Τραγωδία στον Βόλο με 3 νεκρούς οπλίτες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ανείπωτος ο πόνος για τους 3 νεκρούς στρατιώτες! Τραγικό το παιχνίδι της μοίρας: Ο 19χρονος επέμενε να συμμετάσχει στην άσκηση και να μην πάρει άδεια

- Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
- Ο 19χρονος στρατιώτης σε ένα μήνα θα απολυόταν από το σώμα και θα επέστρεφε στην πολιτική του ζωή
- Εκτός κινδύνου είναι ο υπολοχαγός που επέβλεπε την άσκηση μετά από χειρουργική επέμβαση
- Οι σοροί των τριών νεκρών στρατιωτικών θα μεταφερθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για να ταφούν με τιμές

Θρήνος σε όλη τη χώρα από τον άδικο χαμό των τριών νέων παλληκαριών κατά τη διάρκεια άσκησης στο Πεδίο Γλαφυρών στο νομό Μαγνησίας. 



Σύμφωνα με το ΓΕΣ, από τη διάρρηξη του σωλήνα του όλμου τραυματίστηκαν θανάσιμα οι Επαγγελματίες Οπλίτες λοχίες (ΠΖ) Γεώργιος Ορφανίδης 33 ετών και Αναστάσιος Μεζαλάς 34 ετών και ο δεκανέας (ΠΝ) Φώτιος Ανδρικόπουλος 19 ετών, ενώ τραυματίστηκε ο υπολοχαγός (ΠΖ) Κ.Β. 30 ετών. 


Όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος ο 19χρονος στρατιώτης από την Αχαΐα θα ζούσε, αλλά η μοίρα έπαιξε ένα τραγικό παιχνίδι! Όπως σημείωσε, ο 19χρονος του είχε προταθεί από τον Υπολοχαγό του να πάρει άδεια, όπως μπορούσε να κάνει γιατί θα απολυόταν τον επόμενο μήνα, αλλά ο ίδιος δεν δέχθηκε και θέλησε πρώτα να κάνει τις βολές. 


Η επιθυμία του δηλαδή να συμμετάσχει στις ασκήσεις και το αίσθημα καθήκοντος που είχε, τον οδήγησαν στο θάνατο σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας. 

 

Ο τραυματίας Αξιωματικός διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και ευτυχώς δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία του. 

Στις σορούς θα πραγματοποιηθεί νεκροψία νεκροτομή και εν συνεχεία θα μεταφερθούν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, προκειμένου να ταφούν με όλες τις τιμές. 

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.


Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν 13:30 το μεσημέρι της Τρίτης όταν βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη άσκηση του στρατού στο πεδίο βολής της κοινότητας Γλαφυρών, ανάμεσα στην περιοχή του Στεφανοβικείου και τον Βόλο. Σύμφωνα με το OnAlert.gr η έκρηξη οφείλεται σε αστοχία πυρομαχικού. 
 

Η έκρηξη σφοδρή, ο θάνατος δυο επαγγελματιών οπλιτών, που είχαν το βαθμό του λοχία κι ενός στρατιώτη ήταν ακαριαίος. Ελαττωματικό βλήμα εξερράγη σε σωλήνα όλμου 81 χιλιοστών. Ένας αξιωματικός τραυματίστηκε σοβαρά. Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος της τραγωδίας, σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.


Mε εντολή του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις. Έδωσε επίσης εντολή στον υφυπουργό Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος για να συντονίσουν την επιχείρηση. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.


Περισσότερες ειδήσεις εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)