Οι απεργιακές προτάσεις της ΟΛΜΕ

Αποστόλης Ζυμβραγάκης
0

«Καυτό» αναμένεται να είναι το επόμενο χρονικό διάστημα στο χώρο της εκπαίδευσης. ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, αλλά και οι εκπαιδευτικοί στα ιδιωτικά σχολεία προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.
Η διαφωνία μεταξύ των συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΟΛΜΕ για τη μορφή των απεργιακών κινητοποιήσεων ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους οδήγησε την ομοσπονδία να αναβάλει την απόφαση για αύριο.
Μεταξύ των εισηγήσεων που έπεσαν χθες στο τραπέζι ήταν αυτή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, η απεργία διαρκείας από την πλευρά των εκπροσώπων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η παράταξη της ΔΑΚΕ που πρόσκειται στη ΝΔ συμμετείχε στη χθεσινή συνεδρίαση με 1 εκπρόσωπο και εισήγηση της είναι η πραγματοποίηση μιας 48ωρης απεργίας, πράγμα που βρίσκει σύμφωνη και την παράταξη του ΚΚΕ. Η ΠΑΣΚ τέλος πρότεινε δύο 48ωρες απεργίες.
Το υπουργείο Παιδείας παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, αλλά τηρεί στάση αναμονής περιμένοντας την τελική απόφαση της ΟΛΜΕ. Σε κάθε περίπτωση κύκλοι του υπουργείου υπογραμμίζουν με νόημα ότι «όχι μόνο την ημέρα του αγιασμού, αλλά και τις επόμενες τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά».
Ανοιχτά σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου, από τις 16 του μήνα η απεργία
Στο μόνο που φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει οι παρατάξεις της ΟΛΜΕ είναι ο χρόνος της απεργίας. Σε περίπτωση που εγκριθεί οποιαδήποτε πρόταση για απεργιακή κινητοποίηση αυτή θα ισχύσει από 16 τις Σεπτεμβρίου.
Μάλιστα, η ομοσπονδία των καθηγητών διαμηνύει πως θα υπάρξει σεβασμός στην ιερή μέρα του αγιασμού και το άνοιγμα των σχολείων θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτή την ημέρα οι εκπαιδευτικοί μετά τον αγιασμό θα προχωρήσουν σε ενημέρωση των γονιών για τα αιτήματα του κλάδου τους και θα ζητήσουν τη συμπαράσταση των πολιτών στον αγώνα τους.
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσουν οι ΕΛΜΕ, ενώ στις 10 του μηνός, μία ημέρα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, θα συγκληθεί η ολομέλεια των ΕΛΜΕ προκειμένου να ληφθεί η οριστική απόφαση.
Στο μεταξύ, ΔΟΕ αλλά και ΟΙΕΛΕ προσανατολίζονται σε κοινό απεργιακό μέτωπο με την ΟΛΜΕ. Το νέο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, πρόεδρος του οποίου ορίστηκε ο Χαράλαμπος Κόκκινος, ζητά συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας «προκειμένου να συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση (καθυστέρηση αποσπάσεων, μετατάξεις, αδιοριστία, προσλήψεις αναπληρωτών, υποχρηματοδότηση) εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)