Το αδιέξοδο ανοίγει τα σχολεία

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Κανονικά, όπως φαίνεται, θα ξεκινήσει η φετινή σχολική χρονιά, αφού οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ δεν κατάφεραν να καταλήξουν -όπως απειλούσαν- σε πλειοψηφική πρόταση υπέρ ή κατά της απεργίας, με το άνοιγμα των σχολείων.

Η συνεδρίαση των μελών του ΔΣ έγινε χθες, μέσα σε εξαιρετικά «θερμό» κλίμα και τελικά καμία παράταξη δεν συμφώνησε με άλλη και έτσι δεν υπήρξε οριστική πρόταση από την πλειοψηφία των συνδικαλιστών.
Πάντως, η Ομοσπονδία των καθηγητών θα στείλει ένα κοινό κείμενο στη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ που θα γίνει τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα γίνεται μία καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί φέτος στο χώρο της εκπαίδευσης και αναφορά στις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί στο έργο τους.
Στη συνέλευση, οι πρόεδροι θα συζητήσουν εάν επιθυμούν ή όχι κινητοποιήσεις, ανάλογα με τις προτάσεις των παρατάξεων, αλλά χρειάζεται ένα 66,6% των προέδρων, για να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση.
Σε κάθε περίπτωση πάντως η βάση των καθηγητών δεν θα έχει από το σωματείο της κάποια συγκεκριμένη πρόταση, αφού η κάθε συνδικαλιστική παράταξη θα «κατέβει» στη Γενική Συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ με...δική της πρόταση και συγκεκριμένα:
Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μία 48ωρη απεργία 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.
Οι συνδικαλιστές της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (με 3 έδρες στο ΔΣ) πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.
Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ με δύο έδρες) μία 48ωρη απεργία.
Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠΑΣΟΚ με μία έδρα) δύο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.
Η παράταξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (με 2 έδρες στο ΔΣ της ΟΛΜΕ) απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)