Καθηγητής έκανε ένα δυνατό μάθημα στους μαθητές του για το τι είναι τα προνόμια

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
kathigitis-ekane-ena-dunato-mathima-stous-mathites-tou-gia-pronomia

Κάποιοι άνθρωποι είναι προνομιούχοι από τη στιγμή που γεννιούνται, και κάποιοι όχι.
Αν διαβάζετε αυτό το κείμενο, είστε προνομιούχοι. Πιθανώς πιο προνομιούχοι από όσο νομίζετε. Μπορεί ακόμα να θεωρείτε αυτό το προνόμιο ως δεδομένο: Αλλά αυτή είναι η φύση των προνομίων.
Πολλές φορές, είναι ένα δύσκολο να το καταλάβει κανείς, ακόμα και όταν μεγαλώσει. Αλλά ένας καθηγητής γυμνασίου βρήκε έναν θαυμάσιο και απλό τρόπο για να το εξηγήσει στους μαθητές του. Δείτε αυτό το εξαιρετικό μάθημα!

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται με προνόμια αλλά δεν το γνωρίζουν

Ένας καθηγητής γυμνασίου αποφάσισε να διδάξει στους μαθητές του το θέμα των προνομίων και έτσι έκανε μια απλή άσκηση μέσα στην τάξη.
Πρώτον, όλοι οι μαθητές πήραν από ένα κομμάτι χαρτί, τσαλακωμένο σε σχήμα μπάλας.
Στη συνέχεια, ένας κάδος απορριμμάτων τοποθετήθηκε απέναντι από τους μαθητές.
«Αντιπροσωπεύετε τον πληθυσμό της χώρας και ο καθένας σας έχει την ευκαιρία να γίνει πλούσιος και να φτάσει στην ανώτερη τάξη» τους είπε ο δάσκαλος. «Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε τις χάρτινες μπάλες στον κάδο, από τη θέση σας».

Οπως ήταν φυσικό, οι μαθητές στο πίσω μέρος της αίθουσας είχανχειρότερη θέση από αυτά που κάθονταν μπροστά, και διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την αδικία.
Ολοι προσπάθησαν να βάλουν τη μπάλα τους στο καλάθι και πολλοί(όχι όλοι) από τα μπροστινά θρανία τα κατάφεραν, ενώ από αυτούς που κάθονταν πιο πίσω τα κατάφεραν πολύ λιγότεροι.
«Όσο πιο κοντά ήσασταν στον κάδο, τόσο καλύτερες ήταν οιεπιδόσεις σας» είπε ο καθηγητής«Αυτό είναι προνόμιο».
«Παρατηρήσατε ότι παραπονέθηκαν μόνο όσοι κάθονταν στο πίσω μέρος του δωματίου; Ωστόσο, όσοι κάθονταν κοντά στην πρώτη σειρά, δεν είχαν επίγνωση του προνομίου τους. Το μόνο που είδαν ήταν η απόσταση ανάμεσα στους ίδιους και τον στόχο τους.
Είστε μαθητές που λαμβάνουν μια εκπαίδευση, και η δουλειά σας είναι να γνωρίζετε το προνόμιό σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το προνόμιο που ονομάζεται «εκπαίδευση» για να πετύχετε σπουδαία πράγματα, αλλά επίσης για να υποστηρίξετε εκείνους που δεν έχουν τα ίδια προνόμια»είπε κλείνοντας ο δάσκαλος.

Περισσότερες διδακτικές ιστορίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)