Οι καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί για το 2014

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Οι καλύτεροι προορισμοί για το καλοκαίρι του 2014

Ένα ακόμα πολλά υποσχόμενο ελληνικό καλοκαίρι έχει ξεκινήσει, προσκαλώντας μας να ανακαλύψουμε τα μυστικά μιας από τις όμορφες χώρες του κόσμου!
Οι Κυκλάδες κλέβουν και φέτος τα φλας της δημοσιότητας, προσελκύοντας τους περισσότερους ταξιδιώτες από κάθε άλλο ελληνικό προορισμό, ενώ και η Κρήτη έχει την τιμητική της!

Σαντορίνη



Η κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, το ηφαιστειακό τοπίο που κόβει την ανάσα και η ρομαντική ατμόσφαιρα που σε κατακλύζει είναι λίγα μόνο από τα συστατικά που έχουν μετατρέψει τη Σαντορίνη σε έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της Μεσογείου. 

Το εντυπωσιακό ανάγλυφο του νησιού είναι στολισμένο με πανέμορφους οικισμούς, από κατάλευκα σπιτάκια που κρέμονται στο χείλος του γκρεμού. 

Η μοναδική θέα στη θάλασσα, αλλά και το περίφημο ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα μαγεύουν ντόπιους και ταξιδιώτες, που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης σε ένα παραμυθένιο τοπίο. 



Τα Φηρά, το Φηροστεφάνι, το Ημεροβίγλι και η Οία κατακλύζονται από ταξιδιώτες, που απολαμβάνουν τη διαμονή τους σε πολυτελή καταλύματα και τις τοπικές σπεσιαλιτέ σε gourmet εστιατόρια, αλλά ακόμα και τα λιγότερο διάσημα χωριά, όπως ο Πύργος, το Αμμούδι, η Περίσσα, το Μεγαλοχώρι και η Μεσσαριά αξίζουν την προσοχή σας. 

Μερικές από τις πιο ξεχωριστές παραλίες του κόσμου, με μαύρη, κόκκινη, λευκή άμμο, πολύχρωμα βότσαλα και εντυπωσιακά βράχια σας προσκαλούν για ατέλειωτες βουτιές, ενώ τα τοπικά προϊόντα της Σαντορίνης, όπως η περίφημη φάβα, η λευκή μελιτζάνα, τα ντοματάκια και τα εκλεκτά κρασιά θα σας χορτάσουν από μια μέρα στη θάλασσα. 

Μύκονος



Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν ατέλειωτη διασκέδαση, έντονη νυχτερινή ζωή και πολυτελείς παροχές, η Μύκονος αποτελούσε ανέκαθεν καταφύγιο διασήμων, αλλά και ψαγμένων ταξιδιωτών. 

Το νησί με τα δυο πρόσωπα ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε ταξιδιώτη, αφού εκτός από άπειρες επιλογές ξεφαντώματος, προσφέρει και μοναδικά σημεία απομόνωσης και απόλυτης χαλάρωσης. 



Η Χώρα της, μια από τις πιο όμορφες των Κυκλάδων σας υποδέχεται με τους περίφημους ανεμόμυλοι και τη Μικρή Βενετία, που θα σας κρατήσει στην φιλόξενη αγκαλιά της από το απόγευμα έως τις πρώτες πρωινές ώρες. 

Λιθόστρωτα δρομάκια, λευκά σπίτια με χρωματιστά παράθυρα, προσεγμένα καταστήματα και βραβευμένα εστιατόρια κρατούν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών ζωντανό όλες τις ώρες της ημέρας. 
Ανακαλύψτε τα γραφικά χωριά της Μυκόνου και τις όμορφες παραλίες του νησιού και μην παραλείψετε να βουτήξετε στην Ψαρού, τον Ορνό, τον Άγιο Ιωάννη, το Super Paradise με τα περίφημα πάρτι του, αλλά και στην Ελιά, το Καλό Λιβάδι, τον Πάνορμο, τον Καλαφάτη και τόσες ακόμα. 

Πάρος



Ένα από τα πιο γραφικά νησιά των Κυκλάδων, η Πάρος προσφέρει στον επισκέπτη εντυπωσιακά τοπία, αμμώδεις παραλίες με καθαρά νερά και ατέλειωτη διασκέδαση!

Από την όμορφη Παροικιά με τα νεοκλασικά αρχοντικά, το ενετικό κάστρο του 13ου αιώνα και ένα από την περίφημη Παναγία Εκατονταπυλιανή έως το γοητευτικό ψαροχώρι της Νάουσας με το βενετσιάνικο κάστρο στο λιμάνι, αλλά και τις Λεύκες, χτισμένες σε ένα κατάφυτο τοπίο στο πιο ψηλό σημείο του νησιού, και τη Μαρπήσσα, ένα χωριό με μεσαιωνική δομή, το νησί έχει πολλά να σας δείξει.



Μια περιοχή απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς είναι και οι Πεταλούδες, κοντά στα Ψυχοπιανά. Ο πλούσιος σε βλάστηση βιότοπος διατρέχεται από κρυστάλλινα νερά κάτω από ψηλά πλατάνια., ενώ εκεί φιλοξενείται η πεταλούδα Panaxia quadripunstaria.

Απολαύσετε τη θάλασσα στην Πούντα, τη Χρυσή Ακτή και τη Σάντα Μαρία παρέα με την χαρούμενη νεολαία που κατακλύζει το νησί, αλλά και στις Κολυμπήθρες και τον Καλόγερο. 

Η Πάρος φημίζεται για την έντονη νυχτερινή της ζωή, οπότε προετοιμαστείτε για απογευματινές και βραδυνές βόλτες στα καλύτερα μπαρ και παραθαλάσσια στέκια, με δυνατή μουσική και άφθονα κοκτέιλ. 

Χανιά



Μια πόλη που κουβαλά μια μακραίωνη ιστορία και τα σημάδια διαφορετικών πολιτισμών, που άφησαν ανεξίτηλο το σημάδι τους, τα Χανιά έχουν χαρακτηριστεί δίκαια μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. 

Το πανέμορφο ενετικό λιμάνι της πόλης και οι λαβυρινθώδεις δρόμοι της παλιάς πόλης, με τα εντυπωσιακά βενετσιάνικα σπίτια, τις κρήνες, τα παραδοσιακά σπίτια και τα γραφικά στενάκια θα κλέψουν ένα κομμάτι από την καρδιά σας. 

Το ταξίδι στο χρόνο θα συνεχιστεί στην παλιά τούρκικη συνοικία Σπλάντζια, στην χριστιανική συνοικία Τοπανά με τα ενετικά στοιχεία, στο λόφο Καστέλι και στα ενετικά νεώρια. 



Επισκεφθείτε την σκεπαστή Δημοτική Αγορά, απολαύστε τον καφέ σας στα παραλιακά μαγαζάκια και ανακαλύψτε κρυμμένα εστιατόρια στα πλακόστρωτα δρομάκια. 

Το βράδυ μια βόλτα στο Κουμ Καπί με τα εστιατόρια και τα καφέ και αργότερα στα νυχτερινά μαγαζιά στον Πλατανιά. 

Κολυμπήστε σε οργανωμένες ή παρθένες παραλίες, στον Καλαθά, τον Τερσανά, τον Σταυρό, αλλά και στο Μαράθι, της Καλύβες και δυτικά στον Πλατανιά, τους Αγίους Αποστόλους και την Αγία Μαρίνα. 

Οι επιλογές σας είναι αμέτρητες, αλλά δεν πρέπει να χάσετε την αμμώδη παραλία Φαλάσαρνα με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα και τα γαλαζοπράσινα νερά στο Ελαφονήσι. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)