Κεφαλονιά - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο από τα Ιόνια νησιά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Αργοστόλι και διαθέτει 2 κύρια λιμάνια που τη συνδέουν με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το πρώτο είναι αυτό της Σάμης, από όπου αναχωρούν πλοία προς την Ιθάκη, την Πάτρα και την Ιταλία. Το δεύτερο είναι αυτό του Πόρου, στα νοτιοανατολικά του νησιού, από όπου πλοία προς Κυλλήνη αναχωρούν καθημερινά. Το νησί είναι καταπράσινο και φημίζεται για τις παραλίες του, αλλά και το σπάνια γεωλογικά φαινόμενα, όπως το σπήλαιο της Μελισσάνης και οι Καταβόθρες. 

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Χάρτης Κεφαλονιάς 




Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στην Κεφαλονιά

Πώς θα πάτε στην Κεφαλονιά

Το νησί της Κεφαλονιάς είναι το μεγαλύτερο του Ιονίου. Βρίσκεται στη μέση του Ιονίου , σε κοντινή απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα. Μπορείτε να πάτε στο νησί, είτε με καράβι, είτε με αεροπλάνο.

Ακτοπλοϊκώς

Ξεκινώντας από την Αθήνα, μπορείτε να πάρετε λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή το αυτοκίνητο σας για να πάτε μέχρι την Πάτρα (2,5 ώρες) ή την Κυλλήνη (3,5 ώρες). Στη συνέχεια και από τα δύο αυτά λιμάνια μπορείτε να πάρετε ferry boat για να φτάστε στο νησί της Κεφαλονιάς. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά και ιδιαίτερα συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες. Από το λιμάνι της Πάτρας θα φτάσετε στο λιμάνι της Σάμης, μετά από 3,5 ώρες και από το λιμάνι της Κυλλήνης θα φτάσετε στο λιμάνι του Πόρου, μετά από 1,5 ώρα περίπου. Τέλος, από τον Αστακό της Αιτωλοακαρνανίας υπάρχει δρομολόγιο με πλοίο για τη Σάμη της Κεφαλονιάς και το ταξίδι διαρκεί 2,5 ώρες. Όσον αφορά άλλες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, μπορείτε να πάτε από το Αργοστόλι στο Ληξούρι μέσα 20 λεπτά, καθώς και να επισκεφτείτε την Ιθάκη, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα. Τέλος, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού υπάρχει ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο που συνδέει την Κεφαλονιά με το Μπρίντεζι της Ιταλίας, και πιο σπάνια με τη Βενετία, την Ανκόνα και το Μπάρι.

Αεροπορικώς

Το αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς βρίσκεται σε απόσταση 9 περίπου χιλιόμετρων, από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι. Η μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο γίνεται με ταξί, αυτοκίνητο ή λεωφορεία που δρομολογούνται για το σκοπό αυτό. Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Κεφαλονιάς είναι διαθέσιμη όλο το χρόνο, κάθε μέρα τουλάχιστον μία φορά, με εξαίρεση το καλοκαίρι που οι πτήσεις είναι πιο συχνές λόγω της ζήτησης. Η πτήση διαρκεί περίπου 45 λεπτά, χωρίς στάσεις. Στην υψηλή τουριστική περίοδο, προγραμματίζονται και έκτακτες πτήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς και από το εξωτερικό μέσω πτήσεων charter.

Πώς να περιηγηθείτε

Λεωφορείο

Η κεντρική στάση λεωφορείων του ΚΤΕΛ βρίσκεται στο Αργοστόλι και μπορείτε να ενημερωθείτε εκεί αναλυτικά για όλα τα δρομολόγια. Υπάρχουν λεωφορεία που καλύπτουν πολλές περιοχές στο νησί και τα εισιτήρια είναι πολύ φτηνά. Από το Αργοστόλι, για τη Σάμη υπάρχουν 4 καθημερινά δρομολόγια και από το Αργοστόλι για το Φισκάρδο 2 ημερήσια δρομολόγια.

Ταξί

Η κεντρική στάση των ταξί βρίσκεται στο Αργοστόλι, στην πλατεία Βαλιανού, αλλά μπορείτε επίσης να αναζητήσετε ταξί, είτε στους κεντρικούς δρόμους στα πιο δημοφιλή μέρη, είτε μέσω της υπηρεσίας των ράδιο ταξί. Υπάρχουν προκαθορισμένες χρεώσεις για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ενώ χρησιμοποιούνται και τα ταξίμετρα για κάποιες άλλες διαδρομές.

Αυτοκίνητο

Αν σκεφτείτε ότι η Κεφαλονιά είναι το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου , με έκταση 904 τ.χμ. τότε σίγουρα θα καταλάβετε γιατί το αυτοκίνητο είναι το ιδανικό μέσο μετακίνησης! Το νησί έχει πολλές ομορφιές που σίγουρα δεν μπορείτε να εξερευνήσετε με το λεωφορείο ή το ταξί και το αυτοκίνητο θα σας διευκολύνει κατά πολύ. 

Αποστάσεις

Οι αποστάσεις (σε χιλιόμετρα) από το Αργοστόλι για τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κεφαλονιάς παρουσιάζονται παρακάτω:

  • Αργοστόλι - Φισκάρδο: 50
  • Αργοστόλι - Πόρος: 43
  • Αργοστόλι - Σκάλα: 40
  • Αργοστόλι - Σάμη: 24
  • Αργοστόλι - Αγία Ευφημία: 36
  • Αργοστόλι - Ληξούρι: 8

Παραλίες στην Κεφαλονιά που αξίζει να επισκεφτείτε

Μύρτος

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος, βόρια από το Αργοστόλι. Μία από τις ομορφότερες παραλίες στο Ιόνιο, το σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς! Χρυσαφένια άμμος, τυρκουάζ νερά, εντυπωσιακά βράχια και ομπρέλες είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό στην παραλία Μύρτος.

Μακρύς Γιαλός

Μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού, στο χωριό Λάσση, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι. Είναι πολύ δημοφιλής και για αυτό είναι πολύ καλά εξοπλισμένη με ομπρέλες, ντουζιέρες, παρκινγκ, αθλητικές δραστηριότητες και πολλά εστιατόρια. Αν σας αρέσει η πολυκοσμία, επισκεφτείτε τη!

Πλατύς Γιαλός

Στην πραγματικότητα είναι η προέκταση του Μακρύ Γιαλού, αλλά είναι λιγότερο δημοφιλής και πιο ήσυχη αμμουδιά. Η θέα προς τη δυτικές ακτές είναι υπέροχη! Απολαύστε το μπάνιο σας στα διάφανα νερά και τον ήλιο στη λεπτή της άμμο!

Ξι

Βρίσκεται κοντά στο Ληξούρι, στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού. Αξίζει να την επισκεφτείτε γιατί είναι πραγματικά διαφορετική από τις υπόλοιπες παραλίες του νησιού. Η άμμος στις αποχρώσεις του κόκκινου και τα νερά στις αποχρώσεις του πράσινου, κάνουν τη παραλία παραδεισένια!

Καμίνια

Θα τη συναντήστε στο δρόμο από το χωριό Κατελειό προς τη Σκάλα. Είναι τόπος αναπαραγωγής για τις υπό εξαφάνιση χελώνες καρέτα-καρέτα. Είναι κυρίως οικογενειακή παραλία, ιδανική για μικρά παιδιά και πολύ ήσυχη για να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

'Αμμες

Βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο, στην περιοχή των Σβορονάτων, όπου υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα. Είναι από τις πιο δημοφιλείς αμμουδιές στη νοτιοδυτική ακτή της Κεφαλονιάς και προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες για τη διευκόλυνση σας. Αν δεν την επισκεφτείτε θα έχετε χάσει μια σημαντική εμπειρία για τις παραλίες στο νησί!

'Αβυθος

beachΒρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού, κοντά στο αεροδρόμιο, λίγα χιλιόμετρα έξω από το Αργοστόλι. Τα νερά είναι ιδιαίτερα βαθιά, αλλά πεντακάθαρα και για αυτό η παραλία είναι γεμάτη κόσμο. Η θέα στα απέναντι νησάκι είναι μοναδική και η παραλία είναι πολύ καλά οργανωμένη με παρκινγκ, ομπρέλες, εστιατόρια, μπαρ και ναυαγοσώστες.

Λουρδάτα

Η πιο κοσμοπολίτικη παραλία στο νότιο τμήμα της Κεφαλονιάς. Η πλούσια βλάστηση της τοποθεσίας, η λευκή άμμος και τα μικρά βότσαλα, καθώς και τα πεντακάθαρα νερά, θα κάνουν το μπάνιο σας πραγματικά απολαυστικό!

'Αγιος Θωμάς

Η παραλία του Αγίου Θωμά βρίσκεται κοντά στο χωριό Καραβάδος και οφείλει το όνομά της στο ομώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή. Χωρίζεται σε δύο μικρότερες αμμουδιές με διάφανα νερά. Αν είστε λάτρεις των σπορ επιλέξτε την κατάδυση στο μαγευτικό βυθό ή την πεζοπορία στην πανέμορφη τοποθεσία.

Αγία Ειρήνη

Μια ακόμα γραφική παραλία, στη βόρεια πλευρά του νησιού. Προσφέρεται για μικρά παιδιά και οικογενειακές εκδρομές. Δεν έχει αθλητικές δραστηριότητες, αλλά υπάρχουν ταβέρνες για να απολαύσετε τις τοπικές νοστιμιές μετά από ένα αναζωογονητικό μπάνιο!

Σπαρτιά

Είναι η παραλία του ομώνυμου χωριού, σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο. Είναι ιδανική για μπάνιο και ηλιοθεραπεία με θέα τους λόφους της περιοχής. Υπάρχουν εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες για να γευτείτε τις τοπικές νοστιμιές και φρέσκα ψάρια.

Αξιοθέατα στην Κεφαλονιά που αξίζει να επισκεφθείτε

Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, Τηλέφωνο (+30) 26740 22997

Εξαιρετικό γεωλογικό φαινόμενο το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη βρίσκεται στον Καραβόμυλο, 2 χιλιόμετρα από τη Σάμη. Η οροφή της κεντρικής αίθουσας του σπηλαίου έχει πέσει. Έτσι έχουν δημιουργηθεί δύο τμήματα, ένα ανοιχτό και ένα σκεπασμένο. Η ξενάγηση στο σπήλαιο γίνεται με βαρκούλες. Ξεκινάει από το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου και όπου το φως παιχνιδίζει στο νερό και τα τοιχώματα και συνεχίζεται στο σκεπασμένο τμήμα.
Το μήκος του λιμνοσπήλαιου στη Μελισσάνη είναι 160 μέτρα και το μεγαλύτερο βάθος της λίμνης είναι 39 μέτρα. Στο κέντρο της λίμνης εκεί όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα υπάρχει ένα μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο βρέθηκαν ευρύματα που πιστοποιούν τη λατρευτική λειτουργία του σπηλαίου κατά την αρχαιότητα. Γι'αυτό το λόγο το σπήλαιο Μελισσάνη ονομάζεται και Σπήλαιο των Νυμφών. Η διαδρομή παρόλο που είναι μικρή είναι πανέμορφη και οι οδηγός της βάρκας αναλαμβάνει και τη ξενάγηση. Το σπήλαιο είναι ανοιχτό όλες τις μέρες μέχρι το βράδυ και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 26740 22997.

Αρχαιολογικό Μουσείο Αργοστολίου,Τηλέφωνο: (+30) 26710 28300

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστό, Τρίτη με Κυριακή 8.30 - 15.00
Το Αρχαιολογικό Μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1957 και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα της Κεφαλονιάς, από την Παλαιολιθική έως την Υστερορωμαϊκή εποχή. Στις 3 αίθουσες που διαθέτει, μπορείτε να θαυμάσετε κοσμήματα, κεραμικά είδη, μπρούτζινα σκεύη, αγάλματα, νομίσματα και οικιακά σκεύη.

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Κεφαλονιάς, Τηλέφωνο: (+30) 26710 28835

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα κλειστό, Τρίτη με Κυριακή 8.30 - 15.00
Στεγάζεται στο κτίριο της Κοργιαλένειας Βιβλιοθήκης στο Αργοστόλι. Στη συλλογή του φιλοξενεί αντικείμενα από την καθημερινή ζωή της Κεφαλονιάς όπως εικόνες, παραδοσιακές στολές, οικιακά αντικείμενα, εργαλεία, αγροτικά αντικείμενα, ξύλινα διακοσμητικά, κοσμήματα, φωτογραφίες. Το μουσείο καλύπτει ουσιαστικά τη λαογραφική παράδοση του νησιού από το 15ο αιώνα μέχρι το 20ο αιώνα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Βρίσκεται στο χωριό Δαυγάτα, 10 χιλιόμετρα βόρεια από το Αργοστόλι. Το μουσείο ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1999 με πρωτοβουλία της Εταιρίας Προστασίας Φύσεως Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Μπορείτε να δείτε χάρτες, πετρώματα, ορυκτά, φωτογραφίες από τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, όστρακα, μακέτες από την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου

Το Ναυτικό και Περιβαλλοντικό Μουσείο Φισκάρδου ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998. Η συλλογές του είναι πραγματικά πρωτότυπες και εντυπωσιακές. Φιλοξενεί σημαντικά ευρήματα από τη ναυτική ιστορία του νησιού, φωτογραφίες και μακέτες πλοίων, απολιθωμένα θαλασσινά. Μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες για τους θαλάσσιους οργανισμούς, για το πλαγκτόν, τις φυσικές ομορφιές του τόπου και τη μόλυνση της θάλασσας.

Μοναστήρι Αγίου Γερασίμου

Ο 'Αγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης του νησιού της Κεφαλονιάς και η εκκλησία και το αντίστοιχο μοναστήρι είναι αφιερωμένα στη μνήμη του και φιλοξενούν τα οστά του. Το μοναστήρι βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, στην κοιλάδα των Ομαλών, κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και εκατοντάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα το επισκέπτονται για να προσκυνήσουν τα κόκαλα του Αγίου, καθώς και καλόγεροι για να αφοσιωθούν στη μνήμη του. Κοντά στο μοναστήρι υπάρχει και η σπηλιά του Αγίου Γεράσιμου, στην οποία απομονωνόταν για να προσευχηθεί. Η μνήμη του τιμάται με λιτανείες και παραδοσιακές γιορτές στις 16 Αυγούστου και στις 20 Οκτωβρίου.

Κάστρο Αγίου Γεωργίου

Το βενετικό κάστρο του Αγίου Γεωργίου χρονολογείται στο 13ο αιώνα και βρίσκεται στο χωριό Περατάτα. Χτίσθηκε προκειμένου να οχυρώσει την παλιά πόλη της Κεφαλονιάς και πέρασε διαχρονικά τη Βενετική, την Τουρκική και τη Φράγκικη κατοχή. Το κάστρο στέκεται επιβλητικό σε υψόμετρο 300 μέτρων, καταλαμβάνει έκταση 16.000 τετραγωνικών μέτρων και τα τείχη του έχουν μήκος 600 μέτρα. Η θέα από το κάστρο είναι φανταστική!

Εθνικός Δρυμός Αίνου

Ο Αίνος είναι ένα μικρό βουνό για την Ελλάδα, αλλά φαντάζει ως γίγαντας για το νησί της Κεφαλονιάς. Ο εθνικός δρυμός βρίσκεται στην κορυφή που ονομάζεται Μέγας Σωρός. Το δάσος με τα έλατα είναι μαγευτικό, αν και το μέγεθος του έχει μειωθεί εξαιτίας των πυρκαγιών. Το δάσος είναι ένας επίγειος παράδεισος για τους πεζοπόρους και τους ορειβάτες, υπάρχουν σπάνια είδη της χλωρίδας, όπως άγριες ορχιδέες και είδη της πανίδας υπό εξαφάνιση, όπως αλεπούδες, ερπετά και πτηνά.

Σπήλαιο Δρογκαράτης

Το σπήλαιο της Δρογκαράτης βρίσκεται κοντά στο χωριό Καταποδάτα, λίγο έξω από τη Σάμη. Είναι γεμάτο εντυπωσιακούς σταλακτίτες και σταλαγμίτες και οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι σχηματισμοί αυτοί μετρούν πάνω από 10.000 χρόνια ζωής. Η σπηλιά έχει μήκος 40 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει μια κεντρική αίθουσα με εξαιρετική ακουστική, η οποία χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και συναυλίες. 


Πού να μείνετε στην Κεφαλονιά 

Ξενοδοχεία στην Κεφαλονιά

Αργοστόλι

Το Αργοστόλι από το 1757 είναι η πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς με 14.000 κατοίκους. Το Αργοστόλι βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και μετά το σεισμό του 1953 είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Όπως σε όλα τα Ιόνια νησιά η βενετική επιρροή στην αρχιτεκτονική των κτιρίων είναι ιδιαιτέρα έντονη. Το Αργοστόλι είναι μια μοντέρνα πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα τους επισκέπτες της σε καταλύματα κάθε κατηγορίας και να τους παρέχει μια ευχάριστη διαμονή με εστιατόρια, μπαρ και πολλά εμπορικά καταστήματα. cefalonia mapΤο εμπορικό κέντρο της πόλης είναι ο πεζόδρομος Λιθόστρωτο, που κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σφύζει από ζωή. Η κοσμοπολίτικη πλατεία Βαλλιάνου είναι το στολίδι της πόλης, περιτριγυρισμένη από καφετέριες και όμορφα δέντρα. Η γέφυρα του Δράπανου στέκεται επιβλητική στην είσοδο της πόλης και σας καλωσορίζει ευχάριστα. Στο Αργοστόλι μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο και τη Κοργιαλένεια βιβλιοθήκη. Αν θέλετε να περιπλανηθείτε και να εξερευνήσετε την κοντινή περιοχή πηγαίνετε στη λιμνοθάλασσα Κούταβο και στο Φάρο των Αγίων Θεοδώρων για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα! Οι πιο κοντινές παραλίες στο Αργοστόλι είναι στη Λάσση και στη Σάμη.

Ληξούρι

Το Ληξούρι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κεφαλονιάς, σε απόσταση 33 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι. Μπορείτε να φτάσετε στο Ληξούρι είτε με λεωφορείο, είτε με καράβι από την πρωτεύουσα. Από τις πιο γραφικές και κοσμοπολίτικες παραλίες της περιοχής είναι το Ξι και τα Λέπεδα. Η κεντρική πλατεία της πόλης, η πλατεία Πετρίτσι, είναι γεμάτη καφετέριες και εστιατόρια, κάνοντας τη νυχτερινή ζωή πολύ ενδιαφέρουσα. Το Ληξούρι φημίζεται για την παράδοση του στη μουσική και για το φανταστικό καρναβάλι που διοργανώνει κάθε χρόνο. Τέλος, μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε τη Δημοτική βιβλιοθήκη και τις πιο σημαντικές εκκλησίες, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου των Ξένων και της Αγίας Τριάδας.

Φισκάρδο

Το γραφικό και ήρεμο τοπίο του Φισκάρδου θα σας γοητεύσει από την πρώτη στιγμή! Τα κυπαρίσσια, τα γραφικά λιμανάκια και η παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σπιτιών θα σας μαγέψουν! Το Φισκάρδο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι. Είναι η μοναδική πόλη που σώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό του 1953 και έχει γίνει δημοφιλής προορισμός τα τελευταία χρόνια. Ξενοδοχεία κάθε είδους και εστιατόρια με κύριο πιάτο τον ολόφρεσκο αστακό, είναι παντού διαθέσιμα. Εκτός από τις αμέτρητες γραφικές αμμουδιές με τα πεντακάθαρα νερά, κάντε και μια βόλτα στους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής και κυρίως στα ερείπια της βυζαντινής εκκλησίας.

Πόρος

Ο Πόρος, το πρώτο κεντρικό λιμάνι της Κεφαλονιάς, βρίσκεται νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, σε απόσταση 41 χιλιομέτρων. Είναι ένα μικρό, γραφικό χωριό, με πλούσια βλάστηση, που συνδυάζει αρμονικά το βουνό με τη θάλασσα. Η μυθολογία συνδέει τον Πόρο με τον ήρωα Ηρακλή. Το Μοναστήρι της Παναγίας 'Ατρου είναι το παλαιότερο στο νησί, μέγιστης θρησκευτική σημασίας για τους πιστούς. Επισκεφτείτε το για να θαυμάσετε την πανοραμική θέα!

Σάμη

Η Σάμη στη ανατολική ακτή του νησιού, είναι χτισμένη πάνω στην αρχαία πόλη και για αυτό υπάρχουν πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων στην ευρύτερη περιοχή. Η Σάμη είναι το δεύτερο κεντρικό λιμάνι της Κεφαλονιάς, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων από το Αργοστόλι. Κάθε καλοκαίρι διοργανώνονται πλήθος πολιτιστικών γεγονότων και κατακλύζεται από τουρίστες. Η τοποθεσία είναι υπέροχη, με λόφους να προστατεύουν τη μικρή πόλη και πολλές αμμουδιές να την αγκαλιάζουν από κάθε πλευρά. Σπήλαια, λίμνες, αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται σε κάθε μέρος της περιοχής και αξίζει να τα επισκεφτείτε. Σαφώς, υπάρχουν εστιατόρια, ξενοδοχεία και εμπορικά καταστήματα που σας υπόσχονται μια ευχάριστη διαμονή. 
 
 
Τι να φάτε στην Κεφαλονιά 

Η κουζίνα της Κεφαλονιάς

Το έδαφος της Κεφαλονιάς, χάρη στις βροχοπτώσεις είναι πολύ εύφορο και γι'αυτό παράγει μια μεγάλη ποικιλία αγροτικών προϊόντων που περιλαμβάνονται στην Κεφαλλονίτικη διατροφή: ελιές, ελαιόλαδο, κρασί, φρούτα, λαχανικά, φέτα. Η διατροφή στην Κεφαλονιά είναι παρόμοια με αυτή στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, με κάποιες παραλλαγές που περιλαμβάνουν τοπικές συνταγές και τοπικά νόστιμα πιάτα. Η κουζίνα της Κεφαλονιάς περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία της μεσογειακής και επτανησιακής διατροφής: κρέας, ψάρια, φρούτα, λαχανικά. Τα πιο δημοφιλή πιάτα του νησιού, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε, παρουσιάζονται παρακάτω:

Τοπικά παραδοσιακά φαγητά

  • Τυρί φέτα: Το νοστιμότατο ελληνικό τυρί με γάλα που προέρχεται από κατσίκες και πρόβατα.
  • Κεφαλλονίτικες πίτες: Οι πίτες στην Κεφαλονιά είναι πραγματικά υπέροχες και είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Φτιάχνονται με χειροποίητη σπιτική ζύμη και με γέμιση που μπορεί να είναι κάποια από τις παρακάτω: ρύζι με κρέας, πράσο και σπανάκι, λαχανικά, μπακαλιάρο και χταπόδι.
  • Μπουρμπουρέλια: Είδος σούπας από μπιζέλια με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
  • Αλιάδα: Τοπικό πιάτο που περιέχει χυμό από βραστό χταπόδι, σκόρδο και πατάτες πουρέ.
  • Στραπατσάδα: Αυγά με ντομάτες, τσιγαρισμένα στο τηγάνι με ντόπιο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Ριγανάδα: Φέτες ψωμιού, ψημένες ή όχι, με λάδι και ρίγανη.

Γλυκά

  • Γαλακτομπούρεκο: Από τα πιο νόστιμα γλυκά της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Κεφαλονιάς. Φτιάχνεται με κρουστή ζύμη και γέμιση κρέμας, που αποτελείται από αυγά, ζάχαρη και γάλα.
  • Μάντολες: Ένα γλυκό σνακ που θα το βρείτε παντού στα Ιόνια νησιά και κατασκευάζεται από αμύγδαλα και ζάχαρη. Μπορείτε να το βρείτε συσκευασμένο ή να το αγοράστε με το κιλό.
  • Παστέλι: Καραμελωμένο γλυκό σνακ από σουσάμι και τοπικό μέλι εξαιρετικής ποιότητας.
  • Αμυγδαλόπιτα: Κέικ με κύριο συστατικό τα αμύγδαλα.

Κρασιά

  • Ρομπόλα: Το πιο διάσημο κρασί της Κεφαλονιάς, λευκό και ξηρό.
  • Μαυροδάφνη: Κόκκινο, παχύρευστο και γλυκό κρασί.
  • Μοσχάτο: Λευκό και γλυκό κρασί.

Εστιατόρια που προτείνουμε στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά, υπόσχεται να σας προσφέρει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία, προσφέροντας πιάτα από αγνά και φρέσκα υλικά. Οι επιλογές στην Κεφαλονιά, είναι πολλές. Υπάρχουν πολυτελή εστιατόρια, παραδοσιακές ελληνικές ταβέρνες και μεζεδοπωλεία, καθώς επίσης και εστιατόρια διεθνούς κουζίνας, ιταλικής, ινδικής, κινέζικης. Παρακάτω σας προτείνουμε μια σειρά εστιατορίων που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Sirocco

Ένα ξεχωριστό εστιατόριο, για ξεχωριστές καλοκαιρινές νύχτες στη Σκάλα της Κεφαλονιάς. Το υπέροχο φαγητό, το αρωματικό κρασί, η απαλή μουσική θα σας προσφέρουν μια συνολική εμπειρία των αισθήσεων, που δε θα ξεχάσετε ποτέ!

Portside

Το πιο γνωστό barbeque εστιατόριο στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, σας περιμένει σε ένα φιλόξενο και φιλικό περιβάλλον για να σας σερβίρει τα πιο νόστιμα ελληνικά πιάτα, από τα πιο φρέσκα υλικά, στις καλύτερες τιμές.

Oskars

Στη Λάσση της Κεφαλονιάς το εστιατόριο Oscars μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις γευστικές προτιμήσεις, από αυτές των παιδιών μέχρι αυτές των χορτοφάγων. Το μενού περιλαμβάνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε: σούπες, μεζέδες, ψητό κρέας, φρέσκα ψάρια, σαλάτες και πολλά άλλα που σίγουρα θα θέλετε να δοκιμάσετε

Οινόπολις

Στο ζεστό αυτό χώρο μπορείτε να απολαύστε ένα παραδοσιακό ελληνικό γεύμα με τοπικό κρασί εξαιρετικής ποιότητας. Η εξυπηρέτηση είναι άριστη και οι τιμές πολύ λογικές.

Captains

Θα το συναντήσετε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, να στεγάζεται σε έναν υπέροχο χώρο με μοναδική διακόσμηση. Δοκιμάστε πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα και οπωσδήποτε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τον αστακό! Ζωντανή μουσική συνοδεύει το δείπνο σας κάθε βράδυ!dining

Στο ψητό

Από τα πιο αγαπημένα εστιατόρια στο Αργοστόλι, που λειτουργεί όλο το χρόνο. Αγαπημένα ελληνικά και κεφαλλονίτικα πιάτα που συνοδεύονται από ντόπιο κρασί θα σας συναρπάσουν!

Piero

Υπέροχες πίτσες, ζυμαρικά, κρέας και σαλάτες είναι μερικά από αυτά που θα βρείτε στο μενού. Φιλικό περιβάλλον, εξαιρετική ποικιλία κρασιών και καλές τιμές είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό στο Piero, στην πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς. Λίστα εστιατορίων νησιού

Αργοστόλι, Λάσση

  • Aenos Restaurant +30 2671028013
  • Asteras Restaurant (Δαυγάτα,) +30 2671084434
  • Capitol +30 2671025254
  • Captain's table, Ζωντανή Μουσική +30 2671023896, +30 2671027170
  • Casa Grec Restaurant +30 2671024091
  • Chinese Dragon (Λάσση) +30 2671022005
  • El Greco Restaurant, Πίτσα και Σουβλάκια +30 2671024449
  • Il Gabbiano, Πιτσαρία (Λάσση) +30 2671025510
  • Il Palazzino, Restaurant Pizzeria Cafe +30 2671025580
  • La Gondola, Πιτσαρία (Λάσση) +30 2671025522
  • Monte Nero +30 2671022646
  • Μύθος +30 2671022663
  • Maistrato, Μεζεδοπωλείο +30 2671026563
  • Piero +30 26710 24685
  • Συρτάκι (Λάσση) +30 2671023852
  • Στο Ψητό (Λάσση) +30 2671025306
  • Το Παλιό Αργοστόλι +30 2671026789
  • Κυανή Ακτή (26710}26680
  • Στατέρι, Ελληνική ταβέρνα +30 2671025438
  • Aqua Marina (Λάσση) +30 2671024175
  • Chinese House (Λάσση) +30 2671024815
  • Oskars (Λάσση) +30 26710 23438
  • Φαίδρα (Λάσση) +30 2671026631

Σάμη

  • Αγία Πρασκευή +30 2674023061
  • Riviera Cafe, Pizzeria +30 2674023223, +30 2674022777
  • Τα Δελφίνια +30 2674022008

Σβορονάτα

  • Dum Spiro's Spero +30 2671042150
  • Porto Helis, Ελληνική και Διεθνής κουζίνα και καραόκε +30 2671041141

Κατελειός

  • Ελληνικό εστιατόριο, ψητοπωλείο +30 2671081192
  • Lighthouse, Fish Restaurant and Grill +30 2671081355
  • Σειρήνες, Ψαροταβέρνα +30 6944120834
  • Η ταβέρνα της Πέρσας +30 2671081602

Αγία Ευφημία

  • Εστιατόριο Φοίνικας +30 2674061507
  • Παραδεισένια Ακτή, Δενδρινός, Cafe & restaurant +30 2674061392, +30 2109651528
  • Ποσειδών, Ψαροταβέρνα +30 2674061222

Σκάλα

  • Φλαμίνγκο +30 2671083378
  • La Luna - Πιτσαρία +30 2671083242
  • Arburo +30 2671081192
  • Τα Πεύκα +30 2671083559
  • Μύλος +30 2671083188
  • Σπηλιά +30 2671083575

Ληξούρι

  • Lottos, Εστιατόριο, Ψησταριά +30 2671092880 / + 30 2671095564
  • Αντώνης + 30 2671092221
  • Ακρογιάλι + 30 2671092613
  • Μαρία + 30 2671091610

Φισκάρδο

  • Μαΐστρος, Πιτσαρία +30 2674041103
  • Τασία +30 2674041205
  • Βάσσος +30 2674041276

Σπαρτιά

  • Panas Restaurant +30 2671069506
  • Πέτρινο σπίτι, Ψησταριά +30 2671069485

Τραυλιάτα

  • Οινόπολις +30-26710 69988
 
 
Πού να διασκεδάσετε στην Κεφαλονιά

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στην Κεφαλονιά

Η Κεφαλονιά μπορεί να μην είναι διάσημη για τη νυχτερινή ζωή, όπως άλλα νησιά της Ελλάδος, αλλά σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους επισκέπτες της! Υπάρχουν πολλά μπαρ και clubs στο νησί, συγκεντρωμένα κυρίως στο Αργοστόλι, στο Ληξούρι, στη Σάμη, στη Σκάλα, στο Φισκάρδο και στον Πόρο. Επίσης μη χάσετε τα μοναδικά πάρτι που διοργανώνονται το καλοκαίρι στα πιο κοσμοπολίτικα beach bars του νησιού. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές προτάσεις μας για μια αξέχαστη βραδιά στο νησί της Κεφαλονιάς!

Pikionia Pool Bar, Σκάλα, +30 26710 83410

Σας περιμένει σε ένα άκρως ειδυλλιακό περιβάλλον στην παραλία της Σκάλας. Είναι ανοιχτό από το πρωί και δίπλα στη μαγευτική πισίνα του μπορείτε να πιείτε ένα καφέ, ένα γευστικό κοκτέιλ ή ένα ποτό το βράδυ. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ ιδιαίτερη και θα περάσετε μια πολύ όμορφη βραδιά, με θέα τη θάλασσα και τα αστέρια!

Stavento Club, Αργοστόλι, +30 26710 23484

nightlifeΤο πιο καυτό club στο νησί της Κεφαλονιάς! Το απόλυτο συνώνυμο της ξέφρενης διασκέδασης! Δυνατή μουσική, άφθονο ποτό, ασταμάτητος χορός και special events είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν και το έκαναν νούμερο 1 στις προτιμήσεις των party lovers!

Rumors Bar, Αργοστόλι

Ένα υπέροχο bar, με πρωτότυπη διακόσμηση και πολύ φιλική ατμόσφαιρα, στο κέντρο της πόλης. Συνδυάζει καφετέρια και μπαρ με μοναδικό τρόπο και είναι πάντα γεμάτο από κόσμο κάθε ηλικίας όλη την ημέρα. Επιλέξτε το και δε θα το μετανιώσετε!

Zanza Bar, Πόρος, +30 26740 72863

Είναι όλη την ημέρα στη διάθεση σας, από το πρωί, δεν κλίνει σχεδόν ποτέ!!! Το εξυπηρετικό προσωπικό είναι έτοιμο να σας προσφέρει ένα δροσιστικό κοκτέιλ, στην αυλή του για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα ή ένα ποτό στο εσωτερικό μπαρ για να απολαύσετε τη δυνατή μουσική του αργά τα ο βράδυ.

Cinema Music Club, Αργοστόλι

Θα το βρείτε στην καρδιά της Κεφαλονιάς, στο Αργοστόλι και σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά! Ένας πολύ όμορφος χώρος, με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα και φιλικό προσωπικό, σας περιμένει για να πιείτε και να χορέψετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες!

Jolly Fisherman, Ληξούρι

Το πιο οργανωμένο mini golf club στην Κεφαλονιά σε μια πολύ γραφική τοποθεσία, κοντά στην παραλία. Επισκεφτείτε το είτε για να παίξετε golf, είτε για αν πιείτε ένα καφέ ή ένα ποτό σε ένα υπέροχο περιβάλλον. 
 
 
Χρήσιμα τηλέφωνα στην Κεφαλονιά

Αστυνομία

  • Αργοστόλι 2671 0 22200
  • Ληξούρι 2671 0 91207
  • Σάμη 2674 0 22100
  • Φισκάρδο 2674 0 41460
  • Τροχαία Αργοστολίου 2671 0 23226
  • Τουριστική Αστυνομία Αργοστολίου 2671 0 22815

Λιμενικές Αρχές

  • Αργοστολίου 2671 0 22224
  • Ληξουρίου 2671 0 94100
  • Πόρου 2674 0 72460
  • Σάμης 2674 0 22031

'Aλλες χρήσιμες υπηρεσίες

  • Ταχυδρομείο Αργοστολίου 2671 0 22312
  • Ταχυδρομείο Ληξουρίου 2671 0 91206
  • Ταχυδρομείο Σάμης 2674 0 22012
  • ΔΕΗ Αργοστολίου 2671 0 25851
  • ΟΤΕ Αργοστολίου 2671 0 23399
  • ΟΤΕ Ληξουρίου 2671 0 91399
  • ΚΕΠ Αργοστολίου 2671 0 25252
  • Δήμος Αργοστολίου 2671 0 22488
  • Δήμος Ληξουρίου 2671 0 91326
  • Δήμος Σάμης 2674 0 22019
  • Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (πληροφορίες) 2671 0 22248

Μεταφορά

  • Αεροδρόμιο 2671 0 41511
  • ΚΤΕΛ Αργοστολίου 2671 0 22281
  • ΚΤΕΛ Αθήνας 210-5250785
  • Ταξί Αργοστόλι 2671 0 22261, 22738
  • Ταξί Ληξούρι 2671 0 23801
  • Ταξί Φισκάρδο 2671 0 51496

Τράπεζες

  • Εθνική Αργοστόλι 2671 0 25191- 3
  • Εθνική Ληξούρι 2671 0 91100- 92366
  • Αγροτική Αργοστόλι 2671 0 22303
  • Αγροτική Ληξούρι 2671 0 91261
  • Εμπορική Αργοστόλι 2671 0 22334
  • Εμπορική Ληξούρι 2671 0 91212
  • Εμπορική Σάμη 2674 0 22237
  • Eurobank Αργοστόλι 2671 0 27161
  • Alpha Αργοστόλι 2671 0 25181-5
  • Alpha Ληξούρι 2671 0 93636

Νοσοκομεία, Πρώτες Βοήθειες

  • Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου 2671 0 24641,6
  • Νοσοκομείο Ληξουρίου 2671 0 91194
  • Σταθμός Πρώτων Βοηθειών Σάμης 2674 0 22222
  • Κέντρο Υγείας Σάμης 2674 0 22802
  • Φαρμακεία Αργοστολίου 2671 0 24015,23245, 24795
  • Φαρμακεία Ληξουρίου 2671 0 91490, 93548, 93675

Αξιοθέατα

  • Αρχαιολογικό μουσείο Αργοστολίου 2671 0 28300
  • Εκκλησιαστικό μουσείο Ι.Μ Αγίου Ανδρέα 2671 0 69700
  • Ιακωβάτειος βιβλιοθήκη και μουσείο Ληξούρι 2671 0 91325
  • Κοργιαλένειο ιστορικό και Λαογραφικό μουσείο 2671 0 28221
  • Μουσείο Φυσικής ιστορίας Δαυγάτα 2671 0 84400
 
 Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.
 



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)