Πρωτιά Ελλήνων μαθητών σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 Πρωτιά Ελλήνων μαθητών σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft
Οι μαθητές Πάνος Οικονόμου και Γεώργιος Νικηφόρος Αυγουστίδης, πήραν το πρώτο βραβείο για το παιχνίδι "Behind the Red", το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του Άρη.

To Εuropean Code Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 6-16 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας. 
Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Βρετανία). 
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, European Schoolnet, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία. 


Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)