Φασιστικό φόρουμ στοχοποιεί πολίτες, δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες τους καλώντας τους αναγνώστες τους να τους δολοφονήσουν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Γράφει ο Πέτρος Κατσάκος

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες μιας συστηματικής «διαφήμισης» της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των περίφημων κατορθωμάτων της. Η συγκεκριμένη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., που τυγχάνει μιας ζηλευτής υπερπροβολής από τα ΜΜΕ, αποτελεί το καμάρι των διωκτικών αρχών μια και έχει καταφέρει να ξετρυπώσει εκτός από τους «παιδόφιλους εκπαιδευτικούς» και τον φοβερό και τρομερό Γέροντα Παστίτσιο, τον οποίο οδήγησε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Εκείνο που προφανώς διαφεύγει της προσοχής των κομπιουτεράδων της αστυνομίας είναι το σκοτεινό και συνάμα επικίνδυνο παράρτημα του νεοναζιστικού υποκόσμου στο Διαδίκτυο. Και λέω διαφεύγει, γιατί αν είχαν κάνει τον κόπο να ασχοληθούν σοβαρά με τα όσα διακινούνται στις ιστοσελίδες και τα φόρουμ των εγχώριων νεοναζί, θα είχαν καταφέρει να αφοπλίσουν πολλούς επίδοξους Ρουπακιάδες.
 
 
Όπως λέει και ο φίλος μου ο Χρήστος, οι κυβερνήσεις δεν υπάρχουν για να τιμούν τη μνήμη των πολιτών που χάνονται, αλλά για να προστατεύουν τη ζωή τους. Κάτω από τη μύτη των λαγωνικών της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εδώ και χρόνια ένας οπλισμένος υπόκοσμος φωτογραφίζει, στοχοποιεί και απειλεί τα αυριανά του θύματα. Για χρόνια υπάρχει ένα φασιστικό φόρουμ που απροκάλυπτα επιχαίρει πως «στοχοποιεί αναρχοάπλυτους», δημοσιεύει στοιχεία και φωτογραφίες τους καλώντας τους αναγνώστες τους να τους δολοφονήσουν. Και το φόρουμ αυτό δεν εμφανίστηκε χθες στο Ίντερνετ, ούτε είναι και το μοναδικό. Και όμως. Τα σαΐνια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος δεν έχουν βρει χρόνο να ασχοληθούν. Όπως δεν έχουν προλάβει να ασχοληθούν με τη διείσδυση των νεοναζί στα οπαδικά φόρουμ, όπου παραμονές ποδοσφαιρικών αγώνων στοχοποιούνται αντιφασίστες φίλαθλοι και οργανώνονται χτυπήματα και επιθέσεις. Ψιλά γράμματα θα πει κανείς.
 
Και τι θέλεις, δηλαδή, θα ρωτήσει κάποιος, να παρακολουθεί η αστυνομία τι γράφει ο καθένας στο Ίντερνετ; Θα ήθελα απλώς με την ίδια ευαισθησία που οι διωκτικές αρχές αντιμετωπίζουν το φαινόμενο της παιδεραστίας να αντιμετωπίσουν και το ζήτημα της φασιστικής βίας που οργιάζει στο Διαδίκτυο. «Μαχαίρι στο ψαχνό» προτρέπουν οι διαχειριστές του νεοναζιστικού φόρουμ τους «συναγωνιστές» με υποψήφια θύματα αριστερούς και αναρχικούς των οποίων δημοσιεύουν ονόματα και φωτογραφίες και κανείς δεν έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα. Αντιφασίστες οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων έχουν επίσης την τιμητική τους στα φόρουμ των νεοναζί και κανείς δεν δίνει σημασία. Ψιλά γράμματα, βλέπεις... Εμείς εδώ απλά τιμούμε τη μνήμη των νεκρών.
 
Πηγή: ΑΥΓΗ
 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)