Εκπληκτικές εικόνες από όλο τον κόσμο με τον φακό του National Geographic

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ταξιδέψτε από την Ελβετία στην Ινδία και από την Ιταλία στην Αλγερία μέσα από τις μαγευτικές εικόνες που «αιχμαλώτισε» ο φακός των φωτογράφων του National Geographic. 

Μερικές φορές τα λόγια είναι περιττά...


Ποταμός Reuss, Ελβετία 
Φωτογραφία: Chris Schmid 




Ένας ατρόμητος αθλητής με καγιάκ αντιμετωπίζει τα ορμητικά νερά του ποταμού Reuss στην κεντρική Ελβετία. 


Φεστιβάλ Angalamman, Ινδία 
Φωτογραφία: Mahesh Balasubramanian 




Μπλε μακιγιάζ και ένα άγριο βλέμμα είναι η προετοιμασία ενός μικρού κοριτσιού για το Φεστιβάλ Angalamman, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο χωριό Kaveripattinam στο Ταμίλ Ναντού της Ινδίας. Το φεστιβάλ είναι προς τιμήν της θεότητας Angalamman. 

Δολομίτες, Ιταλία 
Φωτογραφία: Dick Pitini 




Οι πριονωτές κορυφές των Δολομιτών, που αποτελούν κομμάτι των ανατολικών Άλπεων, δημιουργούν ένα βουκολικό τοπίο. Η οροσειρά, που περιλαμβάνει 18 βουνά, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 2009. 


Πυροτεχνήματα στην Ταϊλάνδη 
Φωτογραφία: Cann Aripai




Πυροτεχνήματα λούζουν τους συμμετέχοντες σε ένα από τα φεστιβάλ, που διοργανώνονται στην Ταϊλάνδη. Το Siam είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός, που προσφέρει παραλίες στη θάλασσα Andaman και στον κόλπο της Ταϊλάνδης, μια ισχυρή βουδιστική κουλτούρα, αρχιτεκτονική των Χμερ και ένα πανέμορφο τοπίο με ορχιδέες και ορυζώνες. 

Tassili n'Ajjer, Αλγερία 
Φωτογραφία: Evan Cole 




Ο οδηγός του φωτογράφου ξεκουράζεται πάνω στον Tin-Merzouga, το μεγαλύτερο αμμόλοφο (ή erg) στην περιοχή Tadrart της ερήμου Σαχάρας στη νότια Αλγερία. 

Μετέωρα, Ελλάδα 
Φωτογραφία: Evgeny Kornilyev




Στο Μετέωρα, τα βράχια από ψαμμίτη, ξεπροβάλλουν στον κάμπο της Θεσσαλίας, όπως τα ψηλά κομμάτια από πηλό στον τροχό του αγγειοπλάστη. Βλέποντας την περιοχή ως ένα θρησκευτικό καταφύγιο, πολλά μοναστήρια χτίστηκαν εδώ, από το 1336. Κάποτε υπήρχαν 24. Σήμερα, υπάρχουν 13 και έξι είναι ανοικτή για το κοινό. Η περιοχή προστέθηκε στον κατάλογο με τα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς το 1988. 

Hampi, Ινδία 
Φωτογραφία: Gennaro Serra




Ο χορός με τα τύμπανα είναι μέρος μιας γιορτής στο Hampi, ένα χωριό στην κεντρική Ινδία, που έχει χαρακτηριστεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Το Hampi υπήρξε μια πλούσια βασιλική πόλη και πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας Vijayanagar, αλλά εγκαταλείφθηκε μετά τον 16ο αιώνα. Τα ερείπια περιλαμβάνουν ένα πολύπλοκο συγκρότημα ναών.

Καταρράκτες Ban Gioc, Βιετνάμ
Φωτογραφία: Son Tong 




Ο καταρράκτης Ban Gioc στη βορειότερη βιετναμέζικη επαρχία του Cao Bang είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της περιοχής, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εντυπωσιακό τοπίο από κορυφές ασβεστόλιθου.

Notre-Dame de Quebec, Καναδάς 
Φωτογραφία: Susan Seubert 




Το χρυσό κυριαρχεί στον καθεδρικό ναό Notre-Dame στο Quebec, η οποία κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1647 και είναι ένα εθνικό ιστορικό μνημείο του Καναδά. 

Huayna Picchu, Περού 
Φωτογραφία: Tareq Saghie




Αναρριχητές ανεβαίνουν στην κορυφή του Huayna Picchu, ενός λόφου που δεσπόζει πάνω από το διάσημο Μάτσου Πίτσου, το αρχαίο καταφύγιο των Ίνκας που σήμερα είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.



Περισσότερα θέματα για να "ταξιδέψετε" εδώ.

Περισσότερα θέματα με φωτογραφίες εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)