Αφίσες που σοκάρουν και ευαισθητοποιούν

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Δείτε 8 αφίσες που κατά καιρούς αναρτήθηκαν σε διάφορες χώρες του κόσμου για να ευαισθητοποιήσουν τους ανθρώπους για πολλά θέματα. Για την αιμοδοσία, για τον αυτισμό, για τα ατυχήματα με το αυτοκίνητο, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α

 afisa1
1 ΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ: η αφίσα δείχνει το χέρι του spiderman που δίνει αίμα για αιμοδοσία. Από τον καρπό του δεν βγαίνει ιστός αράχνης, αλλά μια φλέβα αίμα που καταλήγει σε μια σακούλα.


 afisa2
2 ΤΑ ΙΜΑΛΑΙΑ: Η αφίσσα δείχνει κάποιες σκάλες, πιθανόν από σταθμό του ΜΕΤΡΟ. Στις σκάλες αποτυπώνεται ευκρινώς, το Έβερεστ. Και γράφει. «Για κάποιους το ανέβουν τις σκάλες μοιάζει με το να σκαρφαλώνουν στο Έβερεστ. Βοηθήστε να δημιουργηθούν περισσότερες υποδομές για τα άτομα με αναπηρία»


 afisa3
3 ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ: Μια αφίσα για τα τροχαία ατυχήματα και για το πόσο απαραίτητο είναι να φοράμε ζώνη, δείχνει τον σκελετό ενός ανθρώπου σε ακτινογραφία. Εκεί που η σπονδυλική στήλη ενώνεται με τη λεκάνη και τα κάτω άκρα, υπάρχει μια ζώνη ασφαλείας και γράφει: «Το να φοράτε ζώνη ασφαλείας σας παίρνει πολύ λιγότερο χρόνο όσο από το αναρρώσετε από κάποιο κάταγμα».


 afisa5
4 ΔΩΡΗΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ: Η αφίσα αυτή θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τη δωρεά οργάνων. Δείχνει μια γυναίκα που μόλις έλαβε κάποιο όργανο και σώθηκε η ζωή της, να είναι όρθια στο διάδρομο του νοσοκομείου και να αγκαλιάζει τρυφερά το φάντασμα του δότη της.


 afisa6
5 ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ: πρόκειται για 3 αφίσες μαζί. Οι οποίες γράφουν: «Να Να Να Είστε Είστε Είστε υπομονετικοί, με τα άτομα που τραυλίζουν»


 afisa7
6 ΦΑΣΤ ΦΟΥΝΤ και ΚΑΡΔΙΑ: Η καρδιά μας καταστρέφεται με το να τρώμε φαγητό από φαστ φουντ. Η αφίσα δείχνει ένα χάρτινο σακουλάκι από εκείνα που στα φαστ φουντ βάζουν τις τηγανητές πατάτες, μόνο που αντί για πατάτες το σακουλάκι περιέχει σφαίρες.


 afisa8
7 ΑΥΤΙΣΜΟΣ: η αφίσα δείχνει ένα τεράστιο, ένα μακρύ τραπέζι. Στη μια μεριά κάθεται ένα παιδάκι και δίπλα του η μητέρα και ο πατέρας του και τρώνε. Στην άλλη μακρινή μεριά κάθεται απομακρυσμένο ένα παιδάκι μόνο του. Η αφίσα γράφει: « Όσο περισσότερο ένα παιδί με αυτισμό δεν έχει κάποια υποστήριξη και βοήθεια, τόσο δυσκολότερο είναι να το αγγίξουμε»


 afisa4
8 ΒΙΑ: Ένα παιδάκι σε μια σκοτεινή φωτογραφία κοιτάζει την κάμερα. Το σχόλιο από κάτω γράφει: «Έχει τα μάτια της μητέρας του» και το αριστερό του ματάκι είναι κατάμαυρο από το ξύλο. 

Περισσότερες αφίσες εδώ.
Περισσότερα θέματα με κοινωνικά μηνύματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)