Ταξίδι στον κόσμο με το φακό του National Geographic

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic

Οι συντάκτες ενός από τα πιο δημοφιλή ταξιδιωτικά περιοδικά στον κόσμο, δίνουν για ακόμα μια φορά το στίγμα τους, παρουσιάζοντας μια συλλογή από απίστευτης ομορφιάς εικόνες από όλο τον κόσμο!
Ταξιδέψτε μέσα από τον φακό τους, από την Ιρλανδία ως το Μαρόκο και το Πεκίνο.
Cruach Mhor, Ιρλανδία
Φωτογραφία: Billy Horan
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 1
Η κορυφή του βουνού Cruach Mhor κρυφοκοιτάζει μέσα από χαμηλά σύννεφα στην κομητεία Κέρι της Ιρλανδίας. Η Κέρι διαθέτει πολλά βουνά, απόκρημνες ακτές και γοητευτικές μικρές πόλεις και χωριά.
Πεζοπορία στο Εθνικό Πάρκο Παγετώνων, Μοντάνα
Φωτογραφία: Tyler Metcalfe
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 2
Πεζοπόροι ακολουθούν το μονοπάτι Highline, μέσω του Εθνικού Πάρκου Παγετώνων στη Μοντάνα. Θα χρειαστεί να διασχίσουν μια επικίνδυνη διαδρομή ανάμεσα από ψηλά βράχια και μέσα από αλπικά λιβάδια για να απολαύσουν τη θέα των χιονισμένων κορυφών και τα υπέροχα αγριολούλουδα.
Εθνικό Πάρκο Dead Horse, Γιούτα
Φωτογραφία: Xie Jing
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 3
Θυελλώδη σύννεφα μαζεύονται πάνω από το Εθνικό Πάρκο Dead Horse στη Γιούτα, που πήρε το όνομα του από ένα κοπάδι μάστανγκ, που λέγεται ότι πέθαναν από τη δίψα εδώ. Σχεδόν 200.000 άνθρωποι ετησίως επισκέπτονται το πάρκο.
Γιορτή Tet, Βιετνάμ
Φωτογραφία: Tam Nguyen
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 4
Ηλικιωμένος καλλιγράφος γράφει μηνύματα τύχης, ασφάλειας και ευτυχίας, που θα ανταλλάξουν οι συμμετέχοντες στην Tet, μια γιορτή, διάρκειας μιας εβδομάδας για την έλευση του Σεληνιακού Νέου Έτους στο Βιετνάμ. Η ημέρα έχει μετατραπεί και σε ένα πανεθνικό πάρτι γενεθλίων, αφού οι Βιετναμέζοι δεν σηματοδοτούν τις ηλικίες τους από την ημέρα που γεννήθηκαν. Αντίθετα ένα μωρό κερδίζει χρονιά ανήμερα του Tet, ανεξάρτητα από το πότε ήρθε στη ζωή.
Kirkjusandur, Ισλανδία
Φωτογραφία: Trevor Cole
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 5
Μαύρη άμμος καλύπτει όλη την περιοχή Kirkjusandur στη νοτιοανατολική Ισλανδία, στους πρόποδες του βουνού Vesturhorn. Η περιοχή περιλαμβάνει επίσης τον Vatnajökull, τον μεγαλύτερο παγετώνα της χώρας.
Μαρακές, Μαρόκο
Φωτογραφία: Steve McCurry
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 6
Δύο γυναίκες, που πωλούν κοσμήματα, προσπαθούν να προσελκύσουν την προσοχή των πελατών στη Μεδίνα του Μαρακές. Σήμερα οι νεότερες Μαροκινές φορούν συνήθως φορέματα επηρεασμένα από τη Δύση και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ντύνονται με την παραδοσιακή ενδυμασία.
Κούρεμα στο Πεκίνο
Φωτογραφία: Macduff Everton
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 7
Ένας κουρέας έχει στήσει το «μαγαζί» του στο πεζοδρόμιο, ανάμεσα στις παλιές ατμοσφαιρικές συνοικίες του Πεκίνο.
Devils Tower, Ουαϊόμινγκ
Φωτογραφία: Aaron Huey
taxidi-ston-kosmo-me-to-fako-tou-national-geographic 8
Νεαρό αγόρι δένει σημαίες «προσευχών» σε ένα δέντρο μπροστά από τον Devils Tower ή Mato Tipila, που θεωρείται ιερός τόπος για τους ντόπιους.
Περισσότερα θέματα που θα σας "ταξιδέψουν" εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)