Οι 10 πιο παράξενες παραλίες στον κόσμο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Είναι κάποιες παραλίες που σε κερδίζουν πριν καν μπεις στο νερό. Άμμος στις πιο απίθανες αποχρώσεις του ροζ και του πράσινου, απόκοσμα βράχια που μοιάζουν με καπρίτσια γιγάντων και νερά που εξαφανίζονται. Ανακαλύψτε τις!

1. Glass Beach, Καλιφόρνια
Η ίδια η παραλία είναι η απόδειξη της δύναμης που έχει η φύση να μετατρέπει τα σκουπίδια σε θησαυρούς. Μέχρι και τα τέλη του ’60 η παραλία χρησίμευε ως χωματερή όπου άδειαζαν οι κάτοικοι τα απορρίμματα τους πάνω από τους λόφους που την περιβάλλουν. Οι αρχές έβαλαν τέλος σε αυτή την πρακτική και τις επόμενες δεκαετίες το νερό έκανε τόσο λεία τα γυαλιά που πλέον μοιάζουν με πολύτιμους λίθους. Μην μπείτε στον πειρασμό να τα μαζέψετε γιατί απαγορεύεται.

2. Bowling Ball Beach, Καλιφόρνια
Αντί για άμμο ή βότσαλα, η παραλία είναι στρωμένη με τεράστιες, ολοστρόγγυλες πέτρες, που μοιάζουν σαν κάποιος να τις άφησε εκεί. Σαν κάποιοι γίγαντες να παράτησαν στη μέση κάποιο παιχνίδι μπόουλινγκ.

3. Harbour Island, Μπαχάμες
Όσες φορές κι αν ανοιγοκλείσετε τα μάτια θα μπροστά σας θα απλώνεται το ίδιο ακριβώς εντυπωσιακό θέαμα: μια απέραντη παραλία με ροζ άμμο. Το παράξενο αυτό χρώμα προέρχεται από μικροσκοπικά κομμάτια κοραλλιών και κοχυλιών που αναμειγνύονται με τη λευκή άμμο.

4. Prince William Sound, Αλάσκα
Παγωμένος αέρας, βουνοκορφές που αντανακλώνται στα νερά, μαύρη άμμος που περιβάλλεται από πράσινους λόφους και μπλε πάγους και παγετώνες που ξεχύνονται στη θάλασσα. Στο εντυπωσιακό σκηνικό προσθέστε και τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής: φώκιες, ενυδρίδες, φάλαινες, αετοί και αρκούδες είναι μόνο μερικοί από αυτούς.

5. Papakolea, Χαβάη
Τα νησιά της Χαβάης υπερηφανεύονται για τις εντυπωσιακές παραλίες τους αλλά αυτή είναι από τις πιο ασυνήθιστες. Από μακριά, η πράσινη παραλία μοιάζει στρωμένη με φύκια αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για κρυστάλλους ολιβίνη που εναποτέθηκαν στην παραλία ύστερα από ηφαιστειακή έκρηξη περίπου 10.000 χρόνια πριν. Αυτοί οι κρύσταλλοι είναι βαρύτεροι από τα υπόλοιπα ηφαιστειακά υλικά τα οποία παρασύρονται από το νερό και έτσι η παραλία γίνεται όλο και πιο πράσινη.

6. Chandipur, Ινδία
Εδώ θα σας εκπλήξει η ίδια η παραλία που εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια σας. Λόγω της παλίρροιας το νερό υποχωρεί για 5 ολόκληρα χιλιόμετρα και μέχρι να επανέλθει θα μπορείτε να εξερευνήσετε το βυθό που είναι γεμάτος κοχύλια, ξύλα και κόκκινα καβούρια.

7. Περίσσα, Σαντορίνη
Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η ομορφότερη και μεγαλύτερη μαύρη παραλία της Σαντορίνης. Έχει ψιλή μαύρη άμμο και βρίσκεται στη σκιά του εντυπωσιακού Μέσα Βουνού που τη χωρίζει από το Καμάρι.

8. Giant’s Causeway, Ιρλανδία
Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο της φύσης με περίπου 40.0000 τεράστιους, κλιμακωτούς βράχους, που δημιουργήθηκαν πριν από 60 εκατ. χρόνια, όταν καυτή λάβα εκτοξεύτηκε στην επιφάνεια της γης και πάγωσε απότομα από τα κύματα του Ατλαντικού, δημιουργώντας ένα ανεπανάληπτο φυσικό θέαμα. Ωστόσο, στους Ιρλανδούς πάντα άρεσε ο θρύλος περί γιγάντων που μετέφεραν εκεί τα πελώρια βράχια.

9. Rainbow Beach, Αυστραλία
Όχι χρυσή, λευκή ή ροζ. Αυτή η παραλία έχει όλα τα χρώματα μαζί. Βρίσκεται στα ανοιχτά της ανατολικής ακτής στο νησί Fraser και περιβάλλεται από πολύχρωμους λόφους. Η άμμος από μακριά μοιάζει χρυσαφένια αλλά αν την πιάσετε στη χούφτα σας, θα δείτε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου.

10. Vík Beach, Ισλανδία
Η μικρή πόλη Vík έχει τρία χαρακτηριστικά: είναι το νοτιότερο κομμάτι του νησιού, είναι το πιο βροχερό τμήμα του και έχει μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Μαύρη άμμος, πελώρια κύματα και στο background πελώριοι βράχοι από βασάλτη που στέκουν σαν απόκοσμα γλυπτά συνθέτουν το άγριο σκηνικό της.

Περισσότερα θέματα για παραλίες εδώ.
Περισσότερα θέματα που θα σας "ταξιδέψουν" εδώ.
Περισσότερα καλοκαιρινά αφιερώματα εδώ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)