Ίος - Τουριστικός οδηγός

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


H Ίος ανήκει στην επαρχία Θήρας και βρίσκεται νότια της Πάρου και της Νάξου και βόρεια της Σαντορίνης. Η Ίος φημίζεται γιατί μπορεί και συνδυάζει πετυχημένα την κοσμοπολίτικη ζωή με την αυθεντική κυκλαδίτικη ομορφιά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι η Χώρα, η οποία διαθέτει κτίσματα της εποχής της Φραγκοκρατίας και της Ενετοκρατίας. 

Περισσότεροι τουριστικοί οδηγοί εδώ.


Χάρτης Ίου




Πώς θα πάτε και θα μετακινηθείτε στην Ίο

Μετάβαση στην Ίο

Η Ίος ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται στο νότιο τμήμα. Μπορείτε να φτάσετε στην Ίο μόνο ακτοπλοϊκώς, αφού δεν υπάρχει αεροδρόμιο. Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά πλοία με προορισμό την Ίο , high speed ferries και ferry boats. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 7 ώρες και οι τιμές των εισιτηρίων εξαρτώνται από την περίοδο που θα επισκεφτείτε το νησί και από τον τύπο του πλοίου που θα επιλέξετε. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα δρομολόγια που συνδέουν την Ίο με τον Πειραιά, αυξάνονται εξαιτίας της μεγάλης τουριστικής κίνησης. Υπάρχει, επίσης, σύνδεση Ίου-Ραφήνας με καταμαράν, που το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες. Τέλος, υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με άλλα νησιά μέσω flying dolphins, ferry boats ή catamaran, όπως: Σαντορίνη, Πάρο, Νάξο, Μύκονο, Σύρο, Σίκινο, Ανάφη, Φολέγανδρο, Κουφονήσια, Μήλο, Σίφνο, Σέριφο, Κίμωλο, Τήνο, Κρήτη. Τα δρομολόγια σε αυτούς τους προορισμούς δεν είναι καθημερινά και μεταβάλλονται ανάλογα με τη ζήτηση. Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να μεταβούν αεροπορικώς στο νησί της Σαντορίνης, που υπάρχει αεροδρόμιο και μετά απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ίο. Τα ταξίδι Ίο-Σαντορίνη διαρκεί 30 λεπτά με flying dolphin και 1 ώρα με απλό ferry boat. 

Πώς θα περιηγηθείτε στην Ίο

Λεωφορεία

Η υπηρεσία των λεωφορείων στην ίο είναι πολύ καλά οργανωμένη και τα εισιτήρια πολύ φτηνά. Κάθε 15 λεπτά υπάρχει λεωφορείο που συνδέει, την Χώρα, τον Όρμο και τον Μυλόποτα και κάθε 1 ώρα τον όρμο με τον Κουμπαρά. Τα λεωφορεία είναι διαθέσιμα καθημερινά, όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός από το Κτελ υπάρχουν και εκδρομικά λεωφορεία, που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές σε διάφορες περιοχές του νησιού. αναχωρούν καθημερινά από τη Χώρα, το Μυλόποτα και τον Όρμο και κατευθύνονται προς την παραλία της Αγίας Θεοδότης και το Μαγκανάρι.


Ταξί

Υπάρχουν ταξί που μπορούν να σας μεταφέρουν στη Χώρα, το Μυλόποτα και το λιμάνι με χρέωση που είναι προκαθορισμένη. Μπορείτε βέβαια να μετακινηθείτε σε όποια περιοχή του νησιού επιθυμείτε και να κανονίσετε τη χρέωση με τον οδηγό, σε περίπτωση που ο προορισμός δεν είναι στους πιο δημοφιλής και προκαθορισμένους.


Αυτοκίνητο

Μπορείτε να μεταφέρετε το αυτοκίνητο σας από την Αθήνα με το πλοίο ή αν δεν σας συμφέρει οικονομικά μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο εκεί.

Βάρκα

Τέλος, όπως σε όλα τα νησιά, έτσι και στην Ίο υπάρχουν βάρκες ταξί που μπορούν να σας μεταφέρουν από τον Όρμο στο Μαγκανάρι , αλλά και σε άλλες παραλίες του νησιού.διαδρομής που θέλετε να ακολουθήσετε.

Αποστάσεις (χλμ) από το λιμάνι της Ίου

  • Χώρα 2
  • Κουμπαρα 1.5
  • Μυλοπότας 5
  • Μαγκανάρι 23
  • Αγία Θεοδότη 12
  • Πλακωτός 13
  • Παλαιόκαστρο 18
  • Ψαθί 20
  • Κάλαμος 16

Παραλίες στην Ίο που αξίζει να επισκεφθείτε

Γιαλός

Ο Γιαλός είναι η πιο κεντρική παραλία του νησιού και απέχει λίγα μόλις μέτρα από το λιμάνι. Μπορείτε να πάτε με τα πόδια ή με το λεωφορείο που κάνει τη διαδρομή Λιμάνι-Χώρα-Μυλόποτας. Η παραλία του Γιαλού είναι πολύ δημοφιλής και για το λόγο αυτό υπάρχουν πολλά εστιατόρια και ξενοδοχεία, καθώς και διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Μυλοπότας

Η παραλία του Μυλόποτα είναι η πιο δημοφιλής και πολυσύχναστη παραλία στην Ίο. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της Χώρας και μπορείτε να πάτε είτε με τα πόδια μέσα σε 15 λεπτά, είτε με το λεωφορείο. Είναι από τις πιο μεγάλες ακτές στο νησί, μήκους 1 χιλιομέτρου, και προσφέρει εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες και θαλάσσια σπορ. Είναι η αγαπημένη παραλία, κυρίως των νέων, οι οποίοι συνεχίζουν εκεί το party της προηγούμενης νύχτας!

Μαγκανάρι

Βρίσκεται στη νότια ακτή του νησιού, σε απόσταση 23 χιλιομέτρων από το κέντρο. Μπορείτε να πάτε είτε με το λεωφορείο, είτε με βαρκούλες που αναχωρούν από το λιμάνι του νησιού. Είναι μια πανέμορφη τοποθεσία, που χωρίζεται σε 5 μικρότερες παραλίες, με άμμο ή βοτσαλάκια και κρυστάλλινα νερά. Είναι η ιδανική τοποθεσία για να χαλαρώσετε, να κάνετε ηλιοθεραπεία και να κολυμπήσετε. Το περιβάλλον είναι μαγευτικό και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε! Υπάρχουν ταβέρνες με φρέσκα ψάρια και άλλα θαλασσινά, καθώς και ξενοδοχεία.

Αγία Θεοδότη

Η παραλία της Αγίας Θεοδότης είναι μια από τις πιο ήσυχες στην Ίο και είναι κατάλληλη για αυτούς που επιθυμούν ηρεμία, μακριά από τον πολύ κόσμο. Μπορείτε να κολυμπήσετε στα καταγάλανα νερά της, να απολαύσετε τον ήλιο στη χρυσαφένια άμμο της και να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα στα εστιατόρια που υπάρχουν. Μπορείτε να πάτε είτε με ιδιωτικό όχημα, είτε με τα εκδρομικά λεωφορεία, που οργανώνουν ημερήσιες εκδρομές.

Κουμπαρα

Βρίσκεται βορειοδυτικά από το λιμάνι και μπορείτε να μεταβείτε εκεί είτε με λεωφορείο, είτε με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο προς το Γιαλό, είτε να πάτε με τα πόδια μετά από μισή ώρα περπάτημα. Υπάρχουν ταβέρνες και ξενοδοχεία διαθέσιμα, αλλά είναι γενικά μια πολύ ήρεμη περιοχή. Η τοποθεσία είναι φανταστική και μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα, το καλύτερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο στο νησί!

Kάλαμος

Η παραλία του Καλάμου, βρίσκεται στην ανατολική ακτή του νησιού σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από το λιμάνι. Στη διαδρομή αξίζει να κάνετε μια στάση για να επισκεφτείτε το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη. Η παραλία είναι απομονωμένη και συχνά μπορεί να μη βρείτε και κανέναν εκεί! Απολαύστε το κολύμπι και το snorkeling στα πεντακάθαρα νερά της.

Ψαθί

Στη διαδρομή προς την Αγία Θεοδότη θα συναντήσετε δυο μικρές εξωτικές παραλίες που ανήκουν στο Ψαθί. Είναι πολύ ήσυχες και είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για τους windsurfers, λόγω των ευνοϊκών ανέμων που φυσούν στην περιοχή.


Αξιοθέατα στην Ίο που αξίζει να επισκεφθείτε

Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ίου βρίσκεται στη καρδιά του νησιού, στη χώρα, σε ένα νεοκλασικό κτίριο που ανήκει στο Δήμο. Είναι ανοιχτό καθημερινά, από τις 8 μέχρι τις2 το μεσημέρι , εκτός από τις Δευτέρες. Μπορείτε να θαυμάσετε μια πλούσια συλλογή ευρημάτων που περιλαμβάνει κεραμικά αντικείμενα, επιγραφές, εργαλεία και πολλά άλλα Κυκλαδίτικα αντικείμενα. Μεσαιωνικό Κάστρο Η αρχαία πόλη της Ίου ήταν χτισμένη εκεί που βρίσκεται σήμερα η χώρα. Μπορείτε να δείτε τα χαλάσματα-ευρήματα από το Μεσαιωνικό κάστρο, που χτίστηκε το 1937.

Θέατρο Οδυσσέας Ελύτης

Το θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης» βρίσκεται στο λόφο που είναι χτισμένη η χώρα, στο υψηλότερο σημείο. Είναι ένα ανοιχτό θέατρο 1000 θέσεων, χτισμένο από μάρμαρο και πέτρα. Και κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί διάφορα πολιτιστικά γεγονότα. Η θέα προς το Μυλόποτα, αλλά και προς το Αιγαίο είναι καταπληκτική!

Προτομή του Ομήρου

Η προτομή του Ομήρου βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, δίπλα στο Πλακωτό, όπου βρίσκονται πολλοί τάφοι που χρονολογούνται στην Ελληνιστική εποχή. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Όμηρος, ο επικός ποιητής της Αρχαίας Ελλάδας, γυρνώντας στην Αθήνα, από ένα ταξίδι στη Σάμο, αποβιβάστηκε στην Ίο. Οι κάτοικοι, του έθεσαν ένα αίνιγμα και όταν δεν μπόρεσε να το απαντήσει, σκοτώθηκε και θάφτηκε εκεί.

Παναγιά Γκρεμιώτισσα

Η εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμιώτισας είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της χώρας και είναι το σήμα κατατεθέν του νησιού. Είναι πραγματικά το στολίδι της Ίου και όλο το νησί απλώνεται στα πόδια της. Η αρχιτεκτονική της είναι βυζαντινή, εξαιρετικά απλή και λιτή, αλλά η τοποθεσία της την καθιστά ιδιαίτερα γραφική. Ανεβαίνοντας στο λόφο μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Σύμφωνα με την παράδοση η εκκλησία χτίστηκε στο σημείο αυτό, γιατί εκεί βρέθηκε η εικόνα της Παναγίας που είναι σήμερα στο ναό. Αρχικά οι κάτοικοι όταν βρήκαν την εικόνα τη μετέφεραν σε άλλο ναό , αλλά η εικόνα τα βράδια μεταφερόταν στο σημείο εκείνο και οι κάτοικοι κατάλαβαν ότι εκεί πρέπει να χτιστεί η εκκλησία. Η εικόνα θεωρείται θαυματουργή ακόμα και σήμερα.

Καθεδρικός Ναός-Μητρόπολη

Στέκεται επιβλητικός στη χώρα του νησιού, και είναι μία από τις πιο όμορφες Κυκλαδίτικες εκκλησίες. Είναι άσπρος με γαλάζιο τρούλο και στο εσωτερικό του υπάρχουν εξαιρετικές αγιογραφίες και εικόνες.


Πού να μείνετε στην Ίο

Χώρα

Η χώρα της Ίου είναι μια χαρακτηριστική Κυκλαδίτικη πόλη με κατάλευκα σπίτια, στενά, λιθόστρωτα σοκάκια και ανεμόμυλους. Βρίσκεται στη δυτική ακτή του νησιού, απέχει 2 χιλιόμετρα από το λιμάνι και είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, πάνω στο λόφο. Στο τέρμα του λόφου δεσπόζει επιβλητική η εκκλησία της Παναγίας της Γκρεμιώτισας, που χτίστηκε στο σημείο αυτό, που βρέθηκε η εικόνα της. Η θέα από το λόφο είναι πανοραμική και θα σας κόψει την ανάσα! Στη χώρα μπορείτε να πάτε είτε περπατώντας, είτε με λεωφορείο που ξεκινά από το λιμάνι. Περπατώντας προς τη Χώρα θα συναντήσετε το αρχαίο τείχος και τη Μητρόπολη. Θα δείτε επίσης τους 12 ανεμόμυλους και το ανοιχτό θέατρο «Οδυσσέας Ελύτης». Το νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σφύζει από ζωή! Υπάρχουν διαθέσιμα πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, μπαρ που προσφέρουν στους επισκέπτες μια άνετη και αξέχαστη διαμονή.

Όρμος-Λιμάνι

Το κεντρικό λιμάνι του νησιού βρίσκεται στους πρόποδες του λόφου, που είναι χτισμένη η Χώρα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού και για αυτό μπορείτε να βρείτε πολλά ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, ταβέρνες, τουριστικά μαγαζιά. Η παραλία Γιαλός, εκτείνεται σε μεγάλο μήκος και είναι γεμάτη μπαρ και ταβέρνες για να περάσετε ένα όμορφο βράδυ με θέα τη θάλασσα. Από το λιμάνι αναχωρούν διαρκώς πλοία για συγκεκριμένες παραλίες του νησιού, αλλά και για κοντινά νησιά.

Μυλοπότας

Η περιοχή του Μυλόποτα βρίσκεται σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από το λιμάνι του νησιού. Είναι πολύ γραφική τοποθεσία και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της χώρας, ανάμεσα στους βράχους.

Μαγκανάρι

Μετά από τη Χώρα και το Μυλόποτα, θα καταλήξετε στο νότιο τμήμα του νησιού. το πρώτο μέρος που θα συναντήσετε είναι η πολύ όμορφη παραλία του Κλίμα. Συνεχίζοντας την εκδρομή θα περάσετε το μοναστήρι στον Κάλαμο και θα καταλήξετε στο χωριό Μαγκανάρι. Η απόσταση από το λιμάνι είναι 23 χιλιόμετρα. Η παραλία είναι μία από τις ομορφότερες του Αιγαίου και υπάρχει μεγάλη ποικιλία από καταλύματα κάθε κατηγορίας και πολλές ταβέρνες, που σερβίρουν φρέσκο ψάρι.


Τι να φάτε στην Ίο

Η κουζίνα της Ίου

Στην Ίο, όπως και σε όλα τα νησιά των Κυκλάδων, θα συναντήσετε την κλασική Μεσογειακή διατροφή με κάποια στοιχεία, από την Κυκλαδίτικη κουζίνα. Λόγω του κλίματος, υπάρχει πλούσια βλάστηση και αρκετά μεγάλη παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά. Θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάστε ορισμένες τοπικές νοστιμιές όπως : γεμιστές αγκινάρες, γεμιστά καλαμάρια, χταπόδι και κάθε είδους θαλασσινό πιάτο μαγειρεμένο με εξαιρετικό τρόπο. Το ξινοτύρι, ένα είδος πικάντικου τυριού, είναι πολύ γευστικό και μπορείτε να αγοράσετε σε πολλά καταστήματα στο νησί. Τέλος, όσον αφορά στα γλυκά, δοκιμάστε τα μοναδικά καλτσούνια (γλυκό με τοπικό μέλι εξαιρετικής ποιότητας και κανέλλα) και τα αμυγδαλωτά.

Εστιατόρια που προτείνουμε στην Ίο

Το νησί της Ίου προσφέρει στους επισκέπτες μεγάλη ποικιλία εστιατορίων. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να βρείτε fast food restaurants, μεζεδοπωλεία, παραδοσιακές ταβέρνες, ουζερί, ψαροταβέρνες και πολυτελή εστιατόρια.

Αίνιγμα (τηλ. 22860 91847)

Το εστιατόριο μπαρ Αίνιγμα βρίσκεται στην πιο γραφική τοποθεσία του νησιού, στο λιμάνι, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Είναι από τα πιο αγαπημένα στέκια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αφού το περιβάλλον είναι πολύ φιλόξενο και η κουζίνα υπέροχη. Μπορείτε να δοκιμάσετε μοναδικούς ελληνικούς μεζέδες και τα πιο δημοφιλή ελληνικά πιάτα και να πιείτε κάποιο από τα ελληνικά ποτά, ούζο, κρασί, τσίπουρο. Και όλα αυτά, σε ένα όμορφο περιβάλλον με θέα τη θάλασσα!

Corali (τηλ. 22860 91272)

Το Corali hotel-bar-restaurant, βρίσκεται στη παραλία του Γιαλού, στο λιμάνι. Σερβίρει τα πιο νόστιμα πιάτα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, σε πολύ καλές τιμές. Είναι από τα πιο παλιά εστιατόρια στο νησί και έχει εμπειρία 20 χρόνων. Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, υπέροχη πίτσα ψημένη σε παραδοσιακό φούρνο με ξύλα. Είναι ιδανική ταβέρνα για οικογενειακό δείπνο και υπάρχει οργανωμένος παιδότοπος.

Fiesta (τηλ. 22860 91766)

Είναι μια από τις πιο γραφικές ταβέρνες στην Ίο, με παραδοσιακή διακόσμηση και εξαιρετική ατμόσφαιρα. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, καθώς και εξαιρετική ποικιλία κρασιών. Φημίζεται για τα φρέσκα και ποιοτικά προϊόντα και για τις πολύ καλές τιμές του. Θα το βρείτε στην καρδιά του νησιού, στη Χώρα.

Bilaeti (τηλ. 22860 92072)

Αν θέλετε να αποδράσετε από το κέντρο του νησιού και να επισκεφτείτε το βόρειο τμήμα, το Bilaeti είναι το ιδανικό μέρος για μια οικογενειακή έξοδο. Βρίσκεται στον Πάνω Κάμπο και είναι μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα. Προσφέρει μοναδικά πικάντικα πιάτα και κρασί εξαιρετική ποιότητας σε ένα περιβάλλον φιλόξενο με ωραία μουσική.

Vesuvio (τηλ. 22860 91388)

Είναι το πιο διάσημο ιταλικό εστιατόριο στην Ίο και θα το βρείτε στην κεντρική πλατεία, στη χώρα. Έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε γνήσια ιταλικά πιάτα αλλά και πιάτα από την ελληνική κουζίνα . Οι πίτσες και τα θαλασσινά είναι πραγματικά υπέροχα! Επιλέξτε το αν θέλετε ένα διαφορετικό γαστρονομικό ταξίδι, σε πολύ λογικέ τιμές.

Ios Club-Restaurant (τηλ. 22860 91410)

Είναι από τα πιο ρομαντικά εστιατόρια στην Ίο και προσφέρει μοναδική θέα! Βρίσκεται στη χώρα και είναι ανοιχτό όλη την ημέρα. Μπορείτε να απολαύσετε ένα χυμό με θέα το υπέροχο ηλιοβασίλεμα ή να δοκιμάσετε πιάτα από την ελληνική και διεθνή κουζίνα, υπό τους ήχους κλασικής μουσικής.


Πού να διασκεδάσετε στην Ίο

Διασκέδαση και νυχτερινή ζωή στην Ίο

Η Ίος και η Μύκονος είναι τα πιο διάσημα νησιά στις Κυκλάδες και σε όλη την Ελλάδα, για τη νυχτερινή τους ζωή! Πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται την Ίο για να ζήσουν σε ξέφρενους ρυθμούς διασκέδασης, μια μοναδική εμπειρία. Το νησί των parties είναι γεμάτο bars και clubs, που είναι συγκεντρωμένα στη χώρα. Το party ξεκινά νωρίς το απόγευμα στην παραλία, στα beach bars και συνεχίζεται στα club της χώρας, μέχρι την ανατολή του ηλίου. Το καλοκαίρι η νυχτερινή ζωή στην Ίο απογειώνεται και το όλο το νησί χορεύει και πίνει σε τρελούς ρυθμούς. Τα σοκάκια της πόλης είναι γεμάτα από κόσμο κάθε ηλικίας, που διασκεδάζει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο! Αν είστε party lover, σίγουρα θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης και θα θέλετε να γυρίσετε στην Ίο ξανά και ξανά! Απελευθερώστε το μυαλό σας, κάντε μια βόλτα στο νησί και επιλέξτε το μαγαζί που σας ταιριάζει για μια αξέχαστη νύχτα!

Aftershock Night Club

Θα το συναντήσετε στον κεντρικό δρόμο του νησιού, στη Χώρα. Είναι από πιο δημοφιλή club στην Ίο γιατί διοργανώνει συνεχώς special events. Το καλοκαίρι φιλοξενεί μερικούς από τους πιο διάσημους DJs της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το φιλικό προσωπικό, οι επαγγελματίες χορευτές και η δυνατή μουσική θα σας ενθουσιάσουν!

Disco 69 Club

Υπάρχει από το 1974 και είναι από τα πιο παλιά club στην Ίο. Βρίσκεται στην κεντρική πλατεία, στη Χώρα και σας περιμένει για να περάσετε μια ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη εκπλήξεις! Δυνατή μουσική, ποτό και ασταμάτητος χορός είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό στο Disco 69 club.

Red Bull Bar (τηλ. 22860 91019)

Θα το βρείτε στην κεντρική πλατεία της χώρας και σίγουρα δεν θα το προσπεράσετε! Η δυνατή μουσική θα σας προσελκύσει στον όμορφο ανοιχτό χώρο! Είναι σημείο συνάντησης για όλους νωρίς το βράδυ, πριν συνεχίσουν οπουδήποτε αλλού τη διασκέδασή τους.

Jungle Bar (Ex Dubliner) (τηλ. 22860 92070)

Το πρώην Dubliner bar επανέρχεται ανακαινισμένο και δυναμικό στη νυχτερινή ζωή της Ίου, με νέο όνομα Jungle bar. Είναι γεμάτο κόσμο κάθε βράδυ, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Δεν θα βαρεθείτε ποτέ, γιατί κάθε νύχτα είναι διαφορετική, με special events που θα σας εκπλήξουν!

Slammer Bar

Φημίζεται για τα μοναδικά κοκτέιλ τεκίλας που σερβίρει και το έμπειρο προσωπικό είναι έτοιμο να σας προσφέρει ότι επιθυμείτε! Με παρουσία 20 χρόνων στη νυχτερινή ζωή του νησιού, σε ένα πλήρως ανακαινισμένο περιβάλλον, θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία. Θα το βρείτε στη Χώρα, στην κεντρική πλατεία του νησιού.

Flames Bar

Οι Φλόγες είναι συνώνυμο του party στο νησί της Ίου! Αν είστε party lover μην παραλείψετε να το επισκεφτείτε και να ζήσετε μια πραγματικά καυτή νύχτα διασκέδασης! Είναι ανοιχτό από το απόγευμα, μέχρι νωρίς το πρωί και είναι γεμάτο κόσμο που χορεύει υπό τους ήχους ελληνικής και ξένης μουσικής.

Far Out Beach Club (τηλ. 22860 91468)

Στην περιοχή του Μυλόποτα, σε ένα πλήρως οργανωμένο συγκρότημα με πολλές δραστηριότητες, βρίσκεται το Far out beach club. Με θέα τη θάλασσα, με δυνατή μουσική και μοναδικά κοκτέιλ θα διασκεδάσετε μέχρι το πρωί. Το περιβάλλον είναι υπέροχο και η ατμόσφαιρα πολύ φιλική.

No Name Club (τηλ. 22860 91173)

Βρίσκεται στη χώρα του νησιού και είναι το πιο αντιπροσωπευτικό μέρος για μια βραδιά ελληνικής διασκέδασης! Είναι πολύ δημοφιλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, αφού χαρίζει μια ελληνική βραδιά με ελληνική, μοντέρνα και παραδοσιακή μουσική! Θα σας κρατήσει σίγουρα το κέφι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.


Χρήσιμα τηλέφωνα στην Ίο

  • Δημαρχείο 2286 0 91228, 91505
  • Εξυπηρέτηση Πολιτών 2286 0 91294
  • Αστυνομία 2286 0 91222
  • Λιμεναρχείο 2286 0 91264
  • Τουριστικές Πληροφορίες 2286 0 91343, 91002
  • Ταχυδρομείο 2286 0 91235
  • Πυροσβεστική 2286 0 91222
  • ΔΕΗ 2286 0 91370, 91208
  • ΟΤΕ Χώρα 2286 0 91399
  • ΟΤΕ Μυλόποτας 2286 0 91243
  • ΟΤΕ Μαγκανάρι 2286 0 91483
  • ΟΤΕ Ψαθί 2286 0 23615, 71227
  • Εθνική Τράπεζα 2286 0 91565
  • Εμπορική Τράπεζα 2286 0 91474
  • Ταξί 2286 0 91606
  • Κέντρο Υγείας 2286 0 91227
  • Φαρμακείο 2286 0 91562
  • Γιατροί 2286 0 91545, 91137
  • Οδοντίατροι 2286 0 92096, 92088


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)