Η δημόσια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση πάει για πρώτη φορά στη Δ.Ε.Θ.

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0
Η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης - Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., ανακοίνωσε ότι με πρωτοβουλίες του Διοικητικού της Συμβουλίου, προγραμμάτισε και οργανώνει τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης – Δ.Ε.Θ. HELEXPO 2013, με σκοπό προβάλλει στο ευρύ κοινό την Ανώτερη Δευτεροβάθμια Δημόσια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση - Τ.Ε.Ε. και αναδείξει τα σχολεία της και τις ειδικότητες που διδάσκονται σε αυτά.Είναι η πρώτη φορά στα 79 χρόνια λειτουργίας της Δ.Ε.Θ. που παρουσιάζεται και προβάλλεται κεντρικά η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.
Ο εκθετήριος χώρος για την προβολή της Τ.Ε.Ε., κατά το διάστημα 07– 15/09/2013 λειτουργίας της 78ης ΔΕΘ, μας παραχωρήθηκε δωρεάν, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Δ.Σ. της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Θ.-HELEXPO.
Η ανάδειξη της Τ.Ε.Ε., μέσω του παραπάνω χώρου προβολής της, θα περιλαμβάνει:
έκθεση εργαστηριακών κατασκευών – δοκιμίων – έργων των μαθητών, ηλεκτρονική παρουσίαση και προβολή οπτικοακουστικού υλικού, διανομή φυλλαδίων και άλλου ενημερωτικού υλικού σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, δια ζώσης παροχή πληροφοριών και ότι άλλο κριθεί πρόσφορο για την ανάδειξη του έργου, του ρόλου και της προσφοράς της Τ.Ε.Ε. στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
Υπό τις παρούσες όμως συνθήκες, η παρουσία και συμμετοχή της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε. στη Δ.Ε.Θ. σηματοδοτεί και αποτελεί μια συνεχή, διαρκή, ισχυρή και με κάθε τρόπο έκφραση διαμαρτυρίας, ενταγμένη στο συνολικό πλέγμα δράσεων και αγωνιστικών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών, για τις συνέπειες της κατάργησης 49 τεχνικών ειδικοτήτων καθηγητών με το άρθρο 82 του Ν. 4172, που είχε ως αποτέλεσμα:
τον «αποκεφαλισμό» 2.449 εκπαιδευτικών (2.122 σε διαθεσιμότητα και 327 με μετάταξη σε διοικητικές θέσεις) και τον ακρωτηριασμό της Τ.Ε.Ε. με τη διακοπή της λειτουργίας 2 Τομέων των ΕΠΑ.Λ. και 9 ειδικοτήτων των ΕΠΑ.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)