Ισπανοί ιστορικοί ισχυρίζονται ότι βρήκαν το Άγιο Δισκοπότηρο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Ισπανοί ερευνητές ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το Άγιο Δισκοπότηρο, το θρυλικό σκεύος από το οποίο ήπιε ο Ιησούς κατά τη διάρκεια του Μυστικού Δείπνου.
Ο λόγος για την λέκτορα μεσαιωνικής ιστορίας Margarita Torres και τον ιστορικό τέχνης José Manuel Ortega del Rio, που υποστηρίζουν στο βιβλίο τους με τίτλο “Kings of the Grail” ότι δόθηκε ως δώρο στον Βασιλέα Φερνάνδο τον 1ο, που βασίλευσε μεταξύ 1037 και 1065, από κάποιον Μουσουλμάνο βασιλιά
.Όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο πλήθος κόσμου από όλη την Ευρώπη επισκέφθηκε το Ναό του Άγιου Ισιδώρου στην πόλη Leon για να το δουν από κοντά.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του μουσείου της βασιλικής, Raquel Jaén, δήλωσε πως το κύπελλο αφαιρέθηκε από την βιτρίνα την Παρασκευή, ενώ οι επιμελητές αναζητούν ένα εκθεσιακό χώρο αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει τα πλήθη. “Ήταν σε ένα πολύ μικρό δωμάτιο, όπου δεν ήταν δυνατόν να το θαυμάσει ο κόσμος” δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.Το δισκοπότηρο είναι κατασκευασμένο από αχάτη, χρυσό και όνυχα και στολισμένο με πολύτιμους λίθους. Οι δυο ερευνητές έκαναν έρευνά τρία χρόνια.
 Αυτή βασίστηκε σε δύο αιγυπτιακές περγαμηνές που βρήκαν το 2011 στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου. Στην Ευρώπη μόνο, υπάρχουν τουλάχιστον 200 υποτιθέμενα ιερά δισκοπότηρα, παραδέχονται οι Ισπανοί ερευνητές. Στο βιβλίο τους μάλιστα προσπαθούν να καταρρίψουν την αυθεντικότητα ορισμένων από τον πιο γνωστών υποψήφιων.
 Huffingtonpost 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)