Ανοίγει ο δρόμος για τις μετεγγραφές - Οι πρωτοετείς φοιτητές μαζί με την εγγραφή τους θα δηλώσουν και αν επιθυμούν να λάβουν μετεγγραφή

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Ανοίγει ο δρόμος για τις μετεγγραφές

Μαζί με τις εγγραφές θα δηλώσουν αν οι πρωτοετείς αν επιθυμούν μετεγγραφή

Τον δρόμο για τις μετεγγραφές άνοιξε ο υπουργός Παιδείας μετά από τις δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» όπου και ανέφερε τα ακόλουθα:

«Πήραμε μία απόφασή σήμερα το μεσημέρι με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους των Τ.Ε.Ι. και θέλω να την ανακοινώσω. Κατά την διαδικασία των εγγραφών, που θα κάνουν οι φοιτητές από τις 15 έως 26 του μήνα, στα ιδρύματα στα οποία πέτυχαν, θα ζητήσουμε να δηλώσουν εάν επιθυμούν να κάνουν μετεγγραφή και που θέλουν να πάνε».

Με βάση τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου οι πρωτοετείς φοιτητές μαζί με την εγγραφή τους θα δηλώσουν και αν επιθυμούν να λάβουν μετεγγραφή.

Θυμίζουμε ότι ο υπουργός Παιδείας έχει διαβεβαιώσει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ειδικές κατηγορίες των πολυτέκνων, τριτέκνων και κοινωνικών κριτηρίων θα λάβουν ελεύθερη μετεγγραφή. Απομένει να εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει τα χρονικά πλαίσια των αιτήσεων καθώς και των ελέγχων αυτών από τις Γενικές Συνελεύσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ καθώς στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι η πραγματοποίηση των μετεγγραφών κατά το Α εξάμηνο.

Περισσότερα εκπαιδευτικά νέα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)