Σασά Ντιστέλ, ο Γάλλος γόης τραγουδιστής που μεσουράνησε τις δεκαετίες 50, 60 και 70

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Πέθανε ο διάσημος Γάλλος ερμηνευτής Σασά Ντιστέλ

Ο Σασά Ντιστέλ ήταν ένας από τους διασημότερους και ομορφότερους Γάλλους τραγουδιστές, που μεσουράνησε τις δεκαετίες 50, 60 και 70.
Ο ερμηνευτής των «Μεσιέ Κανιμπάλ» και «Σκουμπιντού» απεβίωσε έπειτα από μακρά ασθένεια.
Γεννημένος στο Παρίσι στις 29 Ιανουαρίου το 1933, ο Ντιστέλ ξεκίνησε την καριέρα του στον καλλιτεχνικό χώρο στην ηλικία των 16 ετών.
Η επιτυχία ήλθε λίγα χρόνια μετά, το 1958, με την κυκλοφορία του «Σκουμπιντού». Από τότε, μέχρι και το 2003, ερμήνευσε περισσότερα από 200 κομμάτια, πολλά από τα οποία αγαπήθηκαν από το κοινό όσο λίγα. Μεταξύ αυτών, το «Μεσιέ Κανιμπάλ», «Ο Κελ Νουί» κ.ά.
Συνεργάστηκε με σπουδαίους άλλους καλλιτέχνες, όπως ο Ντίζι Γκιλέσπι, ο Τόνι Μπένετ, ο Κουίνσι Τζόουνς και η Λάιζα Μινέλι.
Ο Ντιστέλ υπήρξε ένας από τους ομορφότερους καλλιτέχνες της γενιάς του κι ένας από τους μεγαλύτερους καρδιοκατακτητές, διεθνώς. Η σχέση του, μάλιστα, με την Μπριζίτ Μπαρντό τη δεκαετία του 50 είχε απασχολήσει για καιρό τον γαλλικό Τύπο. 
Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Ντιστέλ είχε δεκάδες εμφανίσεις σε γαλλικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ είχε και δικό του τηλεοπτικό σόου την εποχή που ζούσε στις ΗΠΑ.
Το 2000 έκανε το ντεμπούτο του και στο θέατρο, συμμετέχοντας στο μιούζικαλ του Μπομπ Φόσι Σικάγο, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.
Στις 22 Ιουλίου 2004 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Περισσότερες βιογραφίες σπουδαίων προσωπικοτήτων εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)