21 δυνατές φωτογραφίες για όσα λένε τα μάτια των ανθρώπων

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
"Τα μάτια είναι τα παράθυρα της ψυχής" έτσι δεν λένε; Πόσα και πόσα δεν καταλαβαίνουμε όταν βλέπουμε τον άλλον στα μάτια;
Έτσι πιο κάτω θα δείτε και εσείς διαφορετικές καταστάσεις, ανθρώπους που λένε κάτι με τα μάτια τους. Χαρά, φόβος, οργή, μίσος όλα τα συναισθήματα εκφράζονται με τα μάτια.
Και είναι ευλογημένοι οι φωτογράφοι που μπορούν και πιάνουν με το φακό τους ιστορικές στιγμές από ανθρώπους μέσα στα γεγονότα, που συμβολίζουν με τη σειρά τους την εποχή τους, αξίες!
Δείτε πιο κάτω με μικρή περιγραφή 21 αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που όσα δείχνουν τα μάτια δεν μπορεί να τα δείξει κανένα άλλο όργανο του σώματος.

1. Τρέλα
1916 Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος (Image credits: xerq.io)

2. Ήττα
Στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού κρατά όμηρο Γερμανό στρατιώτη ύστερα από τη μάχη στο Στάλινγκραντ.  (Image credits: wikipedia.org)

3. Φόβος
15χρονος Γερμανός στρατιώτης, ο Ηans-Georg Henke κλαίει ύστερα από τη σύλληψή του, Γερμανία 2 Απριλίου 1945  (image credits:life.time.com)

4. Κούραση
Αμερικανός στρατιώτης ύστερα από την απελευθέρωσή του από γερμανική φυλακή  (Image credits: life.time.com)

5. Κουράγιο
Η 18χρονη Bibi Aisha, είχε δοθεί 14 ετών ως σύζυγος από τους γονείς της στον άντρα της, για τέσσερα χρόνια την κακοποιούσαν και δεν άντεξε και γύρισε στο σπίτι της. Οι γονείς της την παρέδωσαν στα πεθερικά της, οι οποίοι μαζί με τον άντρα της και άλλους την οδήγησαν στο βουνό, της έκοψαν τη μύτη και τα αυτιά για τιμωρία και την άφυσαν να πεθάνει εκεί. Στην έσωσαν στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν. Το πρόσωπό της φωτογραφήθηκε στο περιοδικό "Time"  και έγινε σύμβολο κατά της κακοποίησης των γυναικών. Image credits: Jodi Bieber)

6. Εξαπάτηση
Στη φωτογραφία φαίνεται ο δεκανέας Yukio Araki, ηλικίας 17 ετών να κρατά ένα κουτάβι με άλλους τέσσερις νέους ηλικίας 18 ετών. Η φωτογραφία δείχνει την ομάδα των καμικάζι που έπεσαν πάνω στα αμερικανικά πλοία στην Οκινάουα. Οι επιθέσεις αυτοκτονίας γίνονταν από νεαρά άτομα 17 έως 22 ετών.. (Image credits: wikipedia.org)

7. Ζήλεια
Η Sophia Loren κοιτάει με ζήλεια την Jayne Mansfield 12 Απριλίου 1957 (Image credits: Vanity Fair)

8. Αθωότητα 
Η φωτογραφία ονομάζεται "Το παιδί με τα ζαφειρένια μάτια" Η φωτογραφία είναι αληθινή και δεν έχει επέλθει επεξεργασία στο χρώμα των ματιών (Image credits: Vanessa Bristow)

9. Αποδοχή
powerful-historic-photos-emotions-expressed-through-eyes-1
Η φωτογραφία είναι από προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Ο τελευταίος Εβραίος στη Vinnitsa”, και δείχνει Γερμανό στρατιώτη λίγο πριν δολοφονήσει τον άντρα μπροστά από το μαζικό τάφο στην Ουκρανία. Ολοι οι Εβραίοι της περιοχής, 28.000 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από τους Γερμανούς Ναζί  (Image credits:rarehistoricalphotos.com)

10. Ανακούφιση
Ο χειρουργός ύστερα από 23 ώρες εγχείρησης για μεταμόσχευση καρδιάς περιμένει δίπλα από τον ασθενή ξάγρυπνος  (Image credits: James Stanfield)

11. Απελπισία
Μία γυναίκα απελπισμένη από την πείνα στο γκέτο της Βαρσοβίας το 1941  (Image credits: wien.gv.at)

12. Έκπληξη
Η στιγμή που ο μικρός Harold Whittles, που γεννήθηκε κωφός, ακούει για πρώτη φορά ήχο (Image credits: Jack Bradley)

13. Πανικός
Το σοβαρότερο αθλητικό γεγονός στην Αγγλία με 96 νεκρούς και 766 τραυματίες το 1989. Κύρια ευθύνη είχε ο χειρισμός από την αστυνομία. (Image credits: photosofwar.net)

14. Χαμένη αθωότητα
Εδώ ο οκτάχρονος Ahmed, Συρία. (Image credits:Sebastiano Tomada)

15. Μίσος
Μόλις ο Joseph Goebbels έμαθε ότι ο φωτογράφος ήταν Εβραίος και ενώ γελούσε έδειξε το μίσος που είχε μέσα του και το έπιασε ο φακός. (Image credits: life.time.com)

16. Προσοχή
powerful-historic-photos-emotions-expressed-through-eyes-32
Η Sharbat Gula ορφανή λόγω των βομβαρδισμών της Σοβιετικής Ενωσης στο Αφγανιστάν, 1984,  (Image credits: Steve McCurry)

17. Ντροπή
Ξύρισμα κεφαλής για όσες γυναίκες πήγαιναν με Γερμανούς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο (Image credits: oldhistoricphotos.com)

18. Βάσανο
Η Nguyen Thi Ly, 9 ετών υποφέρει από Agent Orange. Κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ ο αμερικανικός στρατός έριξε 12 εκατομμύρια γαλόνια από Agent Orange ζιζανιοκτόνο. Το δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε για να καταστρέψει τις καλλιέργειες και τη βλάστηση, όμως πέρασε και στους ανθρώπους, μονύνθηκαν 4,5 εκατομμύρια Βιετναμέζει και 2,5 εκατομμύρια Αμερικανοί γιατί το δηλητήριο περνάει τουλάχιστον σε τρεις γενιές με αναπηρίες (Image credits: foto.jp.dk)

19. Ειρήνη
Στρατιώτης, 1965  (Image credits: Horst Faas)

20. Δέος
Παιδιά βλέπουν έναν δράκο στο Puppet show, Παρίσι, 1963 (Image credits: life.time.com)

21. Χαρά
Χαρά  της απελευθέρωσης, 1945 (Image credits: scrapbookpages.com)


Περισσότερα θέματα με φωτογραφίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)