Οι πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Οι 10+1 πιο φιλικές πόλεις στον κόσμο

Οι ταξιδιώτες… μίλησαν!

Από το Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας μέχρι τη μακρινή Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, οι ταξιδιώτες μίλησαν!

Οι αναγνώστες του γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller κλήθηκαν να επιλέξουν τις φιλικότερες πόλεις στον κόσμο και στην πρώτη δεκάδα (συν μία πόλη) κατάφεραν να σκαρφαλώσουν οι πόλεις που ακολουθούν:

11. Σάλτσμπουργκ - Αυστρία



Σκορ: 82,5 


Οι βουνοπλαγιές, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, η πλούσια ιστορία και οι ζεστοί κάτοικοι αυτής της αυστριακής πόλης είναι οι κυριότεροι λόγοι, για τους οποίους την ξεχώρισαν οι επισκέπτες της, ενώ κάποιοι επεσήμαναν ότι αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές αποδράσεις.

11. Βουδαπέστη - Ουγγαρία



Σκορ: 82,5


Τη χαρακτήρισαν «μαγευτική, βασιλική και συναρπαστική», ενώ φαίνεται ότι ξεχωρίζει για την πλούσια ιστορία της, τα κομψά κτίρια, τους φιλόξενους κατοίκους της, τους φιλικούς οδηγούς της και τη ζωντάνια που αποπνέει.

9. Σεβίλλη - Ισπανία



Σκορ: 82,8 


«Γραφική, καταπληκτική, χαριτωμένη, όμορφη και φιλόξενη» είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που επέλεξαν οι αναγνώστες του περιοδικού για την ιστορική πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας.

9. Σαβάνα, Τζόρτζια – ΗΠΑ



Σκορ: 82,8 


Η γοητεία αφθονεί στην αρχαιότερη πόλη της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από τον αριθμό των αναγνωστών οι οποίοι ενθουσιάστηκαν με τους «οδηγούς με τα ραβδωτά κοστούμια» και τα «βρύα που στάζουν από τα δέντρα». Η πλειοψηφία των επισκεπτών της πόλης ανέφερε, ότι ήταν σαν να έκανε ένα «ταξίδι στο χρόνο».

7. Siem Reap - Καμπότζη



Σκορ: 83,6


Πέρα από το δέος που σου προκαλεί η φυσική ομορφιά του τόπου, το καλό φαγητό και τα ωραία αξιοθέατα, οι περισσότεροι αναγνώστες ξεχώρισαν αυτή τη «γωνιά» της Καμπότζης για τη φιλικότητα και την ευγένεια των κατοίκων της.

5. Σίδνεϊ - Αυστραλία



Σκορ: 83,8 


Το Σίδνεϊ δεν είναι απλά η «πιο όμορφη μεγαλούπολη στον κόσμο, με ένα συναρπαστικό λιμάνι και πανέμορφες παραλίες, αλλά εκεί μένουν και οι πιο φιλικοί άνθρωποι στον κόσμο. Είναι πάντα τόσο εξυπηρετικοί» έγραψε κάποιος, ενώ ένας άλλος επεσήμανε ότι στο Σίδνεϊ μπορεί να βρει κανείς το καλύτερο φαγητό στον κόσμο.

5. Δουβλίνο - Ιρλανδία



Σκορ: 83,8 


Το Δουβλίνο χαρακτηρίστηκε ως μια πολύ ζωντανή πόλη και ως «το όνειρο των βιβλιόφιλων». Είναι καταπράσινο, μπορείς να περιηγηθείς εύκολα και άνετα στην πόλη, ενώ στις τοπικές παμπ μπορείς να κάνεις εύκολα φιλίες με τους κατοίκους.

4. Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα - ΗΠΑ



Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ανέφεραν, ότι θα μπορούσαν άνετα να μετακομίσουν σε αυτήν την πόλη για όλη τους τη ζωή. Το ιστορικό Τσάρλεστον εντυπωσιάζει για την κουλτούρα, την ιστορία και τη φυσική ομορφιά του.

3. Βικτόρια - Καναδάς



Σκορ: 85,7


Μια βδομάδα δεν είναι αρκετή για να γνωρίσει κανείς τις ομορφιές αυτής της περιοχής του Καναδά, επισημαίνουν οι αναγνώστες του περιοδικού.

1. Μελβούρνη – Αυστραλία 



Σκορ: 86


Τα πολλά πάρκα, οι πολλές καλλιτεχνικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στην πόλη, η ζωντανή νυχτερινή ζωή, το καλό φαγητό και τα καλά ξενοδοχεία είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους η Μελβούρνη κατατάχθηκε στην κορυφή (μαζί με το Ώκλαντ) των πιο φιλικών πόλεων στον κόσμο.

1. Ώκλαντ – Νέα Ζηλανδία 



Σκορ: 86


Η φιλικότητα των κατοίκων, το χιούμορ και η γενικότερη στάση τους απέναντι στη ζωή, είναι αυτά που ενέπνευσαν τους περισσότερους. Καθαρός αέρας, φρέσκο φαγητό και εντυπωσιακός πολιτισμός είναι μερικοί ακόμη λόγοι, για τους οποίους οι ταξιδιώτες ξεχώρισαν το Ώκλαντ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)