Ψήφισμα της Συγκλήτου του πανεπιστημίου Μακεδονίας, για τη διαθεσιμότητα

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0


«Εντονότατη ανησυχία για την επαπειλούμενη διαθεσιμότητα του προσωπικού των ΑΕΙ» εκφράζει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε ψήφισμα που υιοθέτησε σε έκτακτη συνεδρίασή της.
«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό που θα μπορούσε να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο Πανεπιστήμιό μας είναι εδώ και αρκετά χρόνια εξαιρετικά χαμηλός με οποιοδήποτε κριτήριο ή δείκτη, γεγονός που έχει επανειλημμένα επισημανθεί» τονίζεται – μεταξύ άλλων – στο σχετικό ψήφισμα.
Σημειώνεται δε, ότι «είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού» και επισημαίνεται ότι, «μόνο την τελευταία τριετία ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων έχει μειωθεί κατά 10%, ενώ ο αριθμός των καθηγητών έχει αυξηθεί κατά 10% και των ενεργών φοιτητών σχεδόν κατά 20%», ενώ «επιπρόσθετα, για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 το Υ.ΠΑΙ.Θ. αύξησε τον αριθμό των εισακτέων φοιτητών στο Πανεπιστήμιό μας κατά 20%».
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκφράζει, επίσης, την πεποίθηση ότι «η στέρηση έστω και ενός μέλους του προσωπικού μέσω διαθεσιμότητας θα έχει μη αναστρέψιμες αρνητικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία όχι μόνο των διοικητικών υπηρεσιών, αλλά και της όλης εκπαιδευτικής και ερευνητικής διαδικασίας που συντελείται στο Πανεπιστήμιο» και δηλώνει την ετοιμότητά της «για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε περαιτέρω δυσμενούς εξέλιξης».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)