Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης μετά από αιματηρή συμπλοκή με 4 τραυματίες στο κέντρο της Αθήνας

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


Διαβάστε εδώ ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

- Τέσσερις τραυματίες - Πανικός στο κέντρο της Αθήνας
- Ο αρχιτρομοκράτης είχε πάνω του και χειροβομβίδα - Μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό τραυματισμένος
- Η συμπλοκή του Νίκου Μαζιώτη  με τους αστυνομικούς έγινε πάνω στην οδό Μητροπόλεως
- Η σύλληψη έγινε από αντιτρομοκρατική και ΔΙΑΣ - Ενας αστυνομικός και δυο τουρίστες ελαφρά τραυματίες
- Τι λένε στο αυτόπτες μάρτυρες - Φορούσε περούκα και γυαλιά για να μην τον αναγνωρίσουν
- Αστυνομοκρατείται το κέντρο της Αθήνας - Έχει σηκωθεί και το ελικόπτερο της αστυνομίας

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη με πυροβολισμούς στην καρδιά της Αθήνας. Ο Μαζιώτης συνελήφθη στην οδό Μητροπόλεως. Κατά τις συμπλοκές, που ήταν δυο τελικά σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες,  έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός και ο Μαζιώτης ο οποίος είχε πάνω του και μια χειροβομβίδα.
Τραυματισμένοι είναι ελαφρά και δυο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός.
Πως έγινε η σύλληψη


Σύμφωνα με πληροφορίες, εδω και έναν μήνα η αντιτρομοκρατική είχε πληροφορίες, ότι ο Μαζιώτης είναι στην Αθήνα και κινείται στο κέντρο. Το μεσημέρι γύρω στις 12.30 αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι ένα άτομο που μοιάζει με τον Μαζιώτη είναι στο Μοναστηράκι. Σπεύδουν εκεί και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς που πουλάει είδη εξοχής και κάμπινγκ. Εκεί, ζητάει έναν σάκο. 
Η πωλήτρια του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο. Ειδοποιεί την αστυνομία. Βγαίνοντας οι αστυνομικοί τον καλούν να παραδοθεί. 

Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί. 

Η περούκα που φορούσε ο Μαζιώτης προκειμένου να μην τον αναγνωρίσουνΗ περούκα που φορούσε ο Μαζιώτης προκειμένου να μην τον αναγνωρίσουν
Ο Μαζιώτης τραυματίζεται και συλλαμβάνεται. Τραυματίζεται επίσης ένας αστυνομικός και οι δυο τουρίστες, όλοι ελαφρά.
Ο αστυνομικός ευτυχώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο στο οποίο καρφώθηκε η σφαίρα. Σημειώνεται ότι η συμπλοκές έγιναν σε ώρα αιχμής σε δυο από τα πιο πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας το οποίο είναι γεμάτο τουρίστες.

Η περιοχή είναι αποκλεισμένη, αφού όλα έγιναν λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουρίστες.
Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος του Επαναστατικού Αγώνα και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους. Τελευταία φορά που είχε εμφανιστεί ενώπιον των αρχών ήταν στις 15 Ιουνίου και η σύντροφός του εξαφανίστηκε τρεις μέρες αργότερα. 
Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους.

Ωστόσο, όλοι αυτοί οι όροι δεν τηρήθηκαν.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)