Φτιάξε μόνος σου ένα ρολόι τοίχου με φωτογραφίες!

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Φτιάξτε μόνοι σας ένα ρολόι τοίχου… με φωτογραφίες!Δημιουργήστε ένα καλλιτεχνικό ρολόι τοίχου… γεμίζοντας το σαλόνι σας με αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές διακοπές στη Μύκονο, τα παιδικά χρόνια στο χωριό ή από τα αστεία σκηνικά με την παρέα σας! Διαλέξτε τις πιο όμορφες φωτογραφίες και κατασκευάστε μόνοι σας ένα ξεχωριστό ρολόι που θα «τραβά» τα βλέμματα των επισκεπτών. Μέσα από πέντε εύκολα βήματα, μπορείτε να δώσετε ζωντάνια σε έναν άδειο τοίχο του διαμερίσματός σας…
Τι θα χρειαστείτε: 12 φωτογραφίες,  12 κορνίζες, έναν μηχανισμό ρολογιού, μια κολλητική ταινία, πρόκες και σφυρί.
Βήμα 1ο: Διαλέξτε δώδεκα κορνίζες σε μικρό ή και πιο μεγάλο μέγεθος
Αγοράστε κορνίζες σε διάφορα μεγέθη, με τη μεγαλύτερη να κινείται στις 2x3 ίντσες. «Παίξτε» με τα μεγέθη των κορνιζών, αλλά και τα χρώματά τους, ώστε να κατασκευάσετε ένα πιο ιδιαίτερο ρολόι. Είστε σε θέση, ακόμα και να αφαιρέσετε το τζάμι τους… και να χρωματίσετε τις κορνίζες με το σπρέι σε έντονα χρώματα.
Βήμα 2ο: Τοποθετήστε τις κορνίζες σε κυκλικό σχήμα στο πάτωμα
Τοποθετήστε τις κορνίζες με τις φωτογραφίες στο πάτωμα και «σχηματίστε» με τις φωτογραφίες ένα κυκλικό ρολόι. Σκεφτείτε ότι κάθε κορνίζα θα καταλαμβάνει τη θέση ενός αριθμού. Έτσι, θα σιγουρευτείτε για το εάν τελικά ταιριάζουν οι κορνίζες (τετράγωνες, ορθογώνιες, μικρές, μεγάλες) στη θέση που έχετε επιλέξει στο μυαλό σας.
Βήμα 3ο: Καρφώστε μόνο τις 4 κορνίζες στον τοίχο
Πάρτε στα χέρια σας τις τέσσερις μεγαλύτερες κορνίζες και καρφώστε τις με ένα σφυρί και μια πρόκα στις εξής θέσεις των αριθμών του ρολογιού:  12:00, 3:00, 6:00 και 9:00. Για να υπάρχει αντίθεση στο έργο, προτιμήστε να καρφώσετε τις κάθετες φωτογραφίες στους αριθμούς 12:00 και 6:00 και τις οριζόντιες στους υπόλοιπους δυο. Προσοχή! Οι κορνίζες πρέπει να βρίσκονται νοητά στην ίδια ευθεία…
Βήμα 4ο: Φτιάξτε το υπόλοιπο ρολόι
Ήρθε η ώρα να πάρετε μια – μια τις κορνίζες με τις φωτογραφίες και να τις καρφώσετε στον τοίχο, έχοντας το σχήμα του ρολογιού στο μυαλό σας. Για να βοηθηθείτε, πάρτε ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας και κολλήστε το στη θέση που θα βάλετε την πρόκα. Έτσι, θα γνωρίζετε με σιγουριά που θα τοποθετήσετε τι. Να θυμάστε, το κενό στη μέση πρέπει να είναι μεγάλο για να κινούνται ελεύθερα οι δείκτες του ρολογιού.
Βήμα 5ο: «Εγκαταστήστε» το μηχανισμό του ρολογιού
Στο τελευταίο στάδιο, το μόνο που λείπει είναι να καρφώσετε το μηχανισμό του ρολογιού στο κέντρο του κύκλου… για να έχετε ένα ρολόι γεμάτο αναμνήσεις! Προτιμότερο, είναι να έχετε αγοράσει ένα μηχανισμό με μεγάλους δείκτες, ώστε να «διαβάζεται» εύκολα η ώρα.

Δείτε περισσότερες κατασκευές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας εδώ.
Δείτε περισσότερες ιδέες από την κατηγορία "Φτιάξε μόνος" εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)