Εντυπωσιακές ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης με μικρό κόστος!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Μόλις λίγες εβδομάδες έμειναν μέχρι την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου και δεν είναι λίγα τα σπίτια που έχουν ήδη μπει στο πνεύμα, στολίζοντας το σπίτι εορταστικά. Παρακάτω θα δείτε τις πιο όμορφες και πρωτότυπες ιδέες χριστουγεννιάτικης διακόσμησης που μπορείτε να υλοποιήσετε μόνοι σας, σχεδόν χωρίς κόστος!

Δέντρο: Γιατί να έχετε ένα όταν μπορείτε να έχετε δύο;

Αν, για οποιονδήποτε λόγο, σας βρίσκονται δύο χριστουγεννιάτικα δέντρα στην αποθήκη, στολίστε τα και τα δύο! Το ένα μπορείτε να κάνετε πλούσιο και πλουμιστό, ενώ το άλλο πιο λιτό, π.χ. μόνο με λαμπάκια.

Φτερά και πούπουλα
 
Η τάση που κυριαρχεί φέτος στον στολισμό των δέντρων είναι τα πολύχρωμα φτερά στρουθοκαμήλου! Το στοιχείο αυτό προσδίδει στο δέντρο ακόμα πιο λαμπερό και εορταστικό χαρακτήρα, ειδικά αν επιλέξετε τα φτερά σε έντονα χρώματα.

Αντί δέντρου

Το οικογενειακό γενεαλογικό δέντρο παίρνει τη μορφή χριστουγεννιάτικου και στολίζει με τον πιο πρωτότυπο τρόπο έναν τοίχο του καθιστικού.
Σελοτέιπ με σχέδια (washi tape) δημιουργεί τον σκελετό για ένα πολύχρωμο «δέντρο» τοίχου με φωτογραφίες και χριστουγεννιάτικες κάρτες της οικογένειας!
Μία επιδαπέδια ανθοστήλη παραπέμπει σε δέντρο, χάρη στα πράσινα κουτιά δώρου που τοποθετήθηκαν στρατηγικά και... ακροβατικά!
Μερικά μεγάλα κλαδιά σε ένα ανθοδοχείο και κρεμαστές χριστουγεννιάτικες κάρτες δημιουργούν λιτή εορταστική ατμόσφαιρα.

Στο τραπέζι

Στα λιτά μονόχρωμα βάζα σας μπορείτε να βάλετε κόκκινες βελούδινες κορδέλες.
Ένας ψάθινος δίσκος με ποδαράκια είναι ό,τι πρέπει για να τοποθετήσετε εκεί κεράκια, κουκουνάρια και άλλα ομοιόμορφα διακοσμητικά.
Η διπλή πιατέλα σερβιρίσματος παίρνει ξανά ζωή με τα λαμπερά στολίδια, τις καραμέλες και ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο κερί.
Και μία ακόμα εκδοχή πιατέλας για εσάς που προτιμάτε την πιο λιτή διακόσμηση.
Γεμίστε γυάλινα βαζάκια με λευκή διακοσμητική άμμο, βάλτε μέσα από ένα λευκό κερί και θα έχετε τα πιο όμορφα εορταστικά κηροπήγια!
Μια ακόμα εύκολη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο με νερό και ρεσώ που επιπλέουν, μερικές χριστουγεννιάτικες μπάλες.
Πρωτότυπη ιδέα για το τραπέζι: Ανάποδα ποτήρια κρασιού λειτουργούν ως κηροπήγια και λάμπουν χάρη στις πολύχρωμες μπάλες στο εσωτερικό τους.
Λογής-λογής κουκουνάρια, πάνω σε μεταλλικές βάσεις, π.χ. κηροπήγια, μπορούν να στολίσουν όμορφα και λιτά το εορταστικό τραπέζι.

Στο τζάκι

Το τζάκι δίνει έμπνευση για πλούσιο, εκκεντρικό στολισμό!
Πράσινο και ασήμι: Εντυπωσιακός και πολύ κομψός στολισμός τζακιού.
Αξιοποιήστε τα φαναράκια που είχατε το καλοκαίρι στη βεράντα, στολίζοντάς τα απλά με ένα γκι!
Υπέροχο τζάκι, στολισμένο με απλά υλικά και αντικείμενα που έχετε ήδη στο σπίτι και το πιο ζεστό μήνυμα.
Μια πολύ χαριτωμένη και οικονομική ιδέα διακόσμησης είναι να κρεμάσετε στο τζάκι καραμελένια μπαστουνάκια από μία καταπράσινη γιρλάντα.

Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)