Οι εξελίξεις για τον ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Διαγωνισμός το Φεβρουάριο του 2015 αν ανατραπεί το 10 προς 1
Το Νοέμβριο αναμένονται εξελίξεις για το θέμα του ΑΣΕΠ. Όπως έχει γράψει το news.gr, το Υπουργείο Παιδείας έχει καταθέσει αναλυτική έκθεση με την οποία παρουσιάζονται όλες οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, οι οποίες θα αυξηθούν το επόμενο έτος λόγω των νέων συνταξιοδοτήσεων.

Για το θέμα του ΑΣΕΠ και την ανάγκη να βγει η εκπαίδευση από την αναλογία 1 προς 10 θα μιλήσει ο Υπουργός Παιδείας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του news.gr, στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.

Σε περίπτωση που η εκπαίδευση βγει από το 10 προς 1, ο διαγωνισμός για τους εκπαιδευτικούς θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο του 2015.

Πιο αναλυτικά, ο Υπουργός Παιδείας θα αναφέρει σήμερα τα ακόλουθα:

“Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το μέλημά μας είναι τα ανοικτά σχολεία με όσο το δυνατό λιγότερα κενά. Το πρόβλημα δυστυχώς υφίσταται με τα κενά και θα είναι πολύ πιο έντονο την επόμενη χρονιά με τον προβλεπόμενο ρυθμό των συνταξιοδοτήσεων και τις περιορισμένες πιστώσεις. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από την ΕΕ να βγούμε από την αναλογία 10 προς 1 και δίνουμε τη μάχη. Οι εξελίξει θα προκύψουν τον τρέχοντα μήνα. Σε περίπτωση επιτυχίας, ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει από το ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο, αφού βέβαια απορροφηθούν οι επιτυχόντες που περιμένουν από το 2008”.

Καλόγηρος Βασίλειος


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)