Σκιάθος - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
 

Η Σκιάθος ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων και είναι ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αιγαίου. Διαθέτει πάρα πολλές παραλίες με άμμο, άλλες από αυτές κοσμοπολίτικες και οργανωμένες και άλλες πιο ερημικές. Στην πόλη της Σκιάθου ξεχωρίζουν το Κάστρο και το σπίτι του Παπαδιαμάντη, αλλά και η ζωντάνια της πόλης! Το νησί δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και μπορεί εύκολα να το γυρίσει κανείς με ένα σκάφος ή ιστιοπλοϊκό, ώστε να απολαύσει και τις πολλές κρυμμένες χάρες του.

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.

Χάρτης Σκιάθου
 

Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στη Σκιάθο

Μετάβαση στη Σκιάθο

Η Σκιάθος ανήκει στο σύμπλεγμα των Σποράδων, μαζί με τη Σύρο, τη Σκόπελο και τη Αλόννησο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την ηπειρωτική Ελλάδα, λίγα μόλις χιλιόμετρα ανατολικά από το Πήλιο, στο νομό Μαγνησίας.

Με αεροπλάνο

Μπορείτε να φτάσετε στη Σκιάθο αεροπορικώς όλο το χρόνο με πτήσεις που πραγματοποιούνται από την Ολυμπιακή Αεροπορία. Τα εισιτήρια είναι σχετικά φτηνά. Το καλοκαίρι υπάρχουν και πολλές πτήσεις charter από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη, το Μόναχο, η Στουτγάρδη, η Βιέννη, το Μιλάνο, η Ζυρίχη, το Όσλο, η Στοκχόλμη, το 'Αμστερνταμ και πολλές άλλες. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Σκιάθου ο πιο εύκολος τρόπος για να πάτε στην πόλη, που απέχει 4 χιλιόμετρα, είναι να πάρετε ένα ταξί.

Με ferry-boat

Εναλλακτικά του αεροπλάνου, μπορείτε να φτάσετε στη Σκιάθο με ferry-boats ή δελφίνια, που αναχωρούν από τον 'Αγιο Κωνσταντίνο (165 χιλιόμετρα από την Αθήνα) και από το Βόλο(321 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 204 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη), και συνδέουν όλα τα νησιά των Σποράδων. Τα Hydrofoils και τα Flying cats καλύπτουν την απόσταση σε 1,5 ώρα από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου και σε 1 ώρα από το λιμάνι του Βόλου. Τα ferry boats έχουν επιπλέον μισή ώρα δρομολόγιο, αφού η ταχύτητα τους δεν ξεπερνά τα 18 ναυτικά μίλια την ώρα, σε αντίθεση με αυτήν των ιπτάμενων δελφινιών που αγγίζει τα 44. Φυσικά το κόστος των τελευταίων είναι το διπλάσιο από ότι των ferry boats. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι τα ταχύπλοα δεν δύνανται να μεταφέρουν αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες και η ικανότητα τους να ταξιδεύουν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον καιρό. Όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι τα δρομολόγια ακυρώνονται

Περιήγηση στη Σκιάθο

Για να εξερευνήσετε τη Σκιάθο έχετε όλες τις εναλλακτικές επιλογές διαθέσιμες: λεωφορεία, ταξί, βάρκες και αυτοκίνητα/μηχανάκια.

Με αυτοκίνητο

Αν θέλετε να εξερευνήσετε τη βόρεια πλευρά του νησιού και τα ορεινά χωριά, που είναι λιγότερο ανεπτυγμένα και δυσπρόσιτα (πολλοί χωματόδρομοι), τότε θα πρέπει καλύτερα να νοικιάσετε ένα μικρό αυτοκίνητο. Τα μηχανάκια και οι μοτοσικλέτες είναι σαφώς πιο άνετα και πιο φτηνά, αλλά δεν συνιστώνται σε όλους του δρόμους.

Με ταξί

Μπορείτε να καλέσετε στο 2427021460, οποιαδήποτε στιγμή για να βρείτε ταξί ή μπορείτε να σταματήσετε κάποιο στους κεντρικούς δρόμους του νησιού. Πριν επιβιβαστείτε στο ταξί ρωτήσετε τον οδηγό για την ακριβή τιμή της διαδρομής, για να μην πέσετε θύμα παράλογων χρεώσεων.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία στη Σκιάθο εκτελούν 3 βασικά δρομολόγια. Το κεντρικό δρομολόγιο ενώνει την πρωτεύουσα με τις Κουκουναριές (14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης καλύπτονται σε μισή ώρα περίπου) κάνοντας 24 στάσεις: 0. Σκιάθος, 1. Δέλτα, 2. Πλατάνια, 3. Σφαγεία, 4. Ακρόπολη, 5. Μεγάλη 'Αμμος, 6. Μύκητας, 7. Βασιλιάς, 8. Βρύση, 9. 'Αγιος Ταξιάρχης, 10. Αχλαδιές, 11. Σκλήθρι, 12. Τζανέρια, 13. Βρωμόλιμνος, 14. Κολιός, 15. Μακρύ Κατάλυμα, 16. Αγία Παρασκευή, 17. Πόρος, 18. Εικονίστρια, 19. Τρούλος, 20. Αμόνι, 21. Μάραθα, 22. Μαντράκι, 23. Στροφιλία, 24. Αγία Ελένη, 25. Κουκουναριές. Φεύγει κάθε 20 λεπτά και το εισιτήριο είναι εξαιρετικά φτηνό (λιγότερο από 2 Ευρώ). Έχετε υπόψη σας ότι την καλοκαιρινή περίοδο στη διαδρομή της επιστροφής, τις ώρες 18:00 - 21:00 το λεωφορείο είναι συνήθως γεμάτο. Ωστόσο, αν δεν έχετε άλλο τρόπο να επιστρέψετε στη Σκιάθο, πηγαίνετε στην αμέσως επόμενη στάση από τις Κουκουναριές με τα πόδια και πάρτε το λεωφορείο που έρχεται από την παραλία. Τα δύο άλλα δρομολόγια περιλαμβάνουν ένα προς τον Ξάνεμο στο βορειανατολικό μέρος και άλλο ένα προς τη Μονή Ευαγγελιστρίας στο βόρειο τμήμα.

Με καΐκι

Τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική επιλογή, είναι τα καΐκια, οι μικρές βάρκες που λειτουργούν ως ταξί, και μεταφέρουν τους τουρίστες στα όμορφα μέρη του νησιού. Με τα καΐκια δεν μπορείτε μόνο να επισκεφτείτε δημοφιλείς (Αχλαδιές, Βρωμόλιμνος) ή απομονωνόμενες παραλίες (Κάστρο, Λαλάρια, Ασέληνος, Κεχριά), αλλά και μη κατοικημένα νησάκια (Τσουγκριάς) ή τα γειτονικά νησιά Σκόπελο και Αλόννησο (αναχώρηση από Σκιάθο 09:30 - 10.00 το πρωί και επιστροφή στις 17:00 το απόγευμα). Αν δεν έχετε πρόβλημα ναυτίας, τότε να μετακινηθείτε με καΐκι γιατί είναι πολύ όμορφη εμπειρία, να διασχίσετε τη θάλασσα έτσι και αν είστε τυχεροί να δείτε και δελφίνια!
Παραλίες στη Σκιάθο που αξίζει να επισκεφθείτε

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να απολαύσετε στο νησί της Σκιάθου είναι οι φυσικές ομορφιές και οι μαγευτικές της παραλίες, που είναι πάνω από 60 σε όλο το νησί.

Κουκουναριές

Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και ονομάζεται επίσης Χρυσή άμμος, χάρη στη χρυσαφένια λεπτή άμμο, που λάμπει κάτω από τον ήλιο. Κατατάσσεται ανάμεσα στις 7 καλύτερες παραλίες του κόσμου! Τα κρυστάλλινα νερά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, το δάσος με τα πεύκα και ο όμορφος υδροβιότοπος στης λίμνης Στροφιλίας δημιουργούν ένα ασυναγώνιστο τοπίο!

Λαλάρια

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκιάθου. Μπορείτε να πάτε μόνο με βάρκα, όταν δε φυσούν ισχυροί άνεμοι. Ένα άγριο τοπίο, με βράχους και βοτσαλάκια, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Κάστρο

Στη βόρεια ακτή του νησιού βρίσκεται η παραλία του Κάστρου ακριβώς κάτω από τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου. Η θέα προς το κάστρο είναι μαγευτική και τα νερά πεντακάθαρα. Μπορείτε νε πάτε με βάρκα ή με ιδιωτικό όχημα μέσα από το χωματόδρομο και ακολούθως να περπατήσετε περίπου 2 χιλιόμετρα.

Ξάνεμος

Στο βορειανατολικό τμήμα του νησιού μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε τις τρεις παραλίες του Ξανέμου. Βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, σε απόσταση 2,5 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα. Η πανοραμική θέα προς τη Σκόπελο και τα ευρήματα του προϊστορικού χωριού θα σας μαγέψουν!

Τσουγκριάς

Είναι ένα μικρό, καταπράσινο νησάκι, λίγο πιο νότια από το λιμάνι της Σκιάθου. Μπορείτε να πάτε με βάρκα μια ημερήσια εκδρομή και να απολαύσετε τα τυρκουάζ νερά και τον ήλιο, να περπατήσετε στο άλσος με τα πεύκα ή να επισκεφτείτε τη μικρή γραφική εκκλησία.

Μπανάνα

Σε πολύ μικρή απόσταση από τις Κουκουναριές, μπορείτε με τα πόδια να φτάσετε στη Μπανάνα. Ανεπίσημα, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια παραλία γυμνιστών, στο νοτιοδυτικό τμήμα, χάρη στην απομονωμένη τοποθεσία της. 


Αξιοθέατα στη Σκιάθο που αξίζει να επισκεφθείτε

Νησάκι του Μπούρτζι

Βρίσκεται μπροστά από την πόλη της Σκιάθου. Το Μπούρτζι ήταν ένα κάστρο, που χρίστηκε από τα αδέλφια Γκύζη που κυριαρχούσαν στο νησί από το 1207. Καταστράφηκε το 1660 από το διάσημο Βενετό ναύαρχο Μοροσίνι ( ο οποίος βομβάρδισε επίσης και τον Παρθενώνα). Το Μπούρτζι συνδέεται με τη Σκιάθο με μια γέφυρα και χωρίζει το λιμάνι σε δύο μικρότερα, το παλιό, και το καινούργιο. Σήμερα μπορείτε να δείτε τα χαλάσματα του κάστρου και το σημείο που ήταν χτισμένη η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η δεξαμενή του κάστρου. Αργότερα στις αρχές του 20 αιώνα, χτίστηκε στο νησί ένα δημόσιο σχολείο, που σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο και είναι ιδανικό τοπίο για έναν περίπατο ανάμεσα στα πεύκα που το αγκαλιάζουν.

Κάστρο

Βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και ήταν το φυσικό οχυρό, όπου το 14ο αιώνα βρήκαν καταφύγιο οι ντόπιοι για να αποφύγουν τις επιθέσεις των πειρατών. Το Κάστρο ήταν υπό Βυζαντινή διοίκηση μέχρι το 1453, έπειτα πέρασε στα χέρια των Βενετών (μέχρι το 1538) και κατέληξε υπό Τουρκική κατοχή μέχρι την επανάσταση του 1821. Εκτός από το Κάστρο, αξίζει να επισκεφτείτε την εκκλησία της Γέννησης του Χριστού, που διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Η πρόσβαση δεν είναι δυνατή μέχρι τέλους με αυτοκίνητο και γι αυτό πρέπει να διανύσετε μια μικρή απόσταση με τα πόδια για να φτάσετε.

Μουσείο

Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης ήταν γόνος γνωστής οικογένειας και γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα στο νησί της Σκιάθου. Θεωρείται από τους κορυφαίους σύγχρονους Έλληνες πεζογράφους. Το σπίτι του, στην πόλη της Σκιάθου έχει μετατραπεί σε μουσείο, που δεν μπορεί να σας δώσει μια εικόνα για τα αριστουργήματα που έγραφε, αλλά μπορεί να σας δώσει μια καλή αναπαράσταση για τη ζωή στο νησί το 19ο αιώνα. Τηλέφωνο: 2427023843.

Υδροβιότοπος

Η λίμνη Στροφιλιά, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Σκιάθου, ακριβώς πίσω από την παραλία στις Κουκουναριές. Είναι ένα μαγευτικό τοπίο στο οποίο θα απολαύσετε την ομορφιά και την ηρεμία της φύσης. Πολλά περιβαλλοντικά ευρωπαϊκά προγράμματα στηρίζουν τον υδροβιότοπο, ως τόπο υψηλής οικολογικής σημασίας.

Μοναστήρι

Η Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας, είναι από τα πιο παλιά μοναστήρια και αξίζει να την επισκεφτείτε. Χτίστηκε το 1792 και θα τη βρείτε στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού.

Εκκλησίες

Πολλές ορθόδοξες, γραφικές εκκλησίες υπάρχουν για να προσκυνήσετε στην πόλη της Σκιάθου: Παναγία Εικονίστρια, Τρεις Ιεράρχες, Παναγία Λίμνια, Παναγία Κεχριά.

Αρχιτεκτονική

Κάνοντας μια βόλτα στα γραφικά σοκάκια της πόλης, θα απολαύσετε τα νεοκλασικά κτίρια, τα άσπρα σπίτια και τους καταπράσινους κήπους τους. 


Πού να μείνετε στη Σκιάθο

Ξενοδοχεία στη Σκιάθο

Στη Σκιάθο υπάρχουν στη διάθεση σας τρεις επιλογές καταλυμάτων, τα ξενοδοχεία, τα studios-διαμερίσματα και τα δωμάτια. Τα ξενοδοχεία προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών, που εξαρτάται από την κατηγορία τους, όπως πισίνα, κλιματισμό, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. Τα studios-διαμερίσματα είναι συχνά η καλύτερη επιλογή για οικογένειες, αφού προσφέρουν και άνεση χώρου για να παίζουν τα μικρά παιδάκια, καθώς και μικρή κουζίνα για γρήγορα γεύματα. Τα δωμάτια είναι η πιο φτηνή εναλλακτική λύση παρέχοντας τα βασικά, για μια ευχάριστη διαμονή.

Είναι καλό να έχετε εξασφαλίσει το κατάλυμα σας πριν πάτε στο νησί. Θα έχετε στη διάθεση σας πολλά ξενοδοχεία για να επιλέξετε με την άνεση σας αυτό που σας ταιριάζει και θα εξασφαλίσετε και ιδιαίτερα χαμηλές τιμές κάνοντας κράτηση αρκετά νωρίτερα. Όσο πιο γρήγορα κάνετε κράτηση, τόσο λιγότερα θα πληρώσετε και τόσο καλύτερα ξενοδοχεία θα εξασφαλίσετε!

Περιοχές για να μείνετε στη Σκιάθο

Πόλη της Σκιάθου

Αν θέλετε να είστε στο κέντρο της πόλης, στην καρδιά του νησιού και να ζήσετε τη νυχτερινή ζωή, η πόλη της Σκιάθου είναι η καλύτερη επιλογή! Βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του νησιού και έχει υπέροχη θέα προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η πόλη είναι η πρωτεύουσα και ο μεγαλύτερος οικισμός στο νησί, όπου βρίσκονται τα δύο λιμάνια και εκτός από τη νυχτερινή ζωή προσφέρει καταστήματα, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Πολλά Internet cafes είναι διαθέσιμα, καθώς και ένα περίπτερο διανομής Διεθνούς Τύπου. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, βορειοανατολικά της πόλης, μόλις 5 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Κουκουναριές

Στις Κουκουναριές βρίσκεται η καλύτερη παραλία στη Σκιάθο, που είναι παγκοσμίως γνωστή. Τα πεύκα που αγκαλιάζουν την κεντρική αμμουδιά είναι το σήμα κατατεθέν της παραλίας. Αν θέλετε να μείνετε σε αυτό το κοσμοπολίτικο θέρετρο πρέπει να κάνετε έγκαιρα κράτηση σε ξενοδοχείο, γιατί είναι πολύ δημοφιλής προορισμός. Ταβέρνες, εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ είναι διαθέσιμα να σας εξυπηρετήσουν αν δε θέλετε να μετακινηθείτε στην πόλη της Σκιάθου για φαγητό ή για ποτό.

Καναπίτσα

Στο ακρωτήριο στο Καλαμάκι, στο νότιο άκρο της Σκιάθου και νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, βρίσκονται τρεις γραφικοί κολπίσκοι, το Σκλήθρι, η Τζανέρια και η Καναπίτσα. Στην Καναπίτσα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία όμορφων ξενοδοχείων. Ταβέρνες και αθλητικές δραστηριότητες υπάρχουν για να διευκολύνουν τη διαμονή σας. Γι να φτάσετε στην Καναπίτσα, μόλις τελειώνει ο δρόμος, θα χρειαστεί νε περπατήσετε περίπου 10 λεπτά.

Αγία Παρασκευή

Στην παραλία της Αγίας Παρασκευής μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο και τον ήλιο, πάνω στη χρυσαφένια, λεπτή της άμμο. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της πρωτεύουσας, σε απόσταση 20 περίπου λεπτών με το αυτοκίνητο. Υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία και εστιατόρια στη διάθεσή σας.

Μεγάλη 'Αμμος

Με λίγα μόνο λεπτά περπάτημα, ή ακόμα με ταξί ή λεωφορείο, από την πρωτεύουσα θα βρεθείτε στη Μεγάλη 'Αμμο. Συνδυάζει μια πανέμορφη παραλία, σε μια ήρεμη τοποθεσία με όλες τις ανέσεις που βρίσκονται στην πόλη. Αρκετά ξενοδοχεία και διαμερίσματα στην παραλία μπορούν να κάνουν τη διαμονή σας αξέχαστη!

Τρούλος

Ακλουθώντας το δρόμο από την πόλη της Σκιάθου στις Κουκουναριές, και περνώντας την Αγία Παρασκευή θα βρεθείτε στον Τρούλο. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ξενοδοχείων για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

Αχλαδιές

Βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας και μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο ή λεωφορείο. Είναι ένα τουριστικό θέρετρο, πολύ ανεπτυγμένο με πολλές εναλλακτικές διαμονής και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Κολιός

Βρίσκεται ανάμεσα στις Αχλαδιές και στην Αγία Παρασκευή . Είναι ένας μικρός και πολύ γραφικός οικισμός. Είναι το κατάλληλο μέρος αν θέλετε να χαλαρώσετε και ηρεμήσετε μακριά από το πλήθος και τα κοσμοπολίτικα μέρη του νησιού.


Τι να φάτε στη Σκιάθο

Η κουζίνα της Σκιάθου

Στη Σκιάθο έχετε αμέτρητες επιλογές γεύσεων και εστιατορίων. Πρώτα από όλα θα δοκιμάστε το παγκοσμίως πλέον γνωστό σουβλάκι, αν θέλετε μια γρήγορη, φτηνή και νόστιμη επιλογή, με το υπέροχο τζατζίκι και τη καλοψημένη πίτα. Εκτός από αυτό, υπάρχουν εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείτε να ταξιδέψετε σε διαφορετικές κουζίνες και γεύσεις: Ελληνική, Αγγλική, Γαλλική, Ιταλική. Σαφώς τα ψάρια και τα θαλασσινά δίνουν το παρόν πάντα, καθώς και άλλα γνωστά ελληνικά εδέσματα όπως ο μουσακάς, το ιμάμ και τα παπουτσάκια.

Αν διαλέξετε την πόλη της Σκιάθου, υπάρχουν τα περισσότερα εστιατόρια. Οι ταβέρνες στα γραφικά σοκάκια της παλιάς πόλης είναι μια καλή επιλογή όταν επιστρέφετε από τη θάλασσα ή από μια βόλτα στα μαγαζιά. Εκτός από την παλιά πόλη, μπορείτε επίσης να πάτε στο λιμάνι, στο λόφο της πόλης και στη μαρίνα, όπου θα δείτε και τα καΐκια να προετοιμάζονται για ψάρεμα στα υπόλοιπα νησιά των Σποράδων (Σκόπελο ή Αλόννησο).Αν θέλετε να μετακινηθείτε από την πόλη μπορείτε να πάτε για ένα χορταστικό γεύμα δίπλα στη θάλασσα, σε εστιατόρια που προσφέρουν πανοραμική θέα στο Αιγαίο και στο Πήλιο. Τέτοιες περιοχές είναι οι Κουκουναριές, η Αγία Παρασκευή και η Μεγάλη 'Αμμος.

Εστιατόρια που προτείνουμε στη Σκιάθο

Σας προτείνουμε ορισμένα εστιατόρια για να απολαύσετε την τοπική και ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Ωστόσο, κάνοντας μια βόλτα στο νησί θα συναντήσετε και πολλά άλλα, που μπορεί να σας προσελκύσουν με την κουζίνα τους ή το περιβάλλον τους.

Tapas Bar restaurant, Don Quijote, +30 2427021600

diningΣτο λιμάνι της Σκιάθου, ψηλά σε μία ταράτσα με αμφιθεατρική κατασκευή και πανοραμική θέα λειτουργεί με την ιδέα του Ισπανικού Tapas Bar, το Don Quijote. Ωστόσο έχει προσθέσει και πολλά πιάτα από την ελληνική κουζίνα. Ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα και καλό φαγητό σε λογικές τιμες.

Ταβέρνα Αγνάντιο - +30 24270 22016

Στο δρομό για τη Μονή Ευαγγελιστρίας συναντάμε την ταβέρνα Αγνάντιο. Σερβίρει παραδοσιακό ελληνικό σπιτικό φαγητό ετοιμασμένο με φρέσκα υλικά. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες καθώς έχει καταπληκτική θέα μέχρι και τη Σκοπέλο.

Αμφιλίκη - +30 24270 22839

Στην πόλη της Σκιάθου, απέναντι απο το κέντρο Υγείας, με θέα το απέραντο γαλάζιο, η Αμφιλίκη σερβίρει πιάτα με εξαιρετικό ψάρι και παραδοσιακή αστακομακαρονάδα.

Maria's Pizza

Δεν κάνει κρατήσεις όμως σύμφωνα με τους πιστούς θαμώνες έχει την καλύτερη πίτσα και μακαρονάδες στο νησί!Βρίσκεται στο παλιό λιμάνι πίσω από τα bars και όποιος τρώει μία φορά εκεί σίγουρα ξαναγυρνάει!

Windmill Restaurant (Ανεμόμυλος): Σκιάθος, πάνω στο λόφο, +302427024550

Η καλύτερη επιλογή στην πόλη της Σκιάθου. Προσφέροντας πανοραμική θέα στους λόφους και στη μαρίνα, ο Ανεμόμυλος θεωρείται η νούμερο ένα επιλογή στη λίστα των τουριστών. Αν και μπορεί να χρειαστεί να ανεβείτε τον απότομο λόφο σε κάποιο σημείο, το εστιατόριο θα σας ανταμείψει με το παραπάνω για τον κόπο σας. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα από τη διεθνή κουζίνα και οι ιδιοκτήτες θα σας κάνουν να αισθανθείτε από την πρώτη στιγμή σας στο σπίτι σας. Παρόλο που στοιχίζει παραπάνω από το μέσο όρο στο νησί, τα εδέσματα πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους! Αν θέλετε ένα ρομαντικό δείπνο βιαστείτε να κλίσετε τραπέζι στο private μπαλκόνι του καταστήματος!

The Village: Παραλία Κουκουναριές, 50 μέτρα από την ακτή, απέναντι από τη λίμνη Στροφιλία, +302427049520.

Μικρή οικογενειακή ταβέρνα, που φροντίζει με αφοσίωση του πελάτες της με τα νοστιμότερα ελληνικά πιάτα (μουσακάς, παπουτσάκια, σαλάτες)

Green Park: Αγία Παρασκευή, 300 μέτρα από την παραλία, +302427049490

Βρίσκεται στο συγκρότημα των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων με το ίδιο όνομα, ανάμεσα στα πεύκα και στα πλατάνια. Το περιβάλλον θα σας χαλαρώσει, μακριά από την πολυκοσμία και τη φασαρία, στην όμορφη περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Τα παραδοσιακά πιάτα και η διακόσμηση με ξύλο και πέτρα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν!

Ασπρόλιθος: Αγία Παρασκευή, +302427021016, +302427023110

Παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, που συνδυάζονται σε ξεχωριστά πιάτα όπως το μοσχαράκι στη στάμνα ή το κοτόπουλο του Ασπρόλιθου. Η άψογη εξυπηρέτηση και η φιλική ατμόσφαιρα θα οδηγήσουν τη γευστική σας απόλαυση στο αποκορύφωμά της!

Λυκόφως: Μεγάλη 'Αμμος, +302427023050

Μια μικρή ταβέρνα δίπλα στη ακτή στη Μεγάλη 'Αμμο που προσφέρει φρέσκα ψητά ψάρια και όλα τα θαλασσινά. Απολαύστε το γεύμα σας και ένα ποτήρι μπύρα σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, ακούγοντας τον παφλασμό των κυμάτων...

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη 'Αμμος, +302427022572

Είναι ανοιχτό όλη την ημέρα και σας περιμένει δίπλα στη θάλασσας για να δοκιμάσετε τους παραδοσιακούς ελληνικούς μεζέδες μαζί με ένα ποτηράκι ούζο. Ψητά ψάρια, θαλασσινά, το γνωστό κοτόπουλο του Πέτρου με γέμιση μπανάνας και πολλές ποικιλίες κρεατικών, είναι μερικές από τις επιλογές σας. Εάν επιθυμείτε αστακό τηλεφωνείστε και κάντε κράτηση αμέσως! 


Πού να διασκεδάσετε στη Σκιάθο 

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή Σκιάθο

Οι περισσότεροι επισκέπτες προτιμούν να κάνουν μια βόλτα στα μπαράκια της πόλης, παρά να περάσουν το βράδυ τους μόνο σε ένα. Στην πόλη της Σκιάθου υπάρχουν δύο πόλοι έλξης για τους night lovers. Ο ένας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του οικισμού, μετά τη μαρίνα, μπροστά στο λιμάνι, στο δρόμο προς το αεροδρόμιο. Είναι στέκι της νεολαίας, που πίνει και χορεύει μέσα και έξω από το διάσημο Remezzo bar,το Kalhua, αλλά και το κλασσικό BBC με dance μουσική μέχρι το πρωϊ.

Η δεύτερη ζωντανή περιοχή είναι στην παλιά πόλη, στην πλατεία των Τριών Ιεραρχών, στην Οδό Παπαδιαμάντη και στο δυτικό τμήμα του λιμανιού. Υπάρχουν mainstream clubs όπως το Admiral Benbow, καθώς και πιο εκλεπτυσμένα όπως ο Κένταυρος, που θα ακούσετε jazz και rock μουσική. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν και πολλές καφετέριες, με γιγαντοοθόνες για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας ομάδα σε κάθε είδους άθλημα.

Από τα πλέον δημοφιλή μπάρ ολόκληρης της Ελλάδας το Slip Inn και το bar- club Cassablanca. Με τα μαξιλάρια στα σκαλοπάτια και τα δημοφιλή κρεβάτια καναπέδες στη διακόσμηση, προσφέρουν τα καλύτερα κοκτειλ του νησιού και πολύ συχνά τα επισκέπτονται και διασημότητες. Τα δύο αυτά μπαρ πλαισιώνονται από άλλα επίσης μοντέρνα μπαράκια όπως το Blue Bar,το Barfly και το Goggas ενώ ανεβαίνοντας προς τη εκκλησία των Τριών Ιεραρχών συναντάμε το Rock & Roll με ποιο αγγλικό προφίλ επίσης με μαξιλάρια στα σκαλιά για ποιο rock & roll νύχτες.

Αν θέλετε μια καθαρά ελληνική βραδιά, με μπουζούκια, θα βρείτε κέντρα και θα περάσετε μια αξέχαστη νύχτα με απίστευτο κέφι, χορό και τραγούδι! Μέσα στην καρδία της πόλης θα βρείτε την ΑΠΟΘΗΚΗ, το καθαρό ελληνάδικο με ελληνική μουσική έως το πρωϊ το οποίο είναι και από τα πλέον δημοφιλή στέκια.

Αν πάλι προτιμάτε πιο ήσυχα μέρη μακριά από το κέντρο της πόλης επισκεφτείτε κάποιο μπαρ στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και θα χαλαρώσετε πίνοντας κοκτέιλ, υπό τους ήχους απαλής μουσικής, σε ένα παραδοσιακό ελληνικό περιβάλλον.

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε το βράδυ σας παρακολουθώντας μια ταινία σε θερινό σινεμά, που συνηθίζεται πολύ σε όλη την Ελλάδα. Ο καιρός το καλοκαίρι το ευνοεί και είναι ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία να βλέπετε ταινία κάτω από τον έναστρο ουρανό. Στη Σκιάθο υπάρχουν στη διάθεσή σας δύο θερινά σινεμά, το 'Αττικον στην Οδό Παπαδιαμάντη και το Cinema Paradiso. Υπάρχουν καθημερινά δύο προβολές και η πρώτη ξεκινά γύρω στις 20:30. 



Χρήσιμα τηλέφωνα στη Σκιάθο
  • Τουριστική Αστυνομία:+30 2427023172
  • Κέντρο Υγείας:+30 2427022222, +30 2427022040
  • Πυροσβεστική:+30199, +30 2427021199, +30 2427021998
  • Ταξί:+30 2427021460, +30 2427023713
  • Φαρμακεία:+30 2427022988, +30 2427021230, +30 2427022666, +30 2427024090
  • Αστυνομία:+30 2427021111
  • Λιμεναρχείο: +30 2427022017
  • Εξυπηρέτηση Πολιτών:+30 2427021177
  • Δημαρχείο: +30 2427022022, +30 2427022240, +30 2427023713 Fax : +30 2427023150
  • Αεροδρόμιο:+30 2427022376 , +30 2427021885, +30 2427022049, +30 2427022229 Fax: +30 2427024130
  • Ταχυδρομείο:+30 2427022011
  • Μουσείο Παπαδιαμάντη: +30 2427023843
  • Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι:+30 2427023717
Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)