6 χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλη την οικογένεια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Το Ξωτικό Των Χριστουγέννων (Elf)

Το ξωτικό των χριστουγέννων 
Υπόθεση: Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να... χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να επιστρέψει μαζί του στο Βόρειο Πόλο! Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα. Όμως ο τελευταίος, που ονομάζεται Γουόλτερ Χομπς, είναι δύστροπος, σπαγγοραμένος, αυταρχικός και ούτε που γνωρίζει για την ύπαρξη του Μπάντι. Ο Μπάντι καταφθάνει στη Νέα Υόρκη και εκεί συνειδητοποιεί πως κανένας πια δεν πιστεύει πια στο Πνεύμα των Χριστουγέννων. Έτσι αποφασίζει να κάνει ό,τι μπορεί για να χαρίσει το γέλιο και την ελπίδα στους συνανθρώπους του...
Δείτε την: Αν σας αρέσουν οι αμερικάνικες χαζο-κωμωδίες και κυρίως αν εκτιμάτε το χιούμορ του Will Ferrell.

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης (The Nightmare Before Christmas)

Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης 
Υπόθεση: Το κοινό μεταφέρεται στο κέντρο ενός στοιχειωμένου σπιτιού, σε μια πόλη μεταμφιέσεων του Βασιλιά Κολοκύθα, Τζακ Σκέλιγκτον, που προσπαθεί να κυριαρχήσει πανηγυρικά στην περίοδο των Χριστουγέννων και να αλλάξει τους ρυθμούς της πόλης. Ενάντια στη συμβουλή της Σάλλι, της μοναχικής ζαβολιάρας κούκλας, που έχει κρυφά αισθήματα για αυτόν, ο Τζακ βάζει σε δράση τρία άτομα για το έθιμο του halloween - τους Λοκ, Σοκ και Μπάρελ - για να τον βοηθήσουν να απαγάγει τον Άγιο Βασίλη. Όμως, ακόμα και όταν ο Τζακ συνειδητοποιεί το λάθος του, θα πρέπει να παλέψει με τον κακό Ούγκι Μπούγκι, πριν επαναφέρει τα πράγματα και αποκαταστήσει τη γιορτινή διάθεση της πόλης.
Δείτε την: Αν απολαμβάνετε τις ταινίες του Tim Burton.

Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου  (National Lampoon's Christmas Vacation)

Τα Χριστούγεννα του τρελού θηριοτροφείου 
Υπόθεση: Το τρελό θηριοτροφείο σε νέες περιπέτειες, περνάει τα πιο επεισοδιακά Χριστούγεννα. Η οικογένεια Γκρίζγουολντ ονειρεύεται να περάσει όμορφα και παραδοσιακά τα Χριστούγεννα. Ομως τίποτα δεν γίνεται όπως το είχανε προγραμματίσει και οι αναποδιές, πάντα όμως διασκεδαστικές, διαδέχονται η μια την άλλη...
Δείτε την: Αν έχετε δει άλλες ταινίες της σειράς και τις απολαύσατε.

Η Μελωδία της Ευτυχίας (The Sound of Music)

Η Μελωδία της Ευτυχίας 
Υπόθεση: Η Maria (Julie Andrews), αφήνει το καθολικό μοναστήρι σε μια επαρχία της Αυστρίας για να πάει να δουλέψει ως νταντά των επτά παιδιών του αυστηρού ναυάρχου Von Trapp (Christopher Plummer), ο οποίος χήρεψε ξαφνικά. Στην αρχή, η ζωή στο πειθαρχημένο και άκρως συντηρητικό σπίτι του Von Trapp είναι αρκετά δύσκολη για την Maria αλλά σύντομα κερδίζει την αγάπη και την εμπιστοσύνη των παιδιών. Όσο και αν προσπαθεί στρατηγός Von Trapp να κρατήσει τις αποστάσεις, πέφτει και αυτός θύμα της γοητείας της και παντρεύονται με τις ευχές όλης της οικογένειας. Τα προβλήματα όμως θα αρχίσουν όταν ο Von Trapp θα αρνηθεί να συνεργαστεί με τους Ναζί στον επερχόμενο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δείτε την: Γιατί είναι μια all time classic ταινία για όλη την οικογένεια και γιατί, μετά το τέλος της, είναι σίγουρο ότι θα σιγοτραγουδήσετε «These are a few of my favorite things».

Μόνος στο σπίτι (Home Alone)

Μόνος στο σπίτι 
Υπόθεση: Μια πολυμελής αμερικάνικη οικογένεια που πρόκειται να ταξιδέψει στο Παρίσι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, διακατέχεται από υπερβολικό άγχος την ημέρα της αναχώρησης, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της, ο 8χρονος Κέβιν Μακ Κάλιστερ, να μείνει πίσω. Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο λωποδύτες που σχεδιάζουν να το ληστέψουν! Όμως, χάρη στην παιδική του εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία του, καταφέρνει να τους κατατροπώσει...
Δείτε την: Αν δεν την έχουν δει τα παιδιά σας (παίρνουμε ως δεδομένο ότι την έχετε δει εσείς). Έστω κι αν η ταινία σας φαίνεται αρχαία πλέον, αποτελεί παιδική παρακαταθήκη.

Αγάπη είναι (Love actually)

Αγάπη είναι  
Υπόθεση: Η ταινία λαμβάνει χώρα στην Αγγλία και στη Γάλλια κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και παρουσιάζει 10 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων που είτε είναι ερωτευμένοι, είτε χωρίζουν, είτε νιώθουν μονοί και αναζητούν την αγάπη. Ένας πρωθυπουργός που ερωτεύεται τη γραμματέα του, ένας συγγραφέας που ερωτεύεται την οικιακή βοηθό του, η όποια όμως δε μιλά αγγλικά, ένας χήρος που δίνει συμβουλές στον 11χρονο γιο του προκειμένου να προσελκύσει το κορίτσι που τον ενδιαφέρει, μια νεόνυμφη που δεν αντιλαμβάνεται τον ερώτα του κολλητού του άντρα της για αυτήν και ένας παλιός ροκ σταρ που σκαρφαλώνει πάλι στην κορυφή έπειτα από την απεξάρτηση του από την ηρωίνη είναι μερικές μόνο από τις ιστορίες της ταινίας.
Δείτε την: Αν αγαπάτε την αγγλική προφορά, αν είστε ερωτευμένοι, αν το παιδί σας είναι μιας κάποιας ηλικίας.
Περισσότερα χριστουγεννιάτικα θέματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)