Δικαίωση για τον τυφλό αριστούχο Αργύρη Κουμτζή: Και επίσημα φοιτητής στο ΑΠΘ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 

Φοιτητής στο τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ο Αργύρης Κουμτζής.

Και επίσημα φοιτητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είναι ο τυφλός Αργύρης Κουμτζής, καθώς το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις, που απέστειλε την Τρίτη στις Σχολές το υπουργείο Παιδείας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνο Χρυσάφη, με βάση το σύστημα της ποσόστωσης για την εισαγωγή ατόμων με αναπηρία στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το τμήμα έχει τη δυνατότητα να δεχθεί έως 10 άτομα, ενώ εκτός από τον Αργύρη Κουμτζή άλλα τρεις φοιτητές με σοβαρές παθήσεις κατέθεσαν αίτηση εγγραφής.
Ο κ. Χρυσάφης γνωστοποίησε ότι από την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, προτού ακόμη λήξει και τυπικά το ζήτημα της εγγραφής του στη Σχολή, ο τυφλός φοιτητής παρακολούθησε κάποια μαθήματα. Για την άρση των κωλυμάτων παρενέβη ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, αναπληρωτής καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, υπογράμμισε ότι μετά και την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας το ζήτημα ήταν καθαρά τυπικό, ωστόσο για τις ανάγκες υποστήριξης των σπουδών του φοιτητή η Σχολή περιμένει από το υπουργείο να δείξει συνέπεια και σε μία σειρά υποχρεώσεων, που απορρέουν από την παρέμβασή του.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)