Το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα για Γυμνάσιο και Λύκειο

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

- Για τη Β' και Γ' Γυμνασίου θα ισχύσει το παλιό πρόγραμμα
- Νέο μάθημα εισάγεται στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής της Α' Γυμνασίου
- Διαβάστε αναλυτικά τα ωρολόγια προγράμματα για Ημερήσια και Εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια






















Aνακοινώθηκε και αναρτήθηκε το φετινό ωρολόγιο πρόγραμμα των Ημερησίων και Εσπερινών Γυμνασίου και Λυκείων. Όπως διευκρινίζεται, οι αλλαγές που γίνονται στο πρόγραμμα αφορούν μόνο την Α' Γυμνασίου, ενώ στη Β΄και τη Γ' Γυμνασίου ισχύει το παλιό πρόγραμμα.

Παρά το γεγονός ότι από ανεπίσημα έγγραφα του υπουργείου Παιδείας είχε φάνει ότι κάποια μαθήματα θα καταργηθούν, τελικά επανέρχονται. Ο λόγος για τη Βιολογία στην Α' Γυμνασίου, καθώς και τη Μουσική και τα Καλλιτεχνικά που θα διδάσκονται σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και όχι μόνο στην πρώτη. 

Το ίδιο θα ισχύσει και για την Τεχνολογία που θα διδάσκεται μια ώρα την εβδομάδα σε όλες τις τάξεις. 

Παράλληλα και όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων, υπάρχει ένα νέο μάθημα στο επιστημονικό πεδίο της Φυσικής στην Α΄ Γυμνασίου για το οποίο δεν υπάρχει βιβλίο καθώς δεν έχει γίνει καμία κίνηση συγγραφής του.

Πολύ σημαντικό θέμα προκύπτει με τις ξένες γλώσσες καθώς η διδασκαλία τους περιορίζεται σε 2 ώρες την εβδομάδα - 2 για την πρώτη και 2 για τη δεύτερη ξένη γλώσσα - ενώ στο Λύκειο μένει μια γλώσσα. 

Δυστυχώς, σε μια περίοδο που οι ελληνικές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, φαίνεται πως το φροντιστήριο θα είναι... αναπόφευκτο, για τους μαθητές που θέλουν να μάθουν καλά μια ξένη γλώσσα και να πάρουν ένα αντίστοιχο πτυχίο, καθώς οι δυο ώρες του σχολείου δεν είναι αρκετές. 

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων της Α΄ τάξης του Γενικού Λυκείου
Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄ και Β΄ τάξεων του Εσπερινού Γενικού Λυκείου
Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Ημερησίου Γυμνασίου

Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων του Εσπερινού Γυμνασίου

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)