Η μαθήτρια Ιωάννα που κατατρόπωσε Άδωνι και Πρετεντέρη

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Συνιστούμε στον κ. Γ. Πρετεντέρη να καλεί συχνά τους πρωταγωνιστές των κοινωνικών εξελίξεων και των κινητοποιήσεων και μην αναλώνεται απλώς και μόνον στη διαστροφή και παραποίηση της πραγμτικότητας,  όπως έπραξε τελικά στην «Ανατροπή» της Δευτέρας, έτσι ώστε να πέφτουν οι μύθοι της αγοραίας κυβερνητικής προπαγάνδας, να καταρρίπτονται οι θεωρίας συνωμοσίας και να αποκαλύπτεται, -στο βαθμό, βεβαίως, του δυνατού-, «γυμνή» η κατάσταση στην εκπαίδευση.
Ο «ιθύνων νους», λοιπόν, των κινητοποιήσεων των μαθητών, ο οποίος παρότρυνε μέσω του facebook τους συμμαθητές του να προχωρήσουν σε καταλήψεις, ο Ευτύχης, μαθητής Λυκείου, μίλησε και αποκάλυψε τους λόγους που τον οδήγησαν σ΄ αυτή του την απόφαση, να παρακινήσει δηλαδή τους συμμαθητές του να βγουν στους δρόμους και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Δίπλα του, η Ιωάννα, το «πρόσωπο της ημέρας», ένα πανέμορφο κορίτσι, κόρη εκπαιδευτικών, εκ των οποίων ο πατέρας της είναι σε διαθεσιμότητα, ετοιμόλογη, καίρια στις παρεμβάσεις, εκφράζοντας τις ανησυχίες και τις ελπίδες της νέας γενιάς, και, ως εκ τούτου,  αγνή αλλά και ώριμη, νηφάλια αλλά και ενθουσιώδης,  με  πλήρη επίγνωση ότι έχει το δίκιο με το μέρος της, «κατατρόπωσε» στην κυριολεξία έναν αμήχανο κ. Άδωνι Γεωργιάδη , ο οποίος το μόνον που κατάφερε να της προσάψει- κι αυτό όταν τα μικρόφωνα είχαν σιγήσει για διαφημίσεις -, ήταν ότι θα είναι άξια διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα!!!
Χτες στην εκπομπή “Ανατροπή” σε πολλούς δόθηκε η αίσθηση ότι “υπάρχει  ζωή πριν το θάνατο”. Δόθηκε η αίσθηση ότι σίγουρα υπάρχει ελπίδα. Ελπίδα στα μάτια  δύο μαθητών, που περήφανα δεν “μάσησαν” ανάμεσα σε Άδωνι Γεωργιάδη, Υφυπουργό Παιδείας, Φορτσάκη και Γιάννη Πρετεντέρη. Η μαθήτρια Ιωάννα και ο μαθητής Ευθύμης , έβαλαν τα για γυαλιά στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος είχε έρθει στην εκπομπή αντί του Υπουργού, και ο οποίος δεν δίστασε να ειρωνευτεί τους μαθητές.

Η Ιωάννα στάθηκε επάξια ανάμεσα στα θηρία. Μόλις ανέφερε την λέξη χούντα, ο Γιάννης Πρετεντέρης έσπευσε να πει: «Χούντα, είναι μεγάλη κουβέντα. Εγώ ήμουν στο σχολείο μαθητής, επί χούντας και… σε διαβεβαιώ, πως, ήταν πολύ μαύρη η κατάσταση», της είπε.
Η Ιωάννα  συνέχισε ακάθεκτη: «Έτσι ακριβώς είναι και σήμερα κύριε Πρετεντέρη. Είμαστε φιμωμένοι. Μας φέρνουν τα ΜΑΤ και τον εισαγγελέα. Δεν μπορούμε να πούμε τα αιτήματα μας. Τι διαφορά έχει;»
Δείτε εδώ αποσπάσματα:


Περισσότερα θέματα για σχολεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)