Αιματοβαμμένο και αυτό το Πάσχα από μπαλωθιές και κροτίδες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
http://www.alexiptoto.com/wp-content/uploads/2014/04/veggalika-550.jpg 
Ματωμένο ήταν και το φετινό Πάσχα, καθώς ήδη από τα βεγγαλικά, τις κροτίδες και τις μπαλωθιές η Ελλάδα μετρά φέτος ήδη ένα νεκρό, έναν 25χρονο που τραυματίστηκε θανάσιμα στην Κρήτη από τις μπαλωθιές, ενώ την ίδια ώρα στην εντατική χαροπαλεύει μια Αμερικανίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε από ρίψη βεγγαλικών στη Σαντορίνη. Παράλληλα, τραυματισμένοι νοσηλεύονται άλλοι δύο Αμερικανοί τουρίστες και ένας Ελληνας, θύματα και αυτοί των πασχαλινών αυτών… εθίμων. 

Ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη
Στο πένθος βυθίστηκε ο οικισμός Μυριοκέφαλα Ρεθύμνου και τα γύρω χωριά την Κυριακή του Πάσχα, όταν κατά τη διάρκεια του πασχαλινού γλεντιού το μεσημέρι, σε μια παρέα συγγενών και φίλων που διασκέδαζε ένας 40χρονος έβγαλε το όπλο του και άρχισε να ρίχνει μπαλωθιές με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο 25χρονος Γιώργος Γυπαράκης.
Το όπλο, όπως αναφέρουν πληροφορίες έπαθε εμπλοκή, και ενώ ο 40χρονος προσπαθούσε να το επιδιορθώσει, εκπυρσοκρότησε τραυματίζοντας θανάσιμα τον 25χρονο ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή Γιώργο Γυπαράκη και έναν 23χρονο στο πρόσωπο, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στο ΠΑΓΝΗ. Αφού σταθεροποιηθεί η κατάστασή του θα εξετασθεί από νευρολόγο και οφθαλμίατρο.
Ο 40χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί τις επόμενες ώρες ενώπιον του εισαγγελέα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που συνέβη το τραγικό περιστατικό βρισκόταν κάτω από την επήρεια αλκοόλ.
Εντωμεταξύ, η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε νωρίτερα σήμερα, καθώς ολόκληρο το χωριό Ασή Γωνιά συνόδευσε τον άτυχο 25χρονο στην τελευταία του κατοικία.

Χαροπαλεύει η Αμερικανίδα
Την ίδια ώρα, μάχη για τη ζωή της δίνει μια Αμερικανίδα τουρίστρια η οποία βρέθηκε για τις ημέρες του Πάσχα στη Σαντορίνη και τραυματίστηκε σοβαρά από βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης σε εκκλησία της Οίας.
Η Αμερικανίδα υπέστη ρήξη στο παχύ έντερο, έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή της είναι σοβαρή, καθώς εκτός από τα τραύματα στην κοιλιακή χώρα φέρει και εγκαύματα σε διάφορα μέρη του σώματός της.
Στο ίδιο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται και άλλα τρία άτομα, δύο Αμερικανοί και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας, που επίσης τραυματίστηκαν από το βεγγαλικό που έσκασε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Παναγίας του Ακάθιστου Ύμνου. Κρισιμότερη είναι η κατάσταση του 50χρονου, καθώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι κινδυνεύει να χάσει το μάτι του. Επίσης, πιο ελαφρά τραυματίστηκαν ένας 23χρονος Ελληνας και δύο Κύπριοι, ηλικίας 24 και 27 ετών.

Δύο συλλήψεις για το τραγικό περιστατικό
Για τον τραυματισμούς στη Σαντορίνη συνελήφθησαν χθες δύο άτομα ηλικίας 34 και 23 ετών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από έκρηξη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας.

Σοβαρός τραυματισμός 25χρονου στο Αγρίνιο
Απρόοπτο τέλος είχε το πασχαλινό γλέντι οικογένειας στο Αγγελόκαστρο, όταν μία αυτοσχέδια κροτίδα εξερράγη στο χέρι ενός 25χρονου.
Ο νεαρός τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ από την έκρηξη που έγινε το μεσημέρι στην αυλή του σπιτιού τους τραυματίστηκε ελαφρά ο 12χρονος αδελφός του. Ο 25χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο ΚΑΤ, προκειμένου να υπάρξει εξειδικευμένη αντιμετώπιση, όπως αναφέρει το thebest.gr. Το αστυνομικό τμήμα του Αιτωλικού ερευνά τα αίτια του ατυχήματος.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)