Συνταγή για σπιτικό ψωμί

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Για όσους είναι φανατικοί του σπιτικού φαγητού, αυτή η συνταγή για ψωμάκι θα σας λύσει τα χέρια. 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φαρίνα
  • 1 κουτί μπύρα 330 ml
  • 1 κουτ γλυκ. αλάτι
  • 1 κουτ σουπ. λάδι
  • προαιρετικά σουσάμι

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε στη μέση μια τρύπα, όπου ρίχνουμε το αλάτι και το λάδι.
  2. Προσθέτουμε λίγο λίγο τη μπύρα και ζυμώνουμε κάνα 10 λεπτό.
  3. Τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί κάνα μισάωρο το ζυμάρι μας.
  4. Ζυμώνουμε ελαφρά σε σχήμα καρβελιού.
  5. Το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι.
  6. Ρίχνουμε σουσάμι, το πατάμε λίγο να κολλήσει, το χαράζουμε.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 για καμιά ώρα.

Περισσότερες συνταγές εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)