Οι 20 καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

Όλοι αγαπάμε τις χριστουγεννιάτικες ταινίες! Μπορεί να είναι γλυκανάλατες και υπερβολικά συναισθηματικές κάποιες φορές, αλλά δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το χουζούρι με την οικογένεια ανήμερα τα Χριστούγεννα μπροστά σε μία οθόνη που προβάλει κάποια εορταστική, χριστουγεννιάτικη ταινία!

Έτσι, εάν σας αρέσουν διαχρονικές διασκευές κλασικών έργων του Dickens ή συγκινητικές χειμωνιάτικες ρομαντικές κομεντί, δείτε τη συνέχεια γιατί η αντίστροφη μέτρησή μας για την καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία έχει ξεκινήσει!

Δείτε το Top 20!


Home Alone (1990)

Στην κλασική πια ταινία του Chris Columbus στις αρχές των '90s βλέπουμε τον νεαρό Macaulay Culkin, τον οποίο έχουν αφήσει μόνο οι δικοί του για τις γιορτές, αντιμέτωπο με φοβερούς διαρρήκτες. Χάος και πολύ γέλιο!

How The Grinch Stole Christmas (2000)

Ο Ρον Χάουαρντ σκηνοθετεί τον... έντονα μακιγιαρισμένο Jim Carrey και την νεαρή Taylor Momsen (πλέον γνωστή κυρίως από το Gossip Girl) σε μια προσαρμογή του σουρεαλιστικού διηγήματος του Dr Seuss. Παρά τις διαφορετικές και αμφιλεγόμενες κριτικές που εισέπραξε όταν βγήκε, το παραμύθι του Καλικάντζαρου είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην χριστουγεννιάτικη παράδοση των ΗΠΑ που αξίζει μια θέση στην 20αδα.

Joyeux Noël (Merry Christmas) (2005)

Τo υποψήφιο για Όσκαρ δράμα επικεντρώνεται σε όσα συμβαίνουν στα χαρακώματα της Σκωτίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Καυστικό και τρυφερό, το Joyeux Noël είναι ένα από τα κλασικά χριστουγεννιάτικα φιλμ.

Elf (2003)

Ο δυναμικός Γουίλ Φέρελ, πλαισιωμένος από τη Zooey Deschanel και τον James Caan, υποδύεται ένα ξωτικό που υποφέρει από κρίση ταυτότητας μετά την αποκάλυψη ότι γεννήθηκε άνθρωπος. Συγκινητική κατά περιόδους, αλλά πάντα ξεκαρδιστική, η ταινία Elf βρίσκεται σε καλό δρόμο για να χαρακτηριστεί κλασική!

Love Actually (2003)

Με ένα εξαιρετικό cast - την αφρόκρεμα της βρετανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας - η εξαιρετική ταινία του Richard Curtis έχει κατακτήσει καρδιές σε όλο τον κόσμο με τις υπέροχες ιστορίες αγάπης που διαδραματίζονται στο Λονδίνο.

National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Πίσω στο 1989, ο Chevy Chase και η έφηβη Juliette Lewis εκτόξευσαν την άκρως επιτυχημένη κωμική σειρά National Lampoon's Vacation, με ένα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο.

A Charlie Brown Christmas (1965)

Μια ταινία που έγινε για την τηλεόραση και για να ζεσταίνει τις καρδιές μας! ο Τσάρλι Μπράουν προσπαθεί να βρει το αληθινό μήνυμα των Χριστουγέννων προσπαθώντας να φροντίσει το πιο "καχεκτικό" Χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου.

Bad Santa (2003)

Ένας Μπίλι Μπομπ Θόρντον σκέτη... λέρα, που ενσαρκώνει έναν αγενή και αλκοολικό Άγιο Βασίλη, μέσα σε ένα πολυκατάστημα, συγκαταλέγεται μέσα στις κλασικές κινηματογραφικές απεικονίσεις του Άγιου. Παρόλα αυτά, η ταινία είναι γεμάτη από εξαιρετικά «μαύρα» κωμικά στιγμιότυπα, που την κατατάσσει στις πιο διασκεδαστικές, εναλλακτικές ταινίες για τα Χριστούγεννα.

A Christmas Story (1983)

Ο Ράλφι προσπαθεί να πείσει τους γονείς του ότι ένα όπλο Red Ryder BB είναι το ιδανικό δώρο για τα Χριστούγεννα, ενώ ο σκηνοθέτης Bob Clark κάνει μια μεγάλη επιτυχία στο είδος των ταινιών για όλη την οικογένεια!

Babes in Toyland (March of the Wooden Soldiers) (1934)

Οι Laurel & Hardy κερδίζουν τις εντυπώσεις ως ενθουσιώδεις μαθητευόμενοι ενός σπουδαίου μάστορα παιχνιδιών σε αυτή την παραμυθένια ιστορία βασισμένη στην οπερέτα του 1903 του Victor Herbert. Αν και αρχικά είχε γυριστεί ασπρόμαυρη, η ταινία προβλήθηκε και ως έγχρωμη σε δύο versions μετά από ψηφιακή επεξεργασία.

The Santa Clause (1994)

Αυτή η οικογενειακή κωμωδία είναι μια από τις καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα που γυρίστηκε τη δεκαετία του '90 με το μεγάλο αστέρι Tim Allen να υποδύεται τον Scott Calvin, έναν συνηθισμένο άνθρωπο που σκοτώνει κατά λάθος τον Άγιο Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων. Αφού ανεβαίνει στο έλκηθρο και βοηθά τους ταράνδους να παραδώσουν τα δώρα, ο Scott αποφασίζει να παίξει το ρόλο του Άη Βασίλη για πάντα!

Rudolph the Red-Nosed Reindeer (1964)

Εμπνευσμένη από το διάσημο παιδικό τραγούδι, αυτή η ταινία κινουμένων σχεδίων προβάλλεται στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, μετά την πρεμιέρα της το 1964. Είναι μια από τις πλέον αγαπημένες και μακροβιότερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες της αμερικανικής τηλεόρασης, που δεν λείπει ποτέ από τα εορταστικά αφιερώματα!

Die Hard (1988)

Για να πρωτοτυπήσουμε και λίγο... Die Hard! Δεν είναι ακριβώς το είδος της ταινίας που φέρνει στο νου χριστουγεννιάτικα στολίδια, κεριά, γκι και κάστανα στο τζάκι. Ωστόσο, το Die Hard πληροί τις προϋποθέσεις για να βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα, καθώς είναι παραμονή Χριστουγέννων, όταν ο σκληρός Bruce Willis μέσα σε μια πραγματική κόλαση καλείται να αντιμετωπίσει και να κατατροπώσει μια διεθνή συμμορία τρομοκρατών, πριν ξημερώσει η μεγάλη μέρα!

Scrooged (1988)

Ο Bill Murray ακολουθεί τα... βήματα των Ghostbusters, με περισσότερα εκκεντρικά φαντασμαγορικά happenings σε αυτή την κωμική παραλλαγή του A Christmas Carol. To Scrooged χρησιμοποιεί την ιστορία του βιβλίου του Ντίκενς με βασικό νόημα η "απληστία είναι καλή", κοσμοθεωρία που επίσης απεικόνισε το 1987 το φιλμ Wall Street του Oliver Stone.

The Nightmare Before Christmas (1993)

H ευφάνταστη ταινία του Τιμ Μπάρτον, που μπλέκει Halloween και Χριστουγέννα, σχετίζεται πιο πολύ με σκελετούς και κρανία, παρά με έλκηθρα, καμπάνες και χιονονιφάδες! Παρόλα αυτά το φιλμ The Nightmare Before Christmas παραμένει μία από τις πιο δημοφιλείς ταινίες του σκηνοθέτη και έχει αποκτήσει τη φήμη του κλασικού μεταξύ των οπαδών του...

Scrooge (1951)

Υπήρξαν πάμπολλες προσαρμογές της ταινίας A Christmas Carol, αλλά αυτή του Brian Desmond Hurst του 1951 συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων και διαθέτει έναν εκπληκτικό Alistair Sim στον πρωταγωνιστικό ρόλο!

Holiday Inn (1942)

Η κλασική πια, γιορτινή ταινία αποτελεί την επιτομή της χρυσής εποχής των μιούζικαλ, και είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού έδωσε στον κόσμο το hit single White Christmas. Με Βερολινέζικη μουσική, τον Bing Crosby να σιγοτραγουδά και τον μοναδικό χορευτή Φρεντ Αστέρ, αυτή η γεμάτη χορό και τραγούδι ιστορία αγάπης θα μείνει για πάντα μοναδική!

Miracle on 34th Street (1947)

Ο νεαρός John Hughes δεν πέτυχε ιδιαίτερα με το ριμέικ του 1994, αλλά το Όσκαρ που κέρδισε το 1947 η πρωτότυπη ταινία, θυμίζει ότι η αρχική παραμένει η καλύτερη εκδοχή αυτού του διαχρονικού παραμυθιού των Χριστουγέννων για έναν ευγενικό γεράκο που ισχυρίζεται ότι είναι ο πραγματικός Αϊ-Βασίλης.

The Muppet Christmas Carol (1992)

Προσαρμογή ενός από τα μεγαλύτερα έργα της αγγλικής λογοτεχνίας με καστ που αποτελείται αποκλειστικά από τις πιο συμπαθητικές μαριονέτες; Λάθος! Πρόκειται για την Muppet εκδοχή του A Christmas Carol (με τον Michael Caine που αποτελεί μια σπάνια ανθρώπινη παρουσία ως Εμπενίζερ Σκρουτζ), μια υπέροχη ταινία, που στην πάροδο του χρόνου θεωρείται από τις πιο αγαπημένες μιας ολόκληρης γενιάς.



















It's A Wonderful Life (1946)

Μια ταινία η οποία δεν είναι τίποτα λιγότερο από το κλασική, η οποία δύσκολα θα εκτοπιστεί από την κορυφή. Ο James Stewart πρωταγωνιστεί ως αυτοκαταστροφικός τύπος που θέλει να αυτοκτονήσει, πριν ένας μυστηριώδης φύλακας άγγελος τον οδηγήσει σε ένα ταξίδι που θα του αποδείξει πως η υπάρξή του απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί μάταια. Ο ορισμός της "feel good" ταινίας, το It's A Wonderful Life είναι ένα Χριστουγεννιάτικο κινηματογραφικό must.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)