Τα ομορφότερα νησιά κοντά στην Αθήνα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Υπέροχα νησάκια… ένα τσιγάρο δρόμος!
- Μια ανάσα από την Αθήνα (το ταξίδι από το Λαύριο διαρκεί μόλις μία ώρα και κάτι), η Τζια σε προσκαλεί για ένα weekend που τα έχει όλα. Κοσμοπολίτικα vibes στο Βουρκάρι δίπλα στα πολυτελή yachts που αράζουν εδώ κάθε καλοκαίρι, παραδοσιακές και αρχοντικές εικόνες στην Ιουλίδα (Χώρα), βουτιές δίπλα σε ναυάγια παγκοσμίου ενδιαφέροντος, γνωριμία με την ιστορία και τον πολιτισμό στην ενδοχώρα.
- Η «κυρία» του Αργοσαρωνικού απέχει 1,5 ώρα από τον Πειραιά. Πιο σικάτη από ποτέ ηΎδρα μοιάζει ιδανική επιλογή για μια διήμερη απόδραση από το κλεινόν άστυ. Θα περπατήσεις στα γραφικά καλντερίμια και θα ποζάρεις μπροστά στα μεγαλοπρεπή αρχοντικά, θα απολαύσεις το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα από το κάστρο του Κάβου, θα βολτάρεις γαϊδουροκαβαλαρία, θα δειπνήσεις σε elegant εστιατόρια και θα απολαύσεις super cocktails στα bars στο λιμάνι.
ΥΔΡΑ: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για μια μίνι απόδραση στην πανέμορφη... κοσμοπολίτισσα!
- Δυνατό «χαρτί» τους η κοντινή απόσταση από την Αθήνα, μόλις δυο ώρες με το flying dolphin. Οι πευκόφυτες Σπέτσες σε περιμένουν για ένα διήμερο άκρως καλοκαιρινό. Με ένα ποδήλατο θα βολτάρεις ανέμελα από την Ντάπια μέχρι το Παλιό Λιμάνι και θα εκστασιαστείς από τη μεγαλοπρέπεια και την αρχοντιά των καπετανόσπιτων. Θα το αφήσεις για να κολυμπήσεις στα κρυστάλλινα νερά στις παραλίες Καΐκι, Βρέλλο, Αγ. Ανάργυροι και Αγ. Παρασκευή, να γευματίσεις by the sea και να διασκεδάσεις με summer hits στα νησιώτικα μπαράκια στο Παλιό Λιμάνι, να γυρίσεις πίσω στο χρόνο και να πάρεις μαθήματα ιστορίας από τη Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα.
ΣΠΕΤΣΕΣ: Πως απέκτησαν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους;;;
- Η Κύθνος, η «ντροπαλή» κυρία των δυτικών Κυκλάδων, 1,5 ώρα από το Λαύριο, σου συστήνεται μέσα από το λιμάνι του Μέριχα με τα παραδοσιακά ταβερνάκια και τα πολυτελή ιστιοπλοϊκά, την πεντακάθαρη Χώρα με τα πάλλευκα δρομάκια, τις χρωματιστές αυλές και τα κάτασπρα σπίτια κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Τα φημισμένα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή spots του νησιού. Πέρνα από το χωριό Δρυοπίδα με τις κόκκινες κεραμοσκεπές και το σπήλαιο Καταφύκι, κι από τις παραλίες Επισκοπή, Απόκρουση και Κολώνα! Είσαι έτοιμος να τη γνωρίσεις μέσα σε 48 ώρες;
ΚΥΘΝΟΣ: Παράφορα... ερωτεύσιμη! (PHOTOS)
- Με το ταξίδι από τον Πειραιά να διαρκεί λιγότερο από μία ώρα, το Αγκίστρι είναι ιδανική επιλογή για μία άκρως ήρεμη απόδραση. Χαλάρωσε σε κάποιο από τα cafés ή τα ταβερνάκια της Σκάλας ή του Μεγαλοχωρίου (τα δυο λιμάνια του νησιού) και απόλαυσε τον καλοκαιρινό ήλιο στις παραλίες Δραγωνέρα, Μάρεζα και Απόνησο. Στην τελευταία μάλιστα θα γίνεις μάρτυρας του πιο ρομαντικού ηλιοβασιλέματος του Αργοσαρωνικού.
541_DSC_0384.JPG

Περισσότερα θέματα για το καλοκαίρι εδώ.
Περισσότερα θέματα για νησιά εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)