Νάξος - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 
Η Νάξος αποτελεί το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. Η σπάνια ομορφιά της και η ιδιαίτερη μορφολογία του εδάφους της την κατατάσσουν, στο μοναδικό νησί των Κυκλάδων που δεν μοιάζει με τα υπόλοιπα του νησιωτικού συμπλέγματος. Το νησί συνδυάζει την κυκλαδίτικη ομορφιά (καταγάλανα νερά, λευκά όμορφα σπιτάκια, πλακόστρωτα δρομάκια και γραφικές συνοικίες) με μια δόση από τα νησιά των Σποράδων και των Δωδεκανήσων, καθώς το πράσινο των δύο ορεινών όγκων, Ζα και Φανάρι, διατρέχουν τη ραχοκοκαλιά ολόκληρου του νησιού. Το πλούσιο γεωγραφικό της ανάγλυφο λοιπόν, δημιουργεί έντονες εναλλαγές τοπίων, τα οποία συνυπάρχουν αρμονικά πάνω στο μικρό αυτό κομμάτι γης και δίνουν στην Νάξο την σπανιότητα που της αξίζει.

 Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Χάρτης Νάξου 
  

Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στη Νάξο

Πώς να φτάσετε στη Νάξο

Η Νάξος διαθέτει αεροδρόμιο και λιμάνι με ανταπόκριση σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας και έτσι μπορεί κανείς να την επισκεφθεί εύκολα κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Απλά πλοία και καταμαράν αναχωρούν καθημερινά από το λιμάνι του Πειραιά. Επιπλέον μπορείτε να ταξιδέψετε σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και στην Κρήτη. Τα δρομολόγια είναι αρκετά συχνά, αν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυξάνονται. Η διαδρομή διαρκεί 6 με 7 ώρες με το απλό πλοίο και 2,5 με 3,5 ώρες με το high-speed. Η τιμή των εισιτηρίων εξαρτάται από την εποχή που θα ταξιδέψετε και από το είδος του πλοίου που θα επιλέξετε για το ταξίδι σας.

Το αεροδρόμιο της Νάξου βρίσκεται 1χμ. από τη Χώρα και μπορείτε να μεταβείτε από και προς αυτό είτε με ταξί είτε με λεωφορείο. Η πτήση από το αεροδρόμιο της Αθήνας διαρκεί 35 λεπτά. Επιπλέον μπορείτε να ταξιδέψετε αεροπορικώς από τη Νάξο προς τη Θες/νίκη, τη Ρόδο, τη Σαντορίνη και την Κρήτη, καθώς και σε κάποιες μεγάλεις πόλεις του εξωτερικού με πτήσεις charter. Οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται από τη διαθεσιμότητα των θέσεων, την εποχή που ταξιδεύετε και την αεροπορική εταιρεία.

Πώς να περιηγηθείτε στη Νάξο


Με ταξί

Μπορείτε να βρείτε αρκετά εύκολα ταξί σε όλη τη Νάξο και ιδιαίτερα στο λιμάνι στη Χώρα, αλλά και στο αεροδρόμιο, όπου και είναι οι δύο κύριες πιάτσες ταξί στο νησί. Οι τιμές των διαδρομών είναι αποφασισμένες εξαρχής και διαφέρουν από εποχή σε εποχή.

Με λεωφορείο

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δρομολόγια λεωφορείων του νησιού αυξάνονται ακόμα περισσότερο προκειμένου να υπάρξει καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού. 'Ετσι υπάρχουν δρομολόγια από τη Χώρα προς 'Αγιο Προκόπιο, Αγία 'Αννα, Απόλλωνα, Απίρανθο, Χάλκη, Φυλωτή, Μικρή Βίγλα, Μούτσουνα, 'Αγιο Αρσένιο, Πλάκα, Πυργάκι, Σαγκρί, Τρίποδες, αλλά και άλλα χωριά. Η τιμή του εισιτηρίου είναι πολύ χαμηλή και δεν ξεπερνάει τα 3 ευρώ.

Με αυτοκίνητο

Με αυτοκίνητο ή μηχανή θα μπορέσετε να θαυμάσετε με τον καλύτερο τρόπο το νησί και να έχετε πρόσβαση ακόμα και στα πιο απομονωμένα σημεία, όπως είναι μερικές παραλίες. Η Νάξος διαθέτει καλό οδικό δίκτυο, αλλά υπάρχουν αρκετοί δρόμοι κυρίως για πιο απομονωμένα σημεία που είναι χωματόδρομοι.

Απόστάσεις (χμ.) από τη Χώρα


  • Αεροδρόμιο 1,5
  • Λιμάνι 0
  • Αγιος Γεώργιος 0,7
  • 'Αγιος Προκόπιος 5
  • Αγία 'Αννα 6
  • Πλάκα 6,5
  • Μικρή Βίγλα 17
  • Καστράκι 17
  • 'Αλυκο 21
  • Αγιασσός 21
  • Φυλωτή 20
  • Απίρανθος 32
  • Μούτσουνα 45
  • Απολλώνια 50
  • Χάλκη 17
  • Σαγκρί 11 

Παραλίες στη Νάξο που αξίζει να επισκεφθείτε

'Αγιος Γεώργιος

Η παραλία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται ακριβώς έξω από τη Χώρα της Νάξου. Η παραλία είναι αμμώδης και συνήθως μαζεύει υπερβολικό κόσμο ακριβώς επειδή είναι τόσο κοντά στη Χώρα. Στην παραλία θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, καθώς και δυνατότητα να κάνετε water sports, αλλά και εστιατόρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

'Αγιος Προκόπιος

Η παραλία του Αγίου Προκοπίου θεωρείται ως μία από τις καλύτερες στη Νάξο. Είναι μία αρκετά μεγάλη παραλία με χαλίκι της οποίας το βόρειο μέρος χαρακτηρίζεται από λόφους που φτάνουν μέχρι το νερό, ενώ το νότιο από δέντρα που παρέχουν σκιά στους παραθεριστές. Κοντά στην παραλία υπάρχουν αρκετές ταβέρνες και εστιατόρια, καθώς και αρκετά μαγαζάκια.

Αγία 'Αννα

Στην παραλία της Αγίας 'Αννας που βρίσκεται ακριβώς μετά τον 'Αγιο Προκόπιο, θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και πολλά ξενοδοχεία, ταβέρνες και καφέ. Παλιά υπήρξε το λιμάνι της Νάξου, αλλά πλέον αποτελεί μία παραλία αρκετά φορτωμένη με κόσμο κυρίως το καλοκαίρι.

Πλάκα

Η Πλάκα ενώ αποτελεί συνέχεια των παραλιών του Αγίου Προκοπίου και της Αγίας 'Αννας, ξεχωρίζει για την υπέροχη άσπρη άμμο και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Η Πλάκα είναι εξαιρετικά δημοφιλής και στους γυμνιστές, αλλά δεν αποτελεί αποκλειστικά παραλία γυμνιστών. Και εδώ θα βρείτε ποικιλία εστιατορίων και μαγαζιών.

Ορκός

Η παραλία του Ορκού βρίσκεται ανάμεσα στην Πλάκα και στη Μικρή Βίγλα. Είναι μία μεγάλη παραλία με βότσαλο και κέδρους και είναι δημοφιλής κυρίως για το γεγονός ότι είναι κατάλληλη για windsurfing, επομένως και θα βρείτε μαγαζί με εξοπλισμό. Ο Ορκός αποτελείται από πολλές μικρότερες παραλίες.

Μικρή Βίγλα

Η Μικρή Βίγλα βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Νάξου και θεωρείται ως ένας από τους ομορφότερους προορισμούς στο νησί. Το μικρό κομμάτι γης που μπαίνει στη θάλασσα και χωρίζει την παραλία από τις υπόλοιπες δημιουργεί ένα μαγευτικό σκηνικό σε συνδυασμό με την άσπρη άμμο και τα πεντακάθαρα νερά.

Καστράκι

Το Καστράκι βρίσκεται ακριβώς μετά τη Μικρή Βίγλα στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού. Είναι μία ήσυχη παραλία με άμμο και καθαρά νερά. Πολλές φορές προτιμάται και από γυμνιστές και θεωρείται ιδανικός προορισμός για όσοτς θέλουν ησυχία και ηρεμία.

'Αλυκο

Η παραλία αυτή συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ωραιότερες του νησιού. Καλύπτεται από άσπρη άμμο και περιβάλλεται από κέδρους και θυμίζει ερημικό τοπίο.

Γλυφάδα

Η Γλυφάδα βρίσκεται ανάμεσα στο Καστράκι και στο 'Αλυκο. Είναι μία αρκετά απομονωμένη παραλία, αλλά παρ' όλα αυτά θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά και ταβέρνες για να γευματίσετε.

Πυργάκι

Στο Πυργάκι υπάρχουν αμμόλοφοι και κέδροι που δημιουργούν ένα μαγευτικό σκηνικό. Συνήθως δεν έχει πολύ κόσμο επομένως θα μπορέσετε να ευχαριστηθείτε την ηρεμία της παραλίας.

Αγιάσσος

Η παραλία αυτή είναι προστατευμένη ακόμα και από τους ισχυρούς βόρειους ανέμους και έχει σχετικά εύκολα πρόσβαση παρά το γεγονός ότι ο δρόμος ξεκινά ως άσφαλτος και καταλήγει χωματόδρομο. Μη χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικά πιάτα από τις ταβέρνες της περιοχής.

Λιώνας

Στο νότιο μέρος της Νάξου βρίσκεται η παραλία αυτή κοντά στο ομώνυμο χωριό. Το χωριό υπήρξε το πρώτο λιμάνι εξαγωγής της διάσημης σμύριδας Νάξου, αλλά λίγα χρόνια μετά εγκαταλείφθηκε. 


Αξιοθέατα στη Νάξο που αξίζει να επισκεφθείτε

Η Νάξος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία που ξεκινά από τα αρχαία χρόνια και περνά από τη Βυζαντινή περίοδο και τα μεσαιωνικά χρόνια και φτάνει μέχρι τον 18ο και 19ο αιώνα. Το νησί είναι γεμάτο πύργους χτισμένους με πέτρα Νάξου όπως ο πύργος Μπελόνια στο Γαλανάδο, ο πύργος Μπαρότσι στη Φυλωτή και πολλοί άλλοι.

Πορτάρα, Χώρα

'Ενα από τα διασημότερα μνημεία στη Νάξο είναι η Πορτάρα, μία τεράστια πύλη που έχει διασωθεί έως σήμερα από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, ο οποίος χτίστηκες τον 6ο αιώνα π.Χ. Βρίσκεται στο βόρεια του λιμανιού και είναι εμφανής από τα καράβια καθώς πλησιάζουν τη Νάξο.

Κάστρο Νάξου και Πύργος Γλέζου, Χώρα, Τηλ. +30 22850 31135

Το κάστρο της Νάξου χτίστηκε κατά τη διάρκεια της Ενετικής κυριαρχίας (από το 1204 έως το 1537). Είναι ένα εντυπωσιακό μνημείο πάνω σε ένα λόφο, που ουσιαστικά αποτελεί τη φυσική ακρόπολη της Χώρας. Τα τείχη διατηρούνται ακόμα και σήμερα και σχηματίζουν ένα πεντάγωνο με 3 κύριες πύλες που οδηγούν στο εσωτερικό του κάστρου. Κοντά στην βορειοδυτική πύλη βρίσκεται ο πύργος Γλέζου που εκτείνεται προς το βόρειο και δυτικό μέρος του κάστρου. Ο πύργος έχει 4 ορόφους.

Αρχαιολογικό Μουσείο, Χώρα, Τηλ. +30 22850 22725

Ανοιχτά: Τρίτη με Κυριακή 08.00 με 17.00 Εισιτήρια: 3 ευρώ, μειωμένο 2 ευρώ (για μαθητές εκτός Ε.Ε., πολίτες Ε.Ε. άνω των 65), δωρεάν είσοδος για άτομα κάτω των 18, φοιτητές Ελλάδας και χωρών Ε.Ε., μέλη της ICOM, ταξιδιωτικοί οδηγοί, δημοσιογράφοι και άτομα με κάρτα ελευθέρας εισόδου.

Το Αρχαιολογικό μουσείο Νάξου βρίσκεται στη Χώρα και στεγάζεται σε ένα κτίριο του 17ου αιώνα ενετικής αρχιτεκτονικής και φιλοξενεί έργα και αντικείμενα από την ύστερη Νεολιθική εποχή μέχρι τα πρώιμα χριστιανικά χρόνια.

Πύργος Χιμάρου, νοτιοανατολική Νάξος, Ζας

Ο Πύργος Χιμάρου είναι παρόμοιος με όλους του πύργους που μπορεί κανείς να βρει στα νησιά του Αιγαίου. Αυτό που τον κάνει μοναδικό είναι το εντυπωσιακό ύψος του που αγγίζει τα 15 μέτρα. Το εξωτερικό του διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση σε σχέση με το εσωτερικό και είναι κυκλικό και φτιαγμένο από τοπικό μάρμαρο 1,1 μέτρα παχύ. Θεωρείται ότι με κάποιο τρόπο συνδέεται με την προστασία της παραγωγής μαρμάρου στη Νάξο.

'Ιρια - Ιερό Διονύσου και εκκλησία Αγίου Γεωργίου, Λιβάδι

Ανοιχτά: Τρίτη με Κυριακή 08.30 με 15.00

Η 'Ιρια είναι μία περιοχή κοντά στο χωριό Λιβάδι και αποτελεί ιερό τόπο του Αιγαίου από τον 14 αιώνα π.Χ. Η 'Ιρια ήταν αφιερωμένη στο θεό Διόνυσο και ο ναός του εκεί έχει εν μέρει αποκατασταθεί. Αργότερα στην ίδια περιοχή χτίστηκε εκκλησία αφιερωμένη στον 'Αγιο Γεώργιο και έτσι σήμερα υπάρχουν εμφανής κατάλοιπα όλων των ναών.

Σαγκρί - Ναός Γυρούλα

Ο ναός του Γυρούλα χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ.από τον τύραννο της Νάξο, τον Λυγδάμη. Είναι ένα σπάνιο παράδειγμα αρχιτεκτονικής γιατί διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση το μάρμαρο με το οποίο είναι χτισμένος. Ο ναός ήταν τελεστήριο για τον εορτασμό αρχαίων μυστηρίων. Στα βυζαντινά χρόνια ο ναός μετατράπηκε σε βασιλική από την οποία διατηρείται ακόμα σήμερα ένα κομμάτι της.

Εκκλησία Παναγιάς Δροσσανής, Μονή, Τηλ. +30 22850 31003

Η εκκλησία της Παναγιάς της Δροσσανής είναι μία πρώιμη χριστιανική εκκλησία με 3 αψίδες και ένα τρούλο. Το εσωτερικό της εκκλησίας είναι διακοσμημένο με τοιχογραφίες με θέμα διάφορες ιστορίες των χριστιανικών χρόνων. Η εκκλησία εικάζεται ότι αρχικά υπήρξε καθολικό μοναστήρι. Η εκκλησία ανακαινίστηκε το 1964 και αποκαταστάθηκαν όλες οι τοιχογραφίες.

Εκκλησία Παναγίας Πρωτοθρόνου, Χάλκη, +30 22850 31135

Η Παναγιά του Πρωτοθρόνου κατασκευάστηκε το πρώτο μισό του 9ου αιώνα και είναι μία εκκλησία σε σχήμα σταυρού με τρούλο. Αρχικά η εκκλησία ήταν βασιλική. Μέσα στην εκκλησία υπάρχει το παρεκκλήσι του Αγίου Ακίνδυνου. Οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό προέρχονται από την πρώιμη χριστιανική, τη μεσοβυζαντινή και την ύστερη βυζαντινή περίοδο. Σήμερα η εκκλησία θεωρείται Ορθόδοξη.

Γεωλογικό Μουσείο, Απίρανθος

Το γεωλογικό μουσείο Νάξου βρίσκεται στον Απίρανθο και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του δημοτικού σχολείου της περιοχής. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν μία πλούσια συλλογή σπανίων πετρωμάτων, αλάτων και εκτείθενται με ιστορική σειρά, αλλά και ανάλογα με τη γεωλογική τους σημασία. Τα εκθέματα προέρχονται από όλη την Ελλάδα, αλλά και από όλο τον κόσμο.

Διυλιστήριο Βαλλίνδρα, Χάλκη, +30 22850 31220

Το διυλιστήριο του Βαλλίνδρα κατασκευάστηκε του 1896 στη Χάλκη και ήταν το πρώτο που παρήγαγε κίτρο. Μπορείτε να επισκεφθείτε και το μουσείο.

Αγάλματα Κούρων στο Φλεριό και στον Απόλλωνα

Κοντά σε αυτά τα δύο χωριά υπάρχουν μισοτελειωμένα αγάλματα αντρικών μορφών, οι γνωστοί Κούροι. Τα αγάλματα χρονολογούνται τον 6ο και 7ο αιώνα π.Χ.


Πού να μείνετε στη Νάξο

Ξενοδοχεία στη Νάξο


Στη Νάξο θα βρείτε αρκετά ξενοδοχεία καθώς και δωμάτια προς ενοικίαση σε όλα τα χωριά, αλλά ιδιαίτερα στη Χώρα όπου και βρίσκεται η κύρια αγορά του νησιού και η διασκέδαση. Επιπλέον στη Νάξο θα βρείτε δύο κάμπινγκ.

Χώρα

Η Χώρα είναι η πρωτεύουσα της Νάξου και το κύριο λιμάνι της. Είναι μια τυπική κυκλαδίτικη πόλη με στενά σοκάκια και άσπρα σπίτια. Στη Νάξο μπορείτε να θαυμάσετε το μεσαιωνικό κάστρο της. Η πόλη στο λόφο εκτείνεται σε 2 γειτονιές, στον Μπούργο και στο Κάστρο, όπου 'Ελληνες και Ενετοί ζούσαν αντίστοιχα. Στη Χώρα μπορείτε να βρείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και μέσα στο κάστρο θα βρείτε το μοναστήρι των Καπουτσίνων, την καθολικό ναό, το Μοναστήρι των Ουρσουλίνων καθώς και την κατοικία της καθολικής Επισκοπής.

Απόλλωνας

Απόλλωνας είναι ένα χωριό στο βόρειο τμήμα της Νάξου. Στο χωριό αυτό μπορείτε να επισκεφθείτε το διάσημο άγαλμα του Κούρου.

Ποτάμια

Στο κέντρο της Νάξου, τα Ποτάμια είναι πρακτικά ένωση 3 μικρότερων χωριών των 'Ανω, Μέση και Κάτω Ποταμιών. Η πράσινη κοιλάδα με τους ανεμόμυλους είναι ένα ιδανικό σημείο για περπάτημα.

Απίρανθος ή Απεράθου

Ο Απίρανθος είναι ένα χωριό με εμφανή ενετική επιρροή. Υπάρχουν 3 μουσεία τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στην πόλη αυτή, το αρχαιολογικό, το μουσείο λαϊκής τέχνης και το γεωλογικό, καθώς και την εκκλησία της Παναγιάς της Απιραθίτισσας. Στο συγκεκριμένο χωριό είναι πολύ έντονη η τοπική διάλεκτος η οποία μοιάζει πολύ με την Κρητική, αφού η Απίρανθος είχε χτιστεί από Κρητικούς τον 10 αιώνα π.Χ. Επίσης αξίζει να επισκεφθείτε το ενετικό κάστρο Σομαρίπα, Κρίσπη και Σφόρτσα, αλλά και την εκκλησία της Αγίας Κυριακής και το παρεκκλήσι του Αγίου Παχουμίου έξω από το χωριό.

Χάλκη ή Χάλκιο

Η Χάλκη είναι το μεγαλύτερο χωριό της περιοχής Τραγέα και έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή ελιάς σε όλες τις Κυκλάδες. Κάποτε υπήρξε η πρωτεύουσα του νησιού για αυτό και περπατώντας θα μπορέσετε να θαυμάσετε τα καλοδιατηρημένα νεοκλασσικά, την εκκλησία και τη τον πύργο. Η Παναγιά η Δροσσιανή διαθέτει εξαιρετικές τοιχογραφίες.

Φυλωτή

Το χωριό αυτό βρίσκεται κοντά στο βουνό Ζας στο κέντρο της Νάξου. Μπορείτε να θαυμάσετε την Παναγιά την Φιλιώτισσα και το κάστρο Μπαρότσι. Κοντά βρίσκεται και ο Πύργος Χιμαρρού, ο οποίος χτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ.

Γαλανάδο

Το Γαλανάδο απέχει 7χμ από τη Χώρα. Στο χωριό μπορείτε να θαυμάσετε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, η οποία είναι τόσο ορθόδοξη όσο και καθολική εκκλησία.

Μονή

Είναι ένα μικρό χωριό στο κέντρο της Νάξου, όπου και βρίσκεται η εκκλησία της Παναγιάς της Δροσσιανής. Επιπλέον το χωριό φημίζεται για τα κεντήματα των γυναικών του. 
Τι να φάτε στη Νάξο 

Η κουζίνα της Νάξου

Η Νάξος φημίζεται για την εξαιρετικά καλή της κουζίνα και παράγει πεντανόστιμο τυρί, πατάτες και κρεμμύδια. Το σαγανάκι με τοπικό τυρί και ο μουσακάς με ντόπιες πατάτες και λαχανικά είναι εξαιρετικά νόστιμα και αξίζουν να τα δοκιμάσετε!

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Νάξο

Μάρω, Χώρα, Τηλ. +30 22850 25113

Η παραδοσιακή Ταβέρνα Μάρω βρίσκεται στην πλατεία πρωτοδικείου στην χώρα της Νάξου. Φημίζεται για την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα της και τη ζεστή ατμόσφαιρα που θα συναντήσετε. Μπορείτε να απολαύσετε δείπνο, μεσημεριανό και βραδυνό με την οικογένειά σας, την παρέα σας ,το άλλο σας μισό. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται είναι τοπικά και οι τιμές λογικές! Μια αξέχαστη γευστική εμπειρία με παραδοσιακή τοπική πινελιά!

Μεζέ μεζέ, Χώρα, Τηλ. +30 22850 26401

Στην Χώρα δίπλα στο λιμανάκι με τα ψαροκάικα σ’ ένα ζεστό και οικογενειακό περιβάλλον για να απολαύσετε ποικιλίες από παραδοσιακούς μεζέδες, ντόπια κρέατα και φρέσκα ψάρια με θέα τη θάλασσα.

The Old Inn, Χώρα, Τηλ. +30 22850 23763

Το εστιατόριο αυτό είναι ένα τυπικό γερμανικό εστιατόριο με πολύ μπύρα και ποικιλία φαγητού. Υπέροχη ατμόσφαιρα που θα σας θυμίσει έντονα Γερμανία.

Απόλαυση, Χώρα, Τηλ. +30 22850 22178

Η Απόλαυση είναι μία οικογενειακή ταβέρνα που λειτουργεί από το 1970 με σεβασμό στον πελάτη. 'Εχει υπέροχη θέα στο Αιγαίο, ωραίο περιβάλλον και ζωντανή ελληνική μουσική προκειμένου να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τοπικά παραδοσιακά φαγητά.

Φλαμίνγκο, Χώρα, Τηλ. +30 22850 23940

Το Φλαμίνγκο είναι ένα οικογενειακό εστιατόριο που λειτουργεί από το 1991 και βρίσκεται κοντά στο λιμάνι. Διαθέτει από ελληνική παραδοσιακή κουζίνα μέχρι διεθνή, μία εξαιρετική συλλογή κρασιών και ειδικό μενού για χορτοφάγους, καθώς και ζωντανή ορχήστρα από τις 7 το βράδυ μέχρι το πρωί προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Ειρήνης, Χώρα, Τηλ. +30 22850 26780

Ανοιχτά από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με ζωντανή μουσική.

Πικάσο, Χώρα, Τηλ. +30 22850 25408

Ανοιχτά από το Απρίλιο έως τον Οκτώβριο, από τις 7 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Εδώ θα γευτείτε Μεξικάνική κουζίνα και θα μπορέσετε να απολαύσετε περιποιημένα ποτά και κοκταίηλ σε μία φιλική ατμόσφαιρα.

Ταβέρνα Σμυρναίικο, Χώρα, Τηλ. +30 22850 24443

Σμυρναίικη παραδοσιακή κουζίνα σε συνδυασμό με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα διαμορφώνουν ένα ιδανικό μενού και για τους πιο απαιτητικούς πελάτες.

Escoba, Χώρα, Τηλ. +30 22850 23567

'Ολα τα είδη της μουσικής από latin και r&b μέχρι ποπ και ροκ σε συνδυασμό με Μεξικάνικη κουζίνα.

'Οστρια, Αγία 'Αννα, Τηλ. +30 22850 42725

Ανοιχτά από τον Μάιο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου από τις 8 το πρωί μέχρι τις 2 το βράδυ. Βρίσκεται δίπλα στην παραλία. Mama's Steak house, 'Αγιος Γεώργιος, Τηλ. +30 22850 25611 Συνταγές που έχουν περάσει από γενιά σε γενιά και προσεκτικά επιλεγμένα υλικά προκειμένου να βγει ένα καλό γευστικό αποτέλεσμα.

Colosseo, 'Αγιος Προκόπιος, Τηλ. +30 22850 42182

Ανοιχτά από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το βράδυ. Με υπέροχη θέα στη θάλασσα μπορείτε να απολαύσετε από πίτσα και ζυμαρικά μέχρι καλομαγειρεμένα πιάτα κρεατικών.  


Πού να διασκεδάσετε στη Νάξο

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στη Νάξο


Η Νάξος διαθέτει ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή η οποία βρίσκεται συγκεντρωμένη στη Χώρα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα ποτό είτε σε ένα beach bar παρακολουθώντας το ηλιοβασίλεμα είτε σε κάποιο bar και να καταλήξετε σε κάποιο από τα μεγάλα club του νησιού. Θα χρειαστεί να πληρώσετε από 7 μέχρι και 10 Ευρώ για ένα ποτό. Πολλές φορές διοργανώνονται θεματικές βραδιές σε διάφορα μαγαζιά, που είναι μια καλή ευκαιρία να διασκεδάσετε εναλλακτικά.
  • Fragile, +30 22850 25336
  • Naxos on the rocks, +30 22850 29224
  • Med, +30 22850 25544
  • Karma, Cafe Pub, +30 22850 24885
  • Veggera, +30 22850 23567
  • Super Island Club
  • Cream Club
  • Ocean, +30 22850 26766
  • Disco Asteria, +30 22850 23886
  • Finikas, Beach Bar Club, +30 22850 25321
  • Flisvos, Beach Club Cafe, +30 22850 24308
  • Trata, Beach Bar, +30 22850 24034
  
Χρήσιμα τηλέφωνα 

Γενικά


  • Αστυνομία (+30) 22850-23280
  • Τουριστική αστυνομία (+30) 22850-22717
  • Λιμεναρχείο (+30) 22850-22300
  • Λιμεναρχείο Πειραιάς (+30) 2104226000-4
  • Κέντρο υγείας (+30) 22850-23333
  • Φαρμακείο (+30) 22850-22241
  • Δήμος (+30) 22850-24799
  • Ταχυδρομείο (+30) 22850-22211
  • Ταξί (+30) 22850-22444
  • ΚΤΕΛ (+30) 22850-22291
  • Ολυμπιακή Νάξος (+30) 22850.23830
  • Ολυμπιακή Αθήνα (+30)2109666666, 210936363
  • Αεροδρόμιο Νάξος (+30) 22850-23292
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Χώρα (+30) 22850-22725

Τράπεζες


  • Εθνική τράπεζα της Ελλάδος (+30) 22850-22188
  • Τράπεζα της Ελλάδος (+30) 22850-25832
  • Εμπορική (+30) 22850-22209
  • Αγροτική Bank (+30) 22850-22818
  • Alpha Bank (+30) 22850-26101
Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)