Τσανγκ: «Όλα δείχνουν ότι είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα»

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
«Όλα δείχνουν ότι είναι θαμμένη η Ολυμπιάδα»

Ο Άντριου Τσανγκ θεωρεί ότι η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου είναι η ένοικος του τάφου της Αμφίπολης

Πεπεισμένος, από όλα όσα αποκαλύπτονται μέχρι στιγμής, ότι η Ολυμπιάδα είναι θαμμένη στο ταφικό μνημείο της Αμφίπολης είναι ο Άντριου Τσανγκ.

Ο ιστορικός και συγγραφέας τονίζει ότι «κατά 90% είναι αυτή». Ξεκαθάρισε βέβαια, ότι δεν μπορεί να είναι απολύτως σίγουρος, αλλά όλα τα ευρήματα και οι ενδείξεις τον οδηγούν στο συγκεκριμένο συμπέρασμα. 

«Είναι ένας φοβερά λιτός τάφος και αυτό μας λέει μάλλον μια πολύ σημαντική ιστορία. Αυτός είχε χτιστεί πριν τον λόφο και τα υπόλοιπα. Είναι ένας τάφος που χτίστηκε στα γρήγορα για κάποιον. Βρέθηκε ένα ξύλινο φέρετρο επομένως τάφηκε ένα σώμα, δεν αποτεφρώθηκε. Αντί να γίνει κανονική κηδεία και να μπουν τα οστά του σε ένα χρυσό σκεύος, όπως θα άρμοζε σε έναν τόσο σημαντικό άνθρωπο, το σώμα πετάχτηκε σε ένα ξύλινο φέρετρο, σε έναν πολύ λιτό τάφο. Και μετά κάποιος έχτισε ένα εκπληκτικό μνημείο. Γνωρίζουμε, ότι η Ολυμπιάδα η μητέρα του Μ. Αλεξάνδρου, δεν είχε κανονική κηδεία. Πιθανώς ο Κάσσανδρος να κανόνισε αυτή τη λιτή ταφή και να έκανε κανονική κηδεία, καθώς το σώμα δεν αποτεφρώθηκε. Στη συνέχεια οι συγγενείς της, η βασιλική οικογένεια πήρε άδεια να χτίσει περισσότερα μνημεία, και τα γιγάντωσαν τα επόμενα έξι χρόνια με τη βοήθεια του Κασσάνδρου που προσπαθούσε να βελτιώσει τις σχέσεις του μαζί τους», τόνισε ο Τσανγκ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι ο υπήρχε μια φήμη ότι ο Ιόλας είχε δηλητηριάσει τον Μέγα Αλέξανδρο και «όταν η Ολυμπιάδα άκουσε τη φήμη πήγε στον τάφο του Ιόλα και σκόρπισε τα οστά του. Έκανε ακριβώς ότι έκανε και η ένοικος του τάφου στον αδελφό του. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για την Ολυμπιάδα. Ακόμα και από την ανακοίνωση του υπουργείου, ότι πρόκειται για κάποιον που λατρευόταν σαν θεός και ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας. Το μόνο λογικό συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για την Ολυμπιάδα». Και συμπλήρωσε ότι «σε κάθε περίπτωση ο τάφος θα γράψει ιστορία. Δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι είναι η Ολυμπιάδα, αλλά κατά 90% πρόκειται γι’ αυτήν. Αυτό δείχνουν όλα». 

Δείτε το βίντεο του Alpha: 


Περισσότερα νέα από την Αμφίπολη εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)