Σε 15 μέρες τα πρώτα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη Β' Λυκείου

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Σε 15 μέρες τα πρώτα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων για τη Β' Λυκείου 

Πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα η πληροφορική


Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα είναι αναρτημένα τα θέματα του Α τετραμήνου και κάποια του Β τετραμήνου για την Τράπεζα Θεμάτων της Β' Λυκείου.
Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένη όλη η ύλη της Β Λυκείου. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας στη σημερινή συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας ενώ δήλωσε ότι «η Α' Λυκείου έχει αναρτηθεί, εμπλουτίζεται και προσαρμόζεται με τη νέα ύλη όπως έχει μειωθεί».

Άλλη μια σημαντική είδηση που βγήκε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου αφορά το μάθημα της Πληροφορικής. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας το μάθημα θα εισαχθεί στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Υπουργός Παιδείας έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Δεν ξέρω ποιο είναι το μέσο, ο διάλογος έχει ολοκληρωθεί, η στάθμιση είναι πάρα πολύ καλή δεν παραμερίζουμε τους χημικούς σε καμία περίπτωση για τη σημασία και την αξία τους, απλώς δίνουμε την πληροφορική τα θετικά που έχει, δηλαδή της αναγνωρίζουμε αυτό που έχει.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται νομοθετική πρωτοβουλία, νομίζω ότι αρκεί Υπουργική Απόφαση. Θέλει τροπολογία; Ό,τι χρειάζεται. Το νομικό μέσο δεν είναι το τόσο ενδιαφέρον, έχουμε ενημερώσει και τη Βουλή και η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν θετική». 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)