Δείτε τι συμβαίνει στο στομάχι σας όταν τρώτε χάμπουργκερ!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Τι συμβαίνει στο στομάχι όταν τρώμε χάμπουργκερ

Αποκρουστικό βίντεο αλλάζει μια για πάντα την όρεξη για junk food

Το υδροχλωρικό οξύ είναι μια ισχυρή ένωση που έχει πολλές βιομηχανικές χρήσεις: από την αφαίρεση της σκουριάς από το χάλυβα, μέχρι στην επεξεργασία των δερμάτων. 

Αυτό που πιθανότατα να αγνοείτε είναι ότι τα υγρά του στομάχου περιέχουν υδροχλωρικό οξύ που εκκρίνεται από πολυάριθμους μικρούς αδένες, οι οποίοι βρίσκονται στα τοιχώματά του.

Ο χημικός Martyn Poliakoff από το πανεπιστήμιο του Nottingham, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα μάλλον ανατριχιαστικό πείραμα. 

Πήρε ένα δημοφιλές έδεσμα από την «οικογένεια» των junk food, ένα λαχταριστό κατά τα άλλα χάμπουργκερ, και το βύθισε σε υδροχλωρικό οξύ. Το αποτέλεσμα μάλλον είναι αποκρουστικό και πιθανότατα θα αλλάξει μια για πάντα την όρεξή σας για junk food.

Όπως θα δείτε, μετά από τρεις περίπου ώρες, το οξύ έχει μετατρέψει το μπέργκερ σε μια αηδιαστική μάζα που δεν θυμίζει σε τίποτα το ζουμερό ορεκτικό.

Δείτε το βίντεο:


Περισσότερα θέματα για τα fast food εδώ.
Περισσότερα θέματα για την υγεία εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)