Οι 10 καλύτερες ταινίες του 2014

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
4
Οι καλύτερες ταινίες τις χρονιάς όπως τις επέλεξαν οι συντάκτες του TIME.

  1. ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ GRAND BUDAPEST (THE GRAND BUDAPEST HOTEL)
Ο Γουές Άντερσον μεγαλουργεί. Με πρωταγωνιστές τους:  Ρέιφ Φάινς, Άντριεν Μπρόντι και Τίλντα Σουίντον ξετυλίγεται μια μοναδική ιστορία. Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά αφηγείται σε ένα νεαρό συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει την περίοδο του Μεσοπολέμου ως bell boy στο πολυτελές αλπικό ξενοδοχείο «Grand Budapest», του οποίου είναι τώρα ιδιοκτήτης του.
1

  1. ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ (BOYHOOD)
Από την αρχή του σχολείου ως αυτή του κολεγίου, δώδεκα χρόνια από τη ζωή του Μέισον, ενός αγοριού που μεγαλώνει στο Τέξας με τη χωρισμένη μητέρα του και τη μικρότερη αδελφή του.
2

  1. THE LEGO MOVIE
Ο εργάτης κατασκευών Έμετ, μια τυπική μινιατούρα Lego, θεωρείται ύστερα από μια σειρά συμπτώσεων ηγέτης της αντίστασης ενάντια στα σχέδια ενός προέδρου-δικτάτορα, ο οποίος σκοπεύει να συγκολλήσει μόνιμα το Lego-σύμπαν.
3

  1. LUCY
Ο «μάστορας» Λυκ Μπεσόν σκηνοθετεί ένα θρίλερ στις τέσσερις γωνιές του κόσμου, με τη Σκάρλετ Γιόχανσον να πρωταγωνιστεί στην πιο έξυπνη, γεμάτη δράση, καλύτερη action movie της χρονιάς.
4

  1. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ (GOODBYE TO LANGUAGE)
Μία παντρεμένη γυναίκα κι ένας ανύμφευτος άντρας συναντιούνται. Αγαπιούνται, τσακώνονται, παλεύουν. Ένας αδέσποτος σκύλος κάνει βόλτα ανάμεσα στην πόλη και στην εξοχή. Οι εποχές περνούν. Ο άντρας κι η γυναίκα ξανασυναντιούνται. Ο σκύλος βρίσκεται ανάμεσά τους. Ο άλλος είναι μέσα στον έναν, ο ένας μέσα στον άλλον κι είναι τρεις. Ο πρώην σύζυγος καταστρέφει τα πάντα.
5

  1. JODOROWSKY’S DUNE
Nτοκιμαντέρ του Φρανκ Πάβιτς για το πώς, τη δεκαετία του ’70, ο Χιλιανός σκηνοθέτης Alejandro Jodorowsky προσπάθησε ανεπιτυχώς να γυρίσει το Dune, βασισμένο στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Φρανκ Χέρμπερτ7.
6
7.NΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ (NIGHTCRAWLER)
Ο Λου Μπλουμ (Τζέικ Τζίλενχαλ) ψάχνει απελπισμένος για δουλειά, ώσπου ανακαλύπτει τον “υπόγειο” και εφήμερο κόσμο του αστυνομικού ρεπορτάζ στο Λος Άντζελες. Θα συνεργαστεί με ένα τηλεοπτικό συνεργείο που καταγράφει ατυχήματα, πυρκαγιές και δολοφονίες, και θα γνωρίσει τη Νίνα (Ρενέ Ρούσο), μία βετεράνο στο “άθλημα”, η οποία θα τον βοηθήσει να γνωρίσει την επιτυχία.
7

  1. CITIZENFOUR
Citizenfour ήταν το ψευδώνυμο του Έντουαρντ Σνόουντεν όταν έστελνε τα κρυπτογραφημένα του μηνύματα στην ντοκιμαντερίστα Laura Poitras. Η ταινία είναι το χρονικό των συναντήσεών τους στο Χονγκ Κονγκ, στις οποίες ο πρώην πράκτορας αποκαλύπτει όλο το πλέγμα των παρακολουθήσεων που είχε στήσει η αμερικανική κυβέρνηση για να παρακολουθεί τις ψηφιακές επικοινωνίες όλου του πλανήτη.
8

  1. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ (WILD TALES)
Ένα αεροπλάνο γεμάτο επιλεγμένους επιβάτες, μια βιαστική οδική προσπέραση, ένας μηχανικός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης… Έξι ιστορίες ανθρώπινης απόγνωσης και πρωτότυπης εκδίκησης.
9
10. BIRDMAN
Ένας εξηντάρης ηθοποιός που όλοι θυμούνται μόνο ως ενσάρκωση ενός σούπερ ήρωα πριν δεκαετίες, αποφασίζει να σκηνοθετήσει μια παράσταση στο Μπρόντγουεϊ ώστε να πείσει τον κόσμο πως είναι σημαντικός.
10

Περισσότερα κινηματογραφικά αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)