια και στις 2 όψεις. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σελίδες περιοδικών ή από κόμικς. Με όποιο υλικό και να αποφασίσετε να φτιάξετε τις γιρλάντες σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το κόψετε σε λωρίδες τις οποίες θα συράψετε δημιουργώντας κύκλους που θα περνάνε ο ένας μέσα από τον άλλον, όπως ακριβώς στην φωτογραφία!
Τα καπάκια μπύρας μπορούν να μεταμορφωθούν σε πολλές και όμορφες διακοσμήσεις. Για αυτήν της φωτογραφίας θα χρειαστεί να βάψετε το εσωτερικό τους λευκό. Στη συνέχεια τα κολλάτε πάνω σε μια κορδέλα (βάλτε λίγη κόλλα και στα σημεία όπου ενώνονται τα καπάκια). Αφήστε λίγη κορδέλα να εξέχει από τα καπάκια για να φτιάξετε μια θηλιά που θα την ασφαλίσετε με κόλλα στο πίσω μέρος. Τέλος δέστε ένα κομμάτι κορδέλας ή κορδονιού μεταξύ των 2 καπακιών για κασκόλ και αν θέλετε διακοσμήστε το με ένα κουμπάκι. Ζωγραφίστε με μια οδοντογλυφίδα ή ένα πολύ μικρό πινελάκι τις λεπτομέρειες και… είναι έτοιμο! Στη συγκεκριμένη χειροτεχνία το πιστόλι σιλικόνης θα σας λύσει τα χέρια. Εάν δεν υπάρχει, χρησιμοποιήστε υγρή κόλλα.
Με τα καπάκια αυτά μπορείτε να φτιάξετε και πολύ ωραία μαγνητάκια. Θα χρειαστεί να προμηθευτείτε τα μαγνητάκια από κάποιο κατάστημα με είδη χόμπι. Ζωγραφίστε/βάψτε το εσωτερικό των καπακιών όπως επιθυμείτε εσείς ή τα παιδιά σας, κολλήστε τα σε μαγνήτες με πιστόλι σιλικόνης ή υγρή κόλλα και είναι έτοιμα να διακοσμήσουν το ψυγείο σας ή οποιαδήποτε άλλη μεταλλική επιφάνεια!
Πλέον μπορείτε να βρείτε στην αγορά (είτε σε μαγαζιά με είδη χόμπι είτε με εποχικά είδη) διάφανες πλαστικές ή γυάλινες μπάλες σε διάφορα μεγέθη. Επιλέξτε αυτές τις αρέσκειας σας και πιάστε δουλειά. Μπορείτε απλά να τις γεμίσετε με χάντρες. Μπορείτε να ρίξετε λίγο χρώμα της αρεσκείας σας μέσα και να τις στριφογυρίσετε μέχρι να βαφτούν τα τοιχώματα. Ακόμα μπορείτε να ρίξετε μέσα πάνω από ένα χρώματα και να φτιάξετε κάτι… αφηρημένο!Μπορείτε να τις γεμίσετε με βαμβάκι λευκό ή χρωματιστό. Πολλά υλικά μπορούν να κάνουν αυτές τις μπάλες κάτι διαφορετικό. Όριο είναι η φαντασία!
Στις περισσότερες από αυτές τις μπάλες το καπάκι βγαίνει πολύ εύκολα! Υπάρχουν επίσης μπάλες που ανοίγουν στη μέση! Πολλές οι επιλογές και ακόμα περισσότερα τα αποτελέσματα!
Τέλος, υπάρχουν και οι μπάλες από φελιζόλ. Τις οποίες μπορείτε να διακοσμήσετε πανεύκολα. Θα χρειαστείτε πούλιες και καρφίτσες. Καρφιτσώστε τις πούλιες τη μία σχεδόν πάνω στην άλλη (σαν λέπια) στο φελιζόλ, μέχρι να σας μείνει μόνο ένα κενό. Σε εκείνο το κενό θα βάλετε το γατζάκι για να το κρεμάσετε. Γατζάκια μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε από συνδετήρες ή από υλικά ραπτικής. Μπορείτε αν θέλετε να μην τα κρεμάσετε αλλά να γεμίσετε με αυτές μια φρουτιέρα ή ένα μεγάλο βάζο ή ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!
Καλή διακόσμηση!
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)