Στη Γάζα ο κόσμος σκοτώνεται και οι Ισραηλινοί βγάζουν seflies χαμογελαστοί κι ανέμελοι στα καταφύγια...

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Στη Γάζα ο κόσμος σκοτώνεται και οι Ισραηλινοί… βγάζουν seflie

Ποζάρουν χαμογελαστοί στα καταφύγια

Η Γάζα έχει βαφτεί… κατακόκκινη. Οι Παλαιστίνιοι που έχουν χάσει τη ζωή τους έχουν ξεπεράσει πλέον τους 800. Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε ώρα που περνά, αλλά οι Ισραηλινοί δε δίνουν σεκέλ (το νόμισμα της χώρας). Ίσα ίσα που περνούν… εποικοδομητικά τις ώρες τους στα καταφύγια του Τελ Αβίβ βγάζοντας selfie!

Καρφί δεν τους καίγεται για τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα του αίματος. Αντιθέτως δείχνουν το μεγαλείο της… χαράς-αναισθησίας τους. Βρίσκονται μόλις μερικά χιλιόμετρα μακριά οι Ισραηλινοί –ως επί το πλείστον- νέοι που απαθανατίζουν τους εαυτούς τους χαμογελαστούς, ευτυχισμένους και σε στιγμές ξενοιασιάς, αν και στα καταφύγια. Το απίστευτο φαινόμενο έχει κατακλύσει τους τόπους κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας παγκόσμια οργή. 

Καταγράφουν τις εμπειρίες τους τη στιγμή που ηχούν οι σειρήνες για βόμβες και σπεύδουν να… καλυφθούν στα υπόγεια κατά εκατοντάδες. Η Σάρα Έισεν που μένει στην περιοχή Μπέιτ Σέμες στο κεντρικό Ισραήλ, όπως αναφέρει η ισραηλινή Haaretz, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα γκρουπ στο Facebook με τίτλο «Bomb Shelter Selfies», καθώς όπως είπε «υπάρχουν selfie για όλα, οπότε σκέφτηκα γιατί να μην υπάρχει και από τα καταφύγια;». Εξήγησε, μάλιστα, πως μέσω των φωτογραφιών αυτών θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι «δεν αφήνουμε όσα συμβαίνουν να μας καταβάλουν».

Ανάμεσα στις ξέγνοιαστες στιγμές που απαθανατίζουν οι Ισραηλινοί, υπάρχει και μία εξίσου χαρούμενη λήψη με δύο νεαρές, οι οποίες φωτογραφίζονται χαμογελαστές με τη λεζάντα να αναγράφει: «Λατρεύω αυτή την εκεχειρία».

Παράλληλα, το γκρουπ δίνει και συμβουλές για το πώς μπορούν οι γονείς να απασχολήσουν δημιουργικά τα παιδιά τους την ώρα που θα βρίσκονται στα καταφύγια, ενώ δεκάδες είναι οι Εβραίοι από όλο τον κόσμο που στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης. «Χαιρόμαστε που είστε ασφαλείς, που έχετε υπέροχη και θετική συμπεριφορά και χαμογελάτε», αναφέρει σε μήνυμά της η εβραϊκή κοινότητα της Ουάσιγκτον.

Ωστόσο, όπως ήταν αναμενόμενο, η διαδικτυακή ομάδα έχει προκαλέσει την έντονη κριτική χρηστών του Διαδικτύου που θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο οι Ισραηλινοί δείχνουν ξεκάθαρα την ασέβεια τους για τα θύματα της ισραηλινής επιχείρησης. Πως αλλιώς μπορεί να εκφραστεί κάποιος; «Μαντέψτε ποιος δεν έχει καταφύγια και ασφαλές μέρος για να κρυφτεί; Τα παιδιά της Γάζας. Τα ελάχιστα κινητά τηλέφωνα υπάρχουν για έκτακτη ανάγκη και όχι για selfies... Γιατί μαντέψτε ποιος ελέγχει την ηλεκτροδότηση; Το Ισραήλ», αναφέρει ένας χρήστης του διαδικτύου φανερά ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των νεαρών Ισραηλινών.

Εκείνοι (οι Ισραηλινοί) καμαρώνουν, αλλά είναι οι μόνοι...























Περισσότερα θέματα για τη Γάζα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)