Δέκα σοφά λόγια από τον ιδρυτή του facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Άλλοι περιμένουν μια ολόκληρη ζωή και άλλοι έχουν ήδη από τα 30 τους αρκετή ζωή πίσω τους (και αρκετά δισ. στην τσέπη τους), ώστε να δίνουν σε όλους εμάς συμβουλές.
Εδώ είναι μερικές ακόμα φράσεις του Μαρκ Ζούκερμπεργκ που τον χαρακτηρίζουν και δίνουν το στίγμα της σκέψης του.
1) Έγραψα τον κώδικα του Facebook κυριολεκτικά μέσα από τον κοιτώνα μου στο πανεπιστήμιο και το έβγαλα στον αέρα από εκεί. Πλήρωνα ενοίκιο 85 δολάρια το μήνα για τον server με χρήματα που έβγαλα από μια διαφήμιση στο site. Το Facebook έχει έσοδα από διαφημίσεις από την πρώτη μέρα.
2) Ένας σκίουρος που ψόφησε στο κατώφλι του σπιτιού σου μπορεί να σε ενδιαφέρει περισσότερο σήμερα, αυτή τη στιγμή, από ότι υπάρχουν παιδιά στην Αφρική που πεθαίνουν.
3) Ακούγεται παράξενο, αλλά προτιμώ να με υποτιμούν. Προτιμώ να μην περιμένουν πολλά από μένα. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να προσπαθήσω περισσότερο, να βάλω μεγάλα στοιχήματα και να εντυπωσιάσω τους πάντες.
4) Ο κόσμος δεν δίνει δεκάρα για το τι λέει μια ταινία με θέμα τη ζωή σου. Δεν τον νοιάζει ακόμα και ό,τι λες εσύ. Το μόνο που νοιάζει τον κόσμο είναι τι έχεις φτιάξει.
5) Αυτό που ρωτάω κάθε μέρα τον εαυτό μου είναι: κάνω πράγματι το σημαντικότερο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω; Εάν δεν νιώθω πως αυτό που ασχολούμαι είναι το σημαντικότερο που μπορώ να κάνω κάθε στιγμή, τότε πιστεύω πως σπαταλάω άδικα τον χρόνο μου.
6) Στις επιχειρήσεις υπάρχει ένας απλός κανόνας: κάνε πρώτα τα εύκολα και θα έχεις σημειώσει πολύ μεγάλη πρόοδο.
7) Στόχος μας δεν είναι να χτίσουμε μία πλατφόρμα, αλλά να έχουμε λειτουργική παρουσία σε όλες τις άλλες.
8) Το λέω σε όλους τους νεώτερους φίλους μου και στα μικρότερα αδέλφια των φίλων μου που πάνε γυμνάσιο ή πανεπιστήμιο: μάθετε προγραμματισμό!
9) Οι φίλοι μου είναι όλοι άνθρωποι που φτιάχνουν χρήσιμα πράγματα. Και πάντα γελάμε με όσους θέλουν απλώς να ιδρύσουν μια εταιρεία που δεν κάνει τίποτα χρήσιμο επειδή έτσι τους αρέσει. Το συναντάς συχνά αυτό στη Silicon Valley.
10) Οι mobile συσκευές είναι ως φιλοσοφία πολύ κοντύτερα στην τηλεόραση από ότι στους desktop υπολογιστές.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)