Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση και εκπαιδευτικοί - Την Πέμπτη αποφασίζει η ΟΛΜΕ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Εκ νέου συνεδριάζει την Πέμπτη η ΟΛΜΕ προκειμένου να αποφασίσει για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου τις πρώτες ημέρες του νέου σχολικού έτους. Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε την Τρίτη η πολύωρη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας για το εύρος και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ανάμεσα στις παρατάξεις. Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι ότι οι όποιες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν μετά τις 16 Σεπτεμβρίου. Στα δικαστήρια προσφεύγει η Ομοσπονδία, που καλεί τους εκπαιδευτικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα να είναι στις σχολικές μονάδες τους από τις 2 Σεπτεμβρίου.
Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (3 έδρες στο Δ.Σ.)  πρότειναν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ενώ οι εκπρόσωποι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ (2 έδρες) πλειοδότησαν με απεργία διαρκείας. Η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ  (3 έδρες) προσανατολίζεται σε 48ωρη απεργία, πρόταση με την οποία συμφωνεί και το ΚΚΕ.
Δύο 48ωρες απεργίες πρότεινε η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (1 έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο).
Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου πρόκειται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)